hitech444 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2015 Γειά σας, Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικά με την αγορά μιας θερμικής κάμερας. Λογω χρημάτων εχω 2 να συγκρίνω: http://www.ebay.com/itm/FLIR-TG165-Thermal-Imaging-Camera-IR-Thermometer-/141694664526?hash=item20fda8ff4e:g:TSAAAOSwk0pVgB5f και http://www.ebay.com/itm/291572830901?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Ευχαριστώ
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2015 Εξαρτάται για τι χρήση την θέλεις....
Giorgos1987 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2015 Καλή η ερώτηση, επι της ευκαιρίας επειδή έψαχνα και εγώ για τέτοιες κάμερες. Η flir θεωρώ οτι είναι καλύτερη μάρκα, γνωστότερη και με περισσότερα χρόνια κυκλοφορίας. Το θέμα είναι να συγκρίνεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και για τι εφαρμογή την χρειάζεσαι όπως είπε και ο Γιάννης. Οι φθηνές θερμοκάμερες με τέτοια τιμή που ψάχνεις, τις οποίες είχα βρει και εγώ, μπορούν να λειτουργήσουν σε μέγιστη απόσταση από το αντικείμενο που θες να απεικονίσεις στα 0.5 μέτρα. Δηλαδή βλέπεις το τμήμα ενός μικρού τοίχου. Αν θες θερμοκάμερες για μεγαλύτερη κλίμακα π.χ να δεις εξωτερικά ολόκληρο κτίριο αν έχει προβλήματα στην θερμομόνωση με θερμικές απώλειες και ατέλειες τότε θα πρέπει να πας σε πολύ ακριβότερες θερμοκάμερες....
hitech444 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2015 Τη θέλω για να βλεπω υγρασιες μεσα σε τοιχους απο σωληνωσεις που σπανε... Βεβαια δε θα με χαλαγε να εβλεπα και το εξωτερικο ενος κτιριου τι απωλειες εχει αλλά ο Giorgos1987 με απογοήτευσε... Τωρα αρχίζω και σκεφτομαι αν αξιζει και για να παρατηρω τοίχους (α, ρε Γιώργο...). Αρα μεταθετω την ερωτηση... Για τοιχους ειναι καλη λύση? Ευχαριστίες Γιάννης
antloukidis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 (edited) Δεν έχω χρησιμοποιήσει τις κάμερες που αναφέρεις, αλλά αρκετά έως πολύ ακριβότερες (Flir, Fluke, Cordex). Έχω ένα εξάρτημα Flir (παρόμοιο με αυτά που λες), που κουμπώνει σε iphone 5, αλλά δεν έχω iphone και δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να σου πω εντυπώσεις. Αυτά που θες να βλέπεις (υγρασίες) είναι αρκετά δύσκολο να τα δεις (ακόμα και με ακριβές κάμερες) και χρειάζεται και αρκετή εξάσκηση - πείρα. Edited Νοέμβριος 19 , 2015 by antloukidis
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 Δύο φορές που προσπάθησα να βρω αστοχία μέσα σε τοιχοποιία και μάλιστα με πολύ ακριβότερη κάμερα... ΔΕΝ.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2015 (edited) Τη θέλω για να βλεπω υγρασιες μεσα σε τοιχους απο σωληνωσεις που σπανε... Βεβαια δε θα με χαλαγε να εβλεπα και το εξωτερικο ενος κτιριου τι απωλειες εχει αλλά ο Giorgos1987 με απογοήτευσε... Τωρα αρχίζω και σκεφτομαι αν αξιζει και για να παρατηρω τοίχους (α, ρε Γιώργο...). Αρα μεταθετω την ερωτηση... Για τοιχους ειναι καλη λύση? Ευχαριστίες Γιάννης Καμία θερμοκαμερα δεν μπορεί απο μόνη της να σου δώσει το σημείο διαρροής. Τέλος πάντων η λύση είναι συνδυαστική με μια θερμοκάμερα κάνεις ανίχνευση της περιοχής που πιθανώς έχεις πρόβλημα και με την FLIR MR77 Moisture Meter βρίσκεις την υγρασία. ανάλογα την στάθμη που θα μετρήσεις μπορεί να δεις αν πρόκειται για κορεσμένη υγρασία ή όχι. Υπάρχει και το 2 σε 1 FLIR MR160 with IGM http://www.flir.com/mr160/ επειδή είμαι καλό παιδί Edited Νοέμβριος 19 , 2015 by Ροδοπουλος
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα