eupalinos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Πάντως πολλά μπορείς να κάνεις (ίσως και ευκολότερα) με το Sketchup το οποίο έχει βελτιωθεί πολύ και διαθέτει δωρεάν version!
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 eupalinos σωστά το λες. Το sketchup είναι ΜΑΚΡΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ για 3D μοντέλα. Θεωρώ ότι πρόκειται για ότι εξυπνότερο φτιάχτηκε ποτέ. Αλλά μόνο σκίτσο. Ενεργειακή, θερμική ανάλυση δεν κάνει. Και 1-2 plug-in που έχουν βγει είναι δύστροπα. Δεν ξέρω αν ξέρεις να μας πεις κάτι παραπάνω.
terry Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Ενταξει καλο το sketchup αλλα εγω γενικα ειμαι φιλος των ποιο εξιδεικευμενων προγραμματων και λογικς πιο δυσχρηστων...Συγκρινεται τωρα με το 3D studio MAX ή το ΜΑΥΑΗ μερα με τη νυχτα...Παντως αρκετα ψηλα η τιμη του ecotect...
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Πάντως για πρόχειρες παρουσιάσεις και για όχι κάτι εξειδικευμένο, για να καταλάβει ο πελάτης πώς είναι η κατασκευή (γιατί δεν καταλαβαίνουν όλοι τα σχέδια), το sketchup είναι "ταμάμ".
eupalinos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Συνάδελφοι να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Το Ecotect το έχω δουλέψει λίγο, συγκεκριμένα το Solar Tool Section, παλιότερα το 2004-05. Δεν έχω ιδέα πως έχει εξελιχτεί σήμερα. Το sketchup για δωρεάν πρόγραμμα είναι ότι καλύτερο και προπάντων εύκολο στην εκμάθηση ειδικά για αυτοδίδακτους. Σε σχέση με το Ecotect Solar Tool (το παλιό) πολύ ποιο εύχρηστο και πλούσιο στην ανάλυση 3D. (Δεν βγάζει γραφήματα) Αν κατεβάσεις energy plug-ins (px IES VE) σου κάνει και ενεργειακούς υπολογισμούς. Η δωρεάν έκδοση του IES VE δεν έχει πολλά options αλλά είναι μια καλή& εύχρηστη (να τονίσουμε) εισαγωγή σε αυτό το κλάδο προγραμμάτων.
savvas31 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2009 Γιωργο πως μπορω να βρώ ένα βιβλιο για το ecotect? Εχεις κατι υπ΄όψη σου?
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 βιβλίο δε ξέρω αν υπάρχει. Το βλέπω λίγο χλωμό πάντως. Δες τα tutorials που έχουν στο site τους.
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Τα tutorials είναι πολύ καλά. Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για αρχή.
kostas K Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2009 Μέχρι να μάθω στα διαλείμματα μου το Ecotect από tutorials (λίγο χτικιό εδώ που τα λέμε), πήρα και το Εcodesigner που το δινανε φτηνά. Μόλις τελείωσα την πρώτη "αξιολόγηση". Το χει δουλέψει κανείς? Εντυπώσεις? Εμένα μου φάνηκε αρκετά απλό και εύχρηστο για μια χοντρική παραμετρική ανάλυση (σκιασμός και ανοίγματα), αλλά τα υλικά είναι από την αμερικάνικη αγορά και μου βγήκαν τα μάτια να ψάχνω ιδιότητες υλικών από βιβλία. Επίσης στα προφίλ χρήσης δεν έχει εξοχικά που δεν είναι και λίγα στην Ελλάδα και ήταν η περίπτωση που δούλεψα. Και τα αποτελέσματα τώρα που προέκυψαν ο Θεός και η ψυχή του, να τα εμπιστευτώ άραγε για δω απώλειες-κέρδη από ανοίγματα και σκιασμούς?
nikoletaki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Μήπως γνωρίζει κάποιος να χειρίζεται το πρόγραμμα ecotect ή αν έχει κανένας το manual στα ελληνικά?Θέλω να περάσω μια κατοικία και δε ξέρω να τρέχω το πρόγραμμα.......
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα