Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελίωση υπογείου και πυκνώσεις συνδετήρων Fespa.


Panayiotis

Recommended Posts

Εφόσον έχουμε υπόγειο και η θεμελείωση θεωρήται χωρίς αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας γιατί το φέσπα στις πεδιλοδοκούς μου βγάζει και πυκνώσεις? Είναι λάθος? ή μήπως δεν λαμβάνω υπόψη την πύκνωση στο σχεδιαστικό και στο τεύχος?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η πυκνωση δεν εχει να κανει μονο με την πλαστιμοτητα. Στους πυκνωνει λογω τεμνουσας υποθετω.

 

Για δοκούς χωρίς αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας απαιτείται πύκνωση των συνδετήρων (οπλισμοί διατμήσεως) στα άκρα των δοκών μόνο με τις απαιτήσεις των εκτός κρίσιμων περιοχών του ΕΚΟΣ 18.3.4.

 

Όμως

Παράδειγμα

Έχω πλάκα 18 εκατοστά. Σε μεγάλα ανοίγματα έχω ενισχυμένες ζώνες σαν δοκό επί δοκού (οι πλάκες δεν πατάνε σε αύτά τα ενισχυμένα δοκάρια δηλαδή σαν να μην υπάρχουν δηλαδή όπως το παράδειγμα 25 στο FAQ Πώς εισάγω κατανεμημένο φορτίο σε πλάκα) για μελλοντική τοιχοποιία. Βάζω πλάτος ενισχυμένης ζώνης 0.8 μέτρα και ύψος 0.18 και 6Φ12 Α&Κ και φορτία 0 ΚΝ/m2 (φορτίζεται η δοκός μόνο με το ίδιο βάρος της δηλαδή 3.6ΚΝ/m = 0.8*0,18*25 θα έπρέπε να τοποθετήσω ακομα 2ΚΝ/m για μπατική τοιχοποιία). Το παράξενο είναι ότι στην ενισχυμένη ζώνη μου βγάζει πυκνώσεις ανά 4 εκατοστά και ενδιάμεσο συνδετήρα 11.

 

Έστω και εάν τοποθετήσω δύναμη φόρτισης στους δοκούς 3.6KN/m για να μηδενίσω την τέμνουσα πάλιν μου βγάζει συνδετήρες Φ8/4/11/4 εδώ το σκεπτικό της τέμνουσας μπάζει νερά. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και λαμβάνει 0.3d σαν πύκνωση (18.3.4 ΕΚΟΣ) και με μηδενική τέμνουσα. Εγώ δεν βγάζω νόημα.

 

Καμιά διαφώτιση?

 

υ.σ. Συγχαρητήρια για την νέα βελτιωμενη έκδοση της ιστιοσελίδας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.