sfentona90 Δημοσιεύτηκε December 10, 2015 at 12:51 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2015 at 12:51 μμ Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να με διαφωτίσει. Είχα αναθέσει ένα οικόπεδο σε έναν μεσίτη προς πώληση με αποκλειστική εντολή ανάθεσης για έξι μήνες. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πείτε πως εγώ δεν θέλω να συνεχιστεί η μεσιτεία άλλο και να αποσυρθεί ο μεσίτης από κάθε δικαίωμα στο ακίνητο. Μπορώ να το κάνω?? Ξέρω ότι μετά την λήξη του συμβολαίου υπάρχει σιωπηρή συνέχισή του σαν απλή εντολή ανάθεσης δηλαδή να μπορέσουν να το τρέξουν κι άλλοι μεσίτες. Μπορώ όμως να απαλλαγώ εξ ολοκλήρου από τον μεσίτη χωρίς να χει δικαίωμα αμοιβής ή τρέχει η απλή εντολή μεσιτείας εσαεί ? ( το συμβόλαιο δεν ορίζει κάτι μετά την λήξη παρεμπιπτόντως).
Arche Δημοσιεύτηκε December 10, 2015 at 12:58 μμ Δημοσιεύτηκε December 10, 2015 at 12:58 μμ Θα πάρετε το αντίγραφο της εντολής σας από τον Μεσίτη που πρέπει να συμφωνεί με το δικό σας αντίγραφο. Κάνετε επίσης με κάποