Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεμίσματα δαπέδων (αφρομπετόν).


evaki

Recommended Posts

Χαίρετε,

σε νέα οικοδομή έγιναν τα γεμίσματα με αφρομπετόν. Τα μπάνια όμως δε τα γέμισαν. Ερώτηση: είναι δουλειά του πλακά που θα κάνει και τις τσιμεντοκονίες, ώστε να πάρει αλφαδιές απο τα σιφώνια και να δώσει τις απαιτούμενες κλίσεις, ή είναι παράλειψη τους?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

----------------------------------------------------------------------------------------

επίσης σε συνέχεια της ερώτησης που έθεσα παραπάνω: σε δάπεδο που θέλω να βάλω πάτωμα laminate τι γέμισμα πρέπει να κάνω? Μου έχουν πει πως το laminate θέλει άλλο είδος τσιμεντοκονίας, ισχύει αυτο?

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο γνωρίζω ο πλακάς αναλαμβάνει να δώσεις κλίσεις και να κάνει τα γεμίσματα με τσιμεντοκονία στα μπάνια όπως και κάποια κτισίματα που πιθανώς θα χρειαστούν για τις μπανιέρες/ντουζιέρες.

 

Το έχουμε συζητήσει κι αλλού στο forum ότι το αφρομπετόν συνήθως δεν έχει την αντοχή και τη σχετικά λεία επιφάνεια που απαιτείται για να τοποθετηθεί κατευθείαν πάνω του το τελικό δάπεδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους,

ίσως να έχει συζητηθεί πάλι, αλλά θα ήθελα να υποβάλλω τον προβληματισμό μου αφού δεν γνωρίζω και πολλά και ας με βοηθήσει όποιος μπορεί.

Σε μια μεζονέτα που χτίζω έχουν τελειώσει τα γεμίσματα δαπέδων τα οποία δυστηχώς ήταν αρκετά (10-13 εκ γέμισμα) ως εξής:

 

Σοφίτα (65 τμ): γέμισμα με περλομπετόν 10εκ. Μου προτείνανε τον περλίτη διότι όπως είπανε είναι στο ψηλότερο σημείο του σπιτιού και έπρεπε να γίνει "ελαφρύ" γέμισμα.

 

1ος όροφος (80 τμ): 9 εκ γέμισμα με γαρμπιλομπετόν και κατόπιν 4 εκ γέμισμα με τσιμεντοκονία (τσιμέντο-άμμος μπετού). Μου είπανε χρειάζεται πρώτα το γαρμπιλομπετόν διότι η σκέτη τσιμεντοκονία κινδύνευε να σκάσει σε τόσο πάχος.

Ισόγειο (80 τμ).: ομοίως με 1ο όροφο.

 

Προβληματίζομαι με το μεγάλο βάρος του γεμίσματος.

Ποιο είναι το ειδικό βάρος του γαρμπιλομπετού? Προσπαθώ να υπολογίσω το βάρος του (kg/τμ) πάνω στην πλάκα του ορόφου.

Τίθεται πρόβλημα αντοχής ή στατικότητας?

Η στατική μελέτη που κοίταξα δέχεται μόνιμα φορτία της πλάκας (χωρίς το βάρος της πλάκας) στο ισόγειο 300 kg/τμ και στον 1ο όροφο 200 kg/τμ.

 

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.