ntemhs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Θέλω να εκ δώσω άδεια νομιμοποίησης σε οικόπεδο εντός του οποίου υπάρχουν αυθαιρεσίες σε διώροφη οικοδομή που έχει οικοδομική άδεια (1977), δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει συμβόλαια για το ακίνητό του με αποτέλεσμα να μην είμαι σίγουρος αν μπορώ να του εκ δώσω την άδεια και η πολεοδομία πάντως δεν μου έδωσε απάντηση. Παλιά αν θυμάμαι καλά έκανε ο ιδιοκτήτης μια υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν ιδιοκτήτης και προχωρούσε έτσι το ζήτημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 (edited) δες στο ΦΕΚ Β 251/2012 χρειαζεσαι τιτλο μεταγεγραμμενον... [το 1977 τι τοπογραφικο εδειξε...και με βαση ποιον τιτλο???] Edited Δεκέμβριος 9 , 2015 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntemhs Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Υπάρχει τοπογραφικό χωρίς τίτλο, το χω δει πάρα πολλές φορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2015 (edited) Άδεια οκοδομής χωρίς τίτλους δεν μπορείς. Το τοπογραφικό δεν εχει συνημμένα τίτλους αλλά κατά κανόνα γράφει ιδιοκτήτες. Αν λοιπόν εσύ έχεις τοπογραφικό Οικ. Αδειας ζητάς να σου ΄φερουν τους τίτλους της τοτε οικοδομικής άδειας. Ερώτηση Β... αφου δεν έχει τίτλους γιατί ειναι δικό του το οικόπεδο και δεν είναι δικό σου ή δικό μου? Οπότε ή έχει τίτλους ή αποκτάει εφόσον έχει τα νόμιμα δικαιώματα. Χωρίς αυτό δεν είναι δικό του. Edited Δεκέμβριος 9 , 2015 by Didonis Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantsos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Συνάδελφοι δεν βρήκα καποιο θέμα πιο κοντά στην περίπτωση μου οπότε το υποβάλλω εδώ το ερώτημα μου. Σε οικόπεδο για το οποίο ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει τίτλο υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα. Η δικηγόρος θέλει να του βγάλει τίτλο ιδιοκτησίας μέσω μιας διαδικασίς που ονομάζεται πρακτικό συμβιβασμού για όποιον το έχει ακουστά. Για να το κάνει όμως αυτό απο το υποθηκοφυλάκιο της ζητάνε βεβαίωση περι μη αυθαιρεσίας. Το ερώτημα μου είναι αν γίνεται να τακτοποιήσω εγώ τα αυθαίρετα κτίσματα σε ακίνητο που δεν διαθέτει τίτλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Πρέπει να σε εξουσιοδοτήσει γι' αυτό ο ιδιοκτήτης;;;; Αφού δεν υπάρχει τέτοιος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantsos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Ε λα ντε εκει ειναι το θεμα μου, αλλα όπως είπα παραπάνω για να υπάρξει ιδιοκτήτης πρέπει πρώτα να γίνει η τακτοποίηση .... άρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Για να το κάνει όμως αυτό απο το υποθηκοφυλάκιο της ζητάνε βεβαίωση περι μη αυθαιρεσίας Αυτο, δεν ξερω αν στεκει. ΥΓ. Νομιζω σε καποια Εγκυκλιο, αναφεροταν οτι το ιδιοκτησιακο προκυπτει και απο το Ε9. Εγω παντα ζηταω συμβολαιο, ειδικα σε περιοχες χωρις Κτηματολογιο. Αλλα μεταξυ μας, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 να δειτε προσεκτικα το εγγραφο αυτο στο τελος της παραγραφου 14 το ειχαμε ξανασυζητησει πριν καιρο.... http://www.michanikos.gr/files/file/426-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%92%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2016 (edited) αν δεις το νόμο, λέει την αίτηση μπορεί να κάνει και ο νομέας του ακινήτου. Βάλε τον ιδιοκτήτη να σου κάνει μια ωραία υπεύθυνη δήλωση που να περιγράφει ακριβώς την κατάσταση και οτι πρόκειται να γίνει συμβόλαιο, κανε την τακτοποίηση, ανέφερε τα όλα αυτά στην τεχνική σου έκθεση και όταν γίνει το συμβόλαιο ανέβασε το και αυτό στο σύστημα. Από την στιγμή που δεν βλάπτεις το δημόσιο ή κάποιον τρίτο, νομίζω δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Το βασικό είναι να δηλώνεται το ακίνητο στο Ε9 Edited Οκτώβριος 10 , 2016 by dada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα