evaki Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 04:03 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 04:03 μμ Δείτε εδώ και ας το συζητήσουμε κιόλας αν θέλετε http://www.dezeen.com/2009/01/26/split-rotate-by-nicos-kalogirou/
ss_sk Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 06:05 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 06:05 μμ Γουστάρω τρελά...Όχι το κτήριο, την πρόθεση για συζήτηση (αλλά σιγά μη ριζώσει). Το ''χωριστό & γυριστό'' ως τίτλος με ξενίζει αλλά δυστυχώς το' χουμε αυτό, να βαφτίζουμε τα project μας. Ως παιχνίδι γεωμετρικών σχημάτων δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (σαν συνθετικό θέμα 3ου έτους μοιάζει...κε. Καλογήρου, κλέψατε την ιδέα κανενός σπουδαστή? ) και η ''ένταξη'' δεν θεωρώ ότι είναι επιτυχής (αλλά υπάρχει τώρα και η ''Αρχιτεκτονική'' που σκοπό έχει την αντιπαράθεση, λειτουργώντας ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ). Η υπερβολική εσωστρέφεια του κτηρίου δε δικαιολογείται από το περιβάλλον (το υπέροχο τοπίο ''πάει χαμένο'') αλλά αν οι ιδιοκτήτες είναι ευχαριστημένοι...πάσο. Τα υλικά μου αρέσουν και το ''παιδικό περίπτερο'' είναι ευχάριστη πρωτοτυπία. Όπως αναφέρει και ένα σχόλιο για 143 τ.μ. και 155.000 ευρώπουλα δεν ειν' κακό!
sundance Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 06:31 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 06:31 μμ το μεγαλο κτιριο πανελ εχει ως επικαλυψη?
eupalinos Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 08:21 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 08:21 μμ Ενδιαφέρον κτίριο για τα ελληνικά δεδομένα. Σίγουρα μπορεί να προκαλέσει μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως άλλωστε και ένα φοιτητικό πρότζεκτ. Διαβάστε τα σχόλια που έχουν αφήσει διάφοροι στη σελίδα - μερικά έχουν πολύ γούστο! Η επικάλυψη σανντανς είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης.
iovo Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 08:59 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 08:59 μμ Πολύ ενδιαφέρον αν και δεν είμαι αρχιτέκτονας μου αρέσει η απλότητα και λειτουργικότητα της κατασκευής. Η μεγάλη πρόσοψη του παιδικού "περιπτέρου" είναι προσανατολισμένη στον νότο για αυτό προφανώς και υπάρχουν τα σκίαστρα ενώ οι 2 όψεις του μεγάλου παραληλογράμμου είναι προσανατολισμένες πάνω στον άξονα δύσης (υπνοδωμάτιο) ανατολής (σαλοκουζίνα) με χρήση διπλού κελυφους (τζάμι - τοίχος ) για την δημιουργία τοίχου trombe. Από ότι βλέπω (-καταλαβαίνω) γενικά χρησιμοποιεί πολλά παθητικά συστήματα διαχείρισης της ενέργειας του κτηρίου όπως το αίθριο - διάδρομος και δεν ξέρω αν ο τοίχος με υαλότουβλα που φαίνεται στις φωτογραφίες περιέχει νερό. Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί δεν έκανε περισότερα ανοίγματα στην νότια πλευρά του μεγάλου όγκου. Η αρχιτεκτονική του μορφολογία μου αρέσει πάρα πολύ με την μοναδική μου ένσταση να περιορίζεται στην σύνδεση του κτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο ούτε μονοπάτια ούτε περιστύλια (κρατάω μια επιφύλαξη μήπως δεν είναι τελειωμένο). Το κόστος του είναι όντως αρκετά χαμηλό και αυτό είναι πολύ θετικό. Σε όλες τις περιπτώσεις μπράβο στους Έλληνες βραβευθέντες.
