Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχει μέλλον η οικοδομή;


Julius Caesar

Recommended Posts

 , ώστε η υπαλληλοποίηση να πάει όπως και στο εξωτερικό . Πάνω από 70-80 % .

 

Αυτό από μόνο του θα λύσει σχέδον όλα τα προβλήματα (το σχεδόν έχει να κάνει με τους πολιτικούς μας...) καθώς θα λύσει το προβλήμα της φοροδιαφυγής / εισφοροδιαφυγης με άμεσο επακολουθο να μην είναι απαραίτητη η εξοντωτική φορολόγηση επιχειρήσεων / ακινήτων για να βρεθούν έσοδα.

 

Κατά την γνώμη μου το μεγαλύτερο "δομικό¨ πρόβλημα της Ελλάδος είναι απλά αυτό... το ποσοστό υπαλλήλων στο συνολικό εργατικό δυναμικό - η φοροδιαφυγή υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (εστιατορας στην Γερμανία φοροδιαφεύγει τρελά και μεταφέρει ¨παμπερς" στην Ελβετια καθε μηνα, ιδιοκτητης συνεργειων καθαρισμου στη Σουηδια το ιδιο), η διαφορά ειναι οτι οι συγκεκριμενοι ειναι μικρο ποσοστο της συνολικης οικονομιας.

 

Στην Ελλαδα το "κοινωνικο συμβολασιο" τις προηγουμενες δεκαετιες ελεγε

 

1. Δημοσιος Τομεας (ΔΥ) που τον πληρωνουμε χωρις απαραιτητα να παραγει/εργαζετε (25% του συνολου των εργαζομενων)

2. Ελεθ. επαγγελματιες, εμποροι, γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι, κλπ... που φοροδιαφευγουν με τις ευλογιες του κρατους (45% του συνολου τις δεκαετιες 80 & 90)

3. Ιδιωτικοι υπάλληλοι... ας προσεχαν (20%)

4. Ανεργοι (10%)

 

Οι  2 πρωτες κατηγοριες ηταν αρκετες για να επιζησει ο δικομματισμοςγια 30 χρονια ....

 

ΥΓ Ξεκαθαρα εκτος τοπικ

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως εννοείται η λέξη "δουλειά". Αν δουλειά σημαίνει να συνδικαλίζομαι μέρα νύχτα με ΟΤΑδες και Συνδικάλες τότε καλύτερο και πιο έντιμο να κάθομαι και να μην "επενδύω" (χρόνο, χρήμα κλπ).

 

Μην το κάνουμε και γενική συνέλευση που οι επαγγελματίες φοιτητές για να περάσουν την αρεστή απόφαση την τραβάνε μέχρι τα μεσάνυχτα (που θα έχουν νυστάξει τα γυναικόπεδα και θα έχει καβατζωθει η πλειοψηφία).

 

Άρα, η δουλεύουμε ή οργανώνουμε μαφίες που θα καταληστεύουν το κράτος. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Πολύ ωραία ερώτηση Για μένα όταν λέω καθημερινή δουλειά ενός επιστήμονα σε μια περιοχή εννοώ την συνεχή και αδιάλειπτη συναναστροφή του με τον κάθε συμπολίτη του μέσα από τις εργασίες του περνώντας έμπρακτα τις ανοικτού μυαλού απόψεις αποβάλλοντας από τα στενόμυαλα κεφάλια νοοτροπίες αιώνων και βλέποντας από κοντά τα προβλήματα Αυτό απαιτεί πολύ δουλειά Ο Δημήτρης Τσουκαλάς της Ανάβρας σε μια εμπνευσμένη ομιλία του το έχει διατυπώσει πολύ εύστοχα  και πόσο κόπο και χρόνο του πήρε Αλλά ήταν εκεί συνεχώς παρόν Αυτός ήταν κοινοτάρχης και μεγάλος σε ηλικία πράγμα που κάνει για μένα το έργο του πιο δύσκολο Αντίθετα ένα νέος άνθρωπος - επιστήμονας που έμπρακτα  αρχίζει και δίνει λύσεις με συνεχή ενημέρωση και συζήτηση στην τοπική κοινωνία μπορεί να παράγει μεγάλου μεγέθους πολιτική χωρίς να κατέχει αξιώματα και τίτλους που του μειώνουν και την αξιοπιστία Αν δε ,  συνοδεύεται η παρουσία του και με εντοπιότητα ακόμα καλύτερα   Αυτό μπορεί να δώσει κατευθύνσεις σε άλλες πολιτικές που με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Ντίο .

 

Γιώργη για τον δρόμο από το Λυκόρεμα , χρειάστηκαν δεκαετίες . Αλλά ήταν και αλλιώς τα πράγματα . Η πλειοψηφία του κόσμου ήταν αμόρφωτη . Τώρα είναι κομματικά βολεμένη και σκίζεται για τον τοπικό βουλευτή και δήμαρχο . Και την δική μου περιοχή θα βοηθήσει ο δρόμος αυτός που λέω . 

 

Αλλά και τους εφοπλιστές που έχουν τα καράβια και πληρώματα θα βάλει και θα δουλέψει όλη η νότια Εύβοια . Να μην σου πω πόσο πίσω είμαστε στην κατασκευή μικρών σκαφών στα πάρκινγκ , στις μαρίνες και ότι θα μπορούσε η περιοχή εκεί επειδή προστατεύεται από τον βοριά να κάνει ότι κάνει η Κροατία με θαλάσσιο τουρισμό μικρών σκαφών και να εκμεταλλεύεται τους πολλούς κολπίσκους και τα νησάκια .

 

Σαν τοπογράφος μπορείς να υπολογίσεις άνετα το κόστος αυτού του δρόμου μέχρι τον κεντρικό . Εγώ θεωρώ ότι θα είναι εύκολο να γίνει , Αλλά θέλει προοπτική από την τοπική κοινωνία . Κάποτε κάθε έργο που ήθελαν να γίνει σε μια περιοχή εμφανιζόταν ένας εξωραϊστικός και μορφωτικός σύλλογος , που ήταν κομματόσκυλα και ιδεοληπτικοί κατά 99 % . Υπήρχαν και λαμόγια που εκβίαζαν για λεφτά για να μην μιλάνε .

 

Συνεχίζεται και τώρα το ίδιο πράγμα . Οταν έχουμε να κάνουμε με σκουπίδια , με εξορύξεις , οι έχοντες σίγουρο μισθό η σύνταξη δεν θέλουν τίποτα που θα χαλάσει την μακαριότητα τους , ακόμα και αν πεινάνε οι άλλοι δίπλα τους . Για αυτό θέλω να μπεί χέρι στους αργόμισθους . 

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που έγιναν στην περιοχή μου τις δυο τελευταίες δεκαετίες δεν είχαν γίνει 50 χρόνια μεταξύ των οποίων και ο δρόμος από Λυκόρεμα Δεν είναι τυχαίο η ύπαρξη πολλών νέων επιστημόνων μεταξύ των οποίων και εγώ σε αυτό ακόμα και του Δημάρχου μας σήμερα που πιστεύω ότι μέχρι στιγμής ήταν πιο χρήσιμος σαν μηχανικός και όχι σαν δήμαρχος Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει ίσως πολλούς αν και έχει σχέση με αυτά που γράφω  

 

Αυτό που γράφεις για Αλμυροπόταμο  το δουλεύω και προσπαθώ να το περάσω πρώτα στην τοπική κοινωνία και μετά στους τοπικούς άρχοντες Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και δεν θα χρειαστούν πολλά χρόνια αφού θα συνδυαστεί και με άλλες εξελίξεις που ακούγονται για την περιοχή συνολικά  Η φωτό από πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί όπως  διαπίστωσα αν γίνει αυτό στην περιοχή αυτή θα έχει έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητα που είναι ήδη αυξημένη λόγο της καινούργιας επαρχιακής για να συνδεθούμε με το θρεντ 

 

12241426_1086556708045383_34335268043826

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία ερώτηση Για μένα όταν λέω καθημερινή δουλειά ενός επιστήμονα σε μια περιοχή εννοώ την συνεχή και αδιάλειπτη συναναστροφή του με τον κάθε συμπολίτη του μέσα από τις εργασίες του 

 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν εργασίες που θα σου δώσουν την ευκαιρία να συναναστραφείς με τον πελάτη σου για να του εμφυσήσεις τη νέα γνώση!

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν εργασίες που θα σου δώσουν την ευκαιρία να συναναστραφείς με τον πελάτη σου για να του εμφυσήσεις τη νέα γνώση!

η απάντηση είναι ότι  εδώ έχουμε μια αμφιμονοσήμαντη σχέση ανάμεσα στα δυο που όμως για να ξεκινήσει θέλει χρόνο και κόπο και όρεξη ,  όχι κυνήγι του χρήματος σαν αυτοσκοπό αλλά αυτό που κρύβεται στην δεοντολογία κάθε επιστήμονα η πρόοδος του κοινωνικού συνόλου και η ασφάλεια της ζωής κάθε συμπολίτη Φυσικά θέλει συνεχή παρουσία σε ένα περιβάλλον που δεν θα είναι κορεσμένο τόσο από άποψη πληθυσμού όσο και γενικά περιβαλλοντικά Η Αμοιβή έρχεται σαν άμεση συνέπεια και όχι σαν στόχος πχ ένα γιατρός υπάρχει για να σώζει ζωές πρωταρχικά και μετά για να οικονομάει Αν σώζει ζωές και βελτιώνει την αντοχή και το μέγεθος της ζωής τότε η δουλειά του πελάτη του θα του ζώσει μακροπρόθεσμα την δυνατότητα να αυξήσει και το δικό του εισόδημα αφού περισσότεροι θα μπορούν και μέσα από την δουλειά του να παράγουν έργο με την εργασία τους αφού θα μπορούν με το κάνουν με την ευεργετική παρουσία του γιατρού Βλέποντας τα ραδίκια ανάποδα κανείς δεν παράγει έργο και ανάπτυξη 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

από ποιό μηνιαίο εισόδημα και πάνω θεωρείς ότι το κυνήγι του χρήματος έγινε αυτοσκοπός και δεν είναι απλά ο αγώνας της επιβίωσης?

Link to comment
Share on other sites

από ποιό μηνιαίο εισόδημα και πάνω θεωρείς ότι το κυνήγι του χρήματος έγινε αυτοσκοπός και δεν είναι απλά ο αγώνας της επιβίωσης?

Αν απαντήσω στο ερώτημα σου θα έχει χαθεί το νόημα των προηγούμενων πόστ μου  Πάντως όταν εγώ ήρθα στην περιοχή μου από την Αθήνα δεν είχα κουβέρτα το χειμώνα να σκεπαστώ και χρησιμοποιούσα ένα παλτό (καμπαρτίνα)  από το στρατό  σαν Δόκιμος και φυσικά το σπίτι των γονιών μου στο χωριό ημιτελές χωρίς  καμία υποδομή  για διαμονή μόνιμη τον χειμώνα 

 

Και η απάντηση εξαρτάται από το επίπεδο που βρίσκεται ήδη η περιοχή αναφοράς στην οποία θα εφαρμοστούν τα πιο πάνω που περιγράφω  Αν πχ βρεθεί παρέα σε ένα νησί σαν Ροβινσώνας Κρούσος , ο επιστήμονας είναι αδύνατο να έχει το εισόδημα και τις παροχές που έχει σήμερα κατά  ελάχιστο , ο  άνεργος συνάδελφός του  :smile: Γιατί να πάει λοιπόν ? θα πάει γιατί έχει πεδίο δόξας και χρημάτων λαμπρό  μακροπρόθεσμα , από τον άνεργο συνάδελφο σε κορεσμένο περιβάλλον , παράγοντας έργο ανάπτυξης σε πραγματικές βάσεις αν εκεί υπάρχουν οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι σε διάθεση 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που ο Ροβινσώνας έγινε ο ιδιοκτήτης του νησιού και μπορούσε να εκμεταλλευτεί απευθείας τους διάφορους πόρους, κι αυτό ισοδυναμούσε με τεράστια χρηματική περιουσία. Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες, όλα τα εδάφη ανήκουν ήδε σε κάποιον άλλο, ο οποίος φυσικά δε θα σου δώσει καμία πρόσβαση σ' αυτά. Μόνο αν έρχεσαι σαν πελάτης είσαι ευπρόσδεκτος!

Link to comment
Share on other sites

Σε κανένα μήνυμα μου δεν θα διαβάσεις ότι είναι εύκολα και όλα ρόδινα (*)  Τα προβλήματα είναι πολλά Αλλά δεν γίνεται πχ για το θέμα που συζητάμε , να είμαστε μόνιμα κάτοικοι στο κέντρο ενός συγκεντρωτικού κράτους , κέντρο που έχει κορεστεί και δεν μπορεί να δώσει ανάπτυξη , δυσλειτουργικό με κατεστραμμένο φυσικό και τεχνικό περιβάλλον και που αντλεί όλα τα έσοδα των άλλων περιοχών που παράγουν στοιχειωδώς και να περιμένουμε από εκεί να ανέβει η οικοδομική δραστηριότητα αποτελώντας καταδρομικούς μηχανικούς εκ αποστάσεως από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους , αναζητώντας τι χρήματα θα έχουμε σαν έσοδα από μια τέτοια ανάπτυξη

 

 

* μια φορά το έγραψα στο ποστ #29 αλλά με άλλη έννοια γενική

 

Υσ Να δείτε τώρα που οδεύουμε στο αρχή του τέλους της οικονομική κρίσης , που έκανε έστω και ένα μικρό ποσοστό  να γυρίσει στην περιφέρεια και να παράγει , πόσο ευεργετικό θα είναι και για την χώρα και για τις περιοχές και πως θα αυξήσει εκεί  την οικοδομική δραστηριότητα στα επόμενα χρόνια Όμως   είναι σταγόνα στο ωκεανό αν δεν συνοδευτεί σαν πρακτική και από άλλο ενεργό δυναμικό και αποτελέσει ένα παροδικό φαινόμενο λόγο οικονομικής κρίσης 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.