Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διώροφη κατοικία προ του 55 ,με επέκταση ορόφου το 71 + Σύσταση οριζόντιας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.Μου έτυχε περίπτωση τακτοποίησης διώροφης κατοικίας προ του 55 ( το οποίο αποδεικνύεται απο Α/Φ του 45 που έχω στα χέρια μου) με επέκταση που έγινε το 1971 -1972 ,το οποίο προς το παρόν δεν μπορώ να το αποδείξω...Το οικόπεδο ανήκει εξ`αδιαιρέτου σε 2 ιδιοκτήτες ,και μέσω κληρονομίας δικαιούται ο καθένας από εναν όροφο (δηλαδή τμήμα της προ 55 κατοικίας και τμημα της προσθήκης ).

 

Σε αυτήν την περίπτωση πρώτα τακτοποιώ το σύνολο του κτίσματος με μία δήλωση και έπειτα γινεται η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας,ή επειδή αναφέρεται στην διαθήκη έχω εξ`αρχής 2 ξεχωριστές δηλώσεις?

 

Και μια επιβεβαίωση ,για το προ του 55 δεν υπολογιζω πρόστιμο,θεωρείται νομίμως υφιστάμενο και ο τρόπος κατασκευής του δείχνει και την παλαιότητά του(έχω βέβαια όπως ανέφερα και αεροφωτογραφία του 45 που δείχνει το κτίσμα).

Link to comment
Share on other sites

οταν συστηνεται ΟΙ με διαθηκη

οι συμβ/φοι εχουν οδηγιες πώς να προχωρησουν.....

καθε τετιμημενος τακτοποιει τα δικα του, κανοντας την δικη του αποδοχη

 

  [για τα προ 55 ..κλπ θα απαντησει αλλος...πιο ειδικος...]

Link to comment
Share on other sites

Οπότε αν έχει γίνει η αποδοχή κληρονομιάς ,αναγκαστικά θα γίνουν δύο δηλώσεις ?Γιατί η μια εκ των ιδιοκτητών μου ανέφερε πως θέλει να προχωρήσει και σε σύσταση ,εκει μπερδέυτηκα.

Link to comment
Share on other sites

για την αποδοχη δεν χρειαζεται τακτοποιηση...

 

απλα εκ των προτερων δινεις "ατυπα" στη συμβ/φο τα σωστα εμβαδα [νομιμα και αυθαιρετα]

μετα την αποδοχη εχεις εντολεα για να τακτοποιησεις

 

το τυπικο της  συστασης  αφορα την συμβ/φο...

Link to comment
Share on other sites

Αποδοχή έχει γίνει παλαιότερα ,απ`όσο ξέρω ,(αυτή την στιγμή δεν έχω στα χέρια μου όλα τα χαρτιά ,παραμόνο τις σελίδες από τις διαθήκες στις οποίες αναφέρονται ποιος παίρνει τι).Το οικόπεδο είναι εξ`αδιαιρέτου .Για αυτό ρωτάω για τον αριθμό των δηλώσεων.Αν δηλαδή είναι μια για τον κάθε ιδιοκτήτη της οριζόντιας και μια ακόμα για τους κοινόχρηστους χώρους ,οπότε συνολικά 3 ,ή επειδή έχω εξ`αδιαιρέτου οικόπεδο μπορώ να θεωρήσω πως έχω αποκλειστικη χρήση αλλά ουσιαστικα όλες οι αυθαιρεσίες (σε κάθε όροφο άλλα και στον κοινόχρηστο) μπορούν να γίνουν με μια δήλωση ?

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

- οι "σελιδες της διαθηκης"  δεν ειναι τιτλος

 

- κι αφου μιλαμε για αποδοχη "παλαιοτερα"

παρε την αποδοχη..ελεγξε την...μετρησε  τα εμβαδά και αν περιλαμβανονται και οι αυθαιρετες κατασκευες..

 

και συννενοησου με τη  συμβ/φο...

 

-  στην συσταση ΟΙ υπαρχουν οι αυτοτελεις ΟΙ και,  προφανως,  ολες  εχουν "Χ" ποσοστο εξ αδιαιρετου στο οικοπεδο.

- τι σημαινει αυθαιρεσιες στον  κοινοχρηστο??  Τι αυθαιρεσιες εγιναν?

 

και 

τα  λεμε.

 

 

 

 

-

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1ον: Για αποδοχή δεν χρειάζεται τακτοποίηση, οπως προανέφερε και ο Δημήτρης. Ο 4178/13 υπεισέρχεται σε δικαιοπραξίες εν ζωή, επομένως δεν έχει εφαρμογή εδώ. Όμως, για την σύσταση ΟΙ, απαιτείται πρώτα τακτοποίηση, γιατί ακριβώς πρόκειται για δικαιοπραξία εν ζωή.

2ον: Η παλαιότητα προ του 1955 τεκμαίρεται από τον τρόπο κατασκευης. Για μένα αποτελεί λουκουμάκι, για άλλους είναι μία ακόμα μετατόπιση ευθυνών προς τον μηχανικό. Εν πάσει περιπτώσει, αφού έχεις Α/Φ είσαι εντελώς καλυμένος.

3ον: Για την απόδειξη παλαιότητας της προσθήκης ψάξε για Α/Φ. Αν δεν βρεις άκρη, χρησιμοποίησε το Ε9, αν και η εγκυρότητά του ως μέσο απόδειξης παλαιότητας αμφισβητείται. Γενικώς, η παλαιότητα είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς μας. Υπάρχει πολύ υλικό στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.Σας ευχαριστώ για  τις απαντήσεις .Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό  .Κάθε  ιδιοκτήτης όπως έχω πει έχει από έναν όροφο ,ο οποίος έχει μεταγραφεί κανονικά στο υποθηκοφυλακειο .Βεβαια δεν είχαν αναφέρει ποτέ πως υπάρχει επί του οικοπέδου και ένα κοτέτσι-αποθήκη ,το οποίο τώρα θέλουν να το δείξουν  και να αναφέρουν πως ανήκει  μόνο στον έναν .Δηλαδή ο πελάτης μου έχει  100% κυριοτητα επί του ορόφου,το οικόπεδο όμως είναι εξ`αδιαιρέτου,οπότε 50% επί του οικοπέδου και αποποιειται οποιουδήποτε δικαιωματος  στο κοτέτσι. .Εγώ τακτοποιώ μόνο οτι έχει στον όροφο ,και μια εξωτερική κλίμακα που οδηγεί στον όροφο (οποτε ειναι αποκλειστικής χρήσης αυτού ,σύμφωνα και με όσα εχω πει με τον συμβολαιογράφο).Τωρα στην δήλωση του 4178 στο συστημα,αναγραφω κάπου την συνιδιοκτησια του οικοπέδου ή την αναφέρω μόνο  στην τεχνική έκθεση?Ουτε κάποιο συμφωνητικό ή υπέυθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του ισογείου χρειάζομαι νομίζω,όσον αφορά καθαρά την δήλωση του ορόφου?

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.