sundance Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 09:58 μμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2009 at 09:58 μμ και εμενα μου αρεσει. τα σκιαστρα ειναι παραγγελια απο ειδικο συνεργειο ή απο εναν λαμαρινα?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 07:04 πμ Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 07:04 πμ Δεν το βρίσκω λειτουργικό ως προς τη διάταξη των χώρων στο μεγάλο κτήριο καθότι είναι πολύ επίμηκες με έναν διάδρομο που λες και βγαίνει από διαμέρισμα της δεκαετίας του '60. Επίσης δεν το βρίσκω λειτουργικό ως προς τη διάταξη των ανοιγμάτων και μου φαίνεται "κλειστοφοβικό". Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν ταιριάζει καθόλου με τον περιβάλλοντα χώρο και ούτε απ' την άλλη είναι ένα... "διαστημόπλοιο" που θα προκαλούσε τον θαυμασμό για την τεχνολογία του και τη σχεδίασή του. Σαν δύο απλά σπιρτόκουτα να έπεσαν απ' τον ουρανό σε κεκλιμένο έδαφος και στο ένα, μικρότερο και ελαφρύτερο να έβαλε κάποιος έναν τάκο. Ελπίζω να σας έκανα να γελάσετε με την περιγραφή μου.
d2m Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 09:08 πμ Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 09:08 πμ Όπως είπε κάποτε ένας καθηγητής και από τότε το θυμάμαι με κάθε ευκαιρία.... "Η αρχιτεκτονική πρέπει πρώτα να γίνεται και μετά να συζητάται". Μακάρι λοιπόν να είχαμε στην Ελλάδα πολλά θέματα για συζήτηση . Σε γενικές γραμμές το βρίσκω ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και με εκπλήσσει ευχάριστα. Εμένα αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι που μου δεν θυμίζει σπίτι εξωτερικά, αν με έβαζαν να μαντέψω χρήση κάτι σε εργαστήριο...πολ.κέντρο... με τον κυρίως χώρο αποκομμένο απο το περιβάλλον (σαν εκθεσιακό χώρο που αποφεύγουμε το πολύ φυσικό φως) και τον 2ο όγκο κατάφωτο σαν αναψυκτήριο. Έχει κάτι από Mies Van der Rohe όμως σε ότι αφορά την απομάκρυνση του παιδικού περιπτέρου από τους κυρίως χώρους του σπιτιού. Λες και ψάχνουμε έναν τρόπο να τα διώξουμε απο τα πόδια μας. Αναφερόμαστε στο σπίτι και στο παιδικό περίπτερο... Το παιχνίδι με τους όγκους πάλι το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια σε τόσο λίγα μ2 (πάντα μου άρεσαν τα στραβά), αλλά με "αδούλευτες" τις όψεις του κυρίως χώρου. Και ss_sk καιρό τώρα την σκέφτομαι αυτη την έλλειψη, άλλα άλλα, δεν έχεις άλλα? (Τζένη Καρέζη, Δις Διευθυντής) Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον κύριο Καλογερά και για την βράβευση και για την πολύ καλή προσπάθεια, θέλουμε να δούμε κι άλλα κι άλλα!!!
evaki Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 02:16 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε January 29, 2009 at 02:16 μμ Δε βραβεύτηκε ακόμα. Συμμετοχή μόνο έχει, όπως και ο Τομπάζης με την "ομάδα" της Πορτογαλίας για την εκκλησία που έφτιαξε. Τα αποτελέσματα νομίζω τέλος Μάρτη. Εμένα πάντως μου θυμίζει εκείνα τα αγροτικά αποθηκάκια που φτιάχνει ο κάθε Έλληνας στην ύπαιθρια ιδιοκτησία του απο τσίγγο ( το κυρίως κτίσμα) και παλιόξυλα (το παιδικό περίπτερο). Αν έχει λειτουργήσει σαν έμπνευση αυτό, δεν είναι άσχημη ιδέα. Ερώτηση: ο Κωνσταντινίδης ο Αρης τι θα έλεγε που πολύ τον υποληπτόταν τον Mies σαν αρχιτέκτονα?
mthemelis Δημοσιεύτηκε February 3, 2009 at 09:19 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2009 at 09:19 μμ Για τα ελληνικά δεδομένα, καλό είναι! Αν όμως κοιτάξετε τις βιβλιοθήκες 3δ αντικειμένων της Evermotion, ίσως δείτε κάτι που του μοιάζει.....ειδικά του μεγάλου όγκου...νομίζω...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα