Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ενοποίηση των ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Τ.Νομικών έγινε, λοιπόν;


ysar

Recommended Posts

Η ενοποίhση των ταμειων ΤΣΜΕΔΕ, Νομικων, Ιατρων και Φαρμακοποιών έγινε. ETAA το λεμε τωρα.

Εχετε δει καποια βελτίωση/αλλαγή στις διαδικασίες για τις παροχές υγείας?

 

Διευκρινηση:

Δεν ρωταω για τις συντάξεις επειδη εφοσον δεν εφαρμοζεται η δικαστικη αποφαση για αυξηση τους δεν τιθεται κανενα τετοιο θεμα (...)

Link to comment
Share on other sites

Το χάλι συνεχίζεται και αυξάνεται. Το τελευταίο που εμαθα ειναι οτι γιατρός που επρόκειτο να καταθέσει αιτηση για συνταξιδότηση τέλος του 2008 , του ειπαν να το αναβάλλει γιατί το 2009 θα αυξηθούν οι συντάξεις των γιατρών και θα μειωθούν των μηχανικών.θα πληρώσουν οι μ@@@@ες για να πάρουν σύνταξη οι εξυπνοι.Φαντασθείτε τι εχει να γίνει με τους δικηγόρους.

Τα εκλεγμένα μας όργανα αλήθεια τι κάνουν ? και με τι ποσά αμοίβονται αραγε

ο πρόεδρος του ΤΕΕ και η Δ.Ε. ? Μήπως πρέπει να τους κάνουμε αυξηση ώστε να ενδιαφερθούν επι τέλους για το χάλι του ΤΣΜΕΔΕ ? ή Μήπως πρέπει να οργανώσουμε μόνοι μας νέο φορέα που θα ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των μηχανικών , γιατί οπως φαίνεται το ΤΕΕ ειναι " σύμβουλος της πολιτείας " αλλά οχι συνδικαλιστικό οργανο των μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα το χαλι δεν περιγραφεται..Ξερετε αν υπαρχει η δυνατοτητα να καταθεσεις βεβαιωση στο ΤΣΜΕΔΕ απο ιδιωτικη αφαλεια υγειας και να γλιτωσεις το ΚΥΤ??Θυμαμαι την πρωτη φορα που πληρωσα το ΤΣΜΕΔΕ ημουνα ακομα φανταρος, αρα ασφαλισμενος στο δημοσιο και πηγαινοντας βεβαιωση απο το στρατο δεν ειχα πληρωσα το ΚΥΤ...

Link to comment
Share on other sites

terry

Το ΚΥΤ το γλιτώνεις νομίζω μόνο αν είσαι στρατιώτης, δημόσιος υπάλληλος ή μόνιμος κάτοικος εξωτερικού

 

maik

Η λύση νομίζω είναι η συμμετοχή όλων στις εκλογές του ΤΕΕ που θα γίνουν φέτος το Νοέμβριο.

Link to comment
Share on other sites

Ημουνα νιός και γέρασα Χάρη . Αυτοί μας δουλεύουνε ψιλο γαζί. Κάνουν μήνες να βγάλουν αποτελεσματα εκλογών , και μετά για μήνες πάλι αρχίζει το παιχνίδι της εκλογής προέδρου , μέχρι να τα βρούν μεταξύ τους .

Η δημοκρατία εχει πάει περίπατο.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Οι κομματικά εξαρτώμενοι και αυτοί που έχουν βλέψεις για βουλευτικές θέσεις και διευθυντών σε ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου φαίνονται.

Δεν μπορούμε όμως να μένουμε στις καταγγελίες χωρίς πρώτα να κάνουμε το αυτονόητο, να ψηφίζουμε.

Οι εκλογές στο ΤΕΕ είναι πολύ πιο δημοκρατικές απ' τις εθνικές καθότι ισχύει η απλή αναλογική.

Link to comment
Share on other sites

Περα απο Κλαδο Συνταξης, ΚΥΤ υπαρχει και ο Κλαδος Ειδικών Παροχών που εγινε για να βοηθησει ανεργους , νεους μηχανικους στο ξεκινημα, κλπ.

Ο Νομος 3518 περι αναδιαρθρωσης ΤΣΜΕΔΕ λεει:

"2. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που εκδίδεται μετά την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης και ύστερα από γνώμη τουΔιοικητικού Συμβουλίου του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., καταρτίζεται

Κανονισμός με τον οποίο καθορίζονται οι παροχές του Κλάδου, οι προϋποθέσεις, το είδος, η έκταση, το ύψος αυτών, η έναρξη λειτουργίας του, οι πόροι του Κλάδου, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού."

 

To ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ και τωρα η ΔΕ του ΕΤΑΑ εχει κανει καποια κινηση στην Υπουργο κα Πετραλια για να συσταθει ο εν λογω Κλαδος ???

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια δεν μου εχει ερθει ειδοποιητηριο για τα νεα ασφαλιστρα του εξαμηνου και περνω τλφ το τσμεδε αλλα τιποτα δεν το σηκωνουν σε εσας εχει ερθει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.