Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισόγειο κατάστημα με αποθήκη και πατάρι


zio7

Recommended Posts

ισόγειο κατάστημα σε οικοδομή έχει αποθήκη στο υπόγειο (ΜΘΧ). Σε αυτή τη περίπτωση πως αντιμετωπίζουμε την επιθεώρηση?  

Ορίζουμε τον ΜΘΧ της αποθήκης στο πρόγραμμα οπότε σαν συνολικό εμβαδόν του καταστήματος έχουμε το ισόγειο, το πατάρι και το υπόγειο

ή πάμε με την μέθοδο U/2 (τμήμα κτιρίου) οπότε το εμβαδόν του καταστήματος δεν περιλαμβάνει το υπόγειο?

Στην πρώτη περίπτωση δηλώνουμε ολόκληρο κτίριο και όχι τμήμα? Δεν θα πρέπει να δηλώσουμε και το κλιμακοστάσιο σαν ΜΘΧ που συνορεύει με το κατάστημα μας από τι στιγμή που δεν πάμε με την απλοποιητική μέθοδο U/2 σαν τμήμα κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

Το κλιμακοστάσιο συνορεύει με την με τον χώρο της μη θερμαινόμενης αποθήκης στο υπόγειό σου; Επίσης, η αποθήκη διαχωρίζεται με διακριτό τρόπο από το υπόλοιπο κατάστημα; Αν ισχύουν και τα δύο, προσωπικά, θα το αντιμετώπιζα όπως και στα συνήθη διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας, σαν τμήμα κτιρίου και με την απλοποιητική παραδοχή του U/2, παρόλο που (αν πρόκειται για ένα και μόνο κατάστημα σε όλο το κτίριο), θα το δήλωνα σαν "ολόκληρο κτίριο".

 

Αν το κλιμακοστάσιο δεν συνορεύει με την αποθήκη, παρά μόνο με το υπόλοιπο κατάστημα, και εφόσον υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ της αποθήκης και του υπολοίπου καταστήματος, τότε θα έπαιρνα την διαχωριστική επιφάνεια με το κλιμ/σιο με την παραδοχή του U/2 και πλήρη σκίαση χειμώνα-καλοκαίρι, λόγω του ότι το κλιμ/σιο είναι ένας μ.θ.χ. που συνορεύει και με τα υπόλοιπα τμήματα του κτιρίου (και ας έχουν διαφορετική χρήση/εις), ενώ θα υπολόγιζα κανονικά την/τις διαχωριστική/ές επιφάνεια/ες μεταξύ ισογείου και αποθήκης με πλήρη καταχώρηση του μ.θ.χ. (της αποθήκης), λόγω του ότι αυτός ο χώρος συνορεύει μόνο με το θερμαινόμενο χώρο του καταστήματος, και το συνολικό εμβαδό θα ήταν αποθήκη+ισόγειο+πατάρι.

Link to comment
Share on other sites

Η αποθήκη έχει ξεχωριστή είσοδο μέσω του κλιμακοστασίου στο υπόγειο, οπότε χωρίζεται με διακριτό τρόπο από το ισόγειο. Επίσης η αποθήκη συνορεύει στο υπόγειο εκτός από το κλιμακοστάσιο και με δεσμευμένο χώρο για υποσταθμό ΔΕΗ. Πως αντιμετωπίζω την επιθεώρηση? Καταχωρώ κανονικά το υπόγειο ΜΘΧ? Και τους τοίχους προς κλιμακοστάσιο στο ισόγειο και στο πατάρι τους υπολογίζω U/2? Τους τοίχους του υπογείου που συνορεύουν με το κλιμακοστάσιο και τον υποσταθμό? Και τέλος το θεωρώ τμήμα κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον είναι το μοναδικό κατάστημα που υπάρχει στο κτίριο. Απαντώντας και πάλι για το τι θα έκανα, λέω πως θα το δήλωνα σαν "ολόκληρο κτίριο", με συνολικό εμβαδό (και όγκο) το άθροισμα ισόγειο+πατάρι, το συγκρότημα "Αποθήκη που χρησιμοποιείται από το κατάστημα - χώρος υποσταθμού ΔΕΗ - κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο" -και αφού τράβηξα μια φορά το κανάλι της καταχώρησης μεγάλου μ.θ.χ. και δεν έχω σκοπό να το ξανακάνω- θα το θεωρούσα σαν ένα ενιαίο χώρο μη θερμαινόμενο. Δεν θα τον καταχωρούσα και για τις διαχωριστικές επιφάνειες (τοίχους και δάπεδο) θα έπαιρνα την απλοποιητική παραδοχή του U(πρός μ.θ.χ.)/2 και της πλήρους σκίασης χειμώνα-καλοκαίρι. Δες αν θες κι εδώ.

 

Εάν επιλέξεις να καταχωρήσεις μ.θ.χ. (και κατά συνέπεια και διαχωριστικές επιφάνειες), τότε θα πρέπει να θεωρήσεις όλο το παραπάνω συγκρότημα σαν ένα ενιαίο μ.θ.χ., καθώς οι διαχωριστικές επιφάνειες μεταξύ μ.θ.χ. θεωρούνται αδιαβατικές.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ για το ισόγειο και το πατάρι να πάρω το απλοποιητικό U/2 για τους τοίχους προς το κλιμακοστάσιο και για την υπόγεια ΜΘΧ αποθήκη να τη δηλώσω κανονικά εκτός απο τους τοίχους που συνορεύουν με το κλιμακοστάσιο και τον υποσταθμό? Και σαν εμβαδό θα έχω θερμαινόμενο το ισόγειο και το πατάρι και σαν συνολικό ισογειο, πατάρι και αποθήκη υπογείου

Link to comment
Share on other sites

Όχι, φίλε zio7, βάσει αυτών που περιγράφεις παραπάνω εννοείται. Ξέρεις, μου θυμίζει μια προ ετών (3ων???) παρόμοια συζήτηση στο φόρουμ. Όπως  είπα και πριν:

-ή πακέτο το συγκρότημα που αποτελεί τον μ.θ.χ., με ό,τι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά τις διαχωριστικές

-ή χρήση της απλοποιητικής παραδοχής.

Μεσοβέζικα, ....δεν.

 

Απόψεις άλλες όμως δεν γράφονται και δυσκλολευομαι ως προς το πως να ερμηνεύσω αυτή την στάση. Εκτιμήσεις μπορώ να κάνω, αλλά η αποχή (και από μέρους μου), μακρόχρονη ενίοτε, είναι ίσως ένας από τους λόγους αναβάθμισης ή και κλειδώματος αυτής της υποκατηγορίας των "μηχανολογικών".

Link to comment
Share on other sites

 

 

Απόψεις άλλες όμως δεν γράφονται και δυσκλολευομαι ως προς το πως να ερμηνεύσω αυτή την στάση. Εκτιμήσεις μπορώ να κάνω, αλλά η αποχή (και από μέρους μου), μακρόχρονη ενίοτε, είναι ίσως ένας από τους λόγους αναβάθμισης ή και κλειδώματος αυτής της υποκατηγορίας των "μηχανολογικών".

 

Με το παραπάνω δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς :sad:

 

 

 

ο συγκρότημα "Αποθήκη που χρησιμοποιείται από το κατάστημα - χώρος υποσταθμού ΔΕΗ - κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο"

 

Αν δηλώσουμε σαν ΜΘΧ όλο το υπόγειο τότε στο συνολικό εμβαδόν του πιστοποιητικού θα φαίνονται και τετραγωνικά που δεν "ανήκουν" στον ιδιοκτήτη

Link to comment
Share on other sites

Η αποθήκη αν κατάλαβα καλά είναι ανεξάρτητη από το ισόγειο κατάστημα (δεν επικοινωνεί με σκάλα), συνεπώς δεν υπάρχει απαίτηση ΠΕΑ για την αποθήκη.

ΠΕΑ για το κατάστημα θα βγάλεις με την απλοποιητική παραδοχή του U(πρός μ.θ.χ.)/2.

Link to comment
Share on other sites

Και τι πρόβλημα υπάρχει βρε zio7 αν φαίνονται περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που ανήκουν στην ιδιοκτησία, στα συνολικά; Το ίδιο θα συνέβαινε αν εξέδιδες ΠΕΑ για το σύνολο των κατοικιών.

 

Για το πρώτο, ό,τι κατάλαβες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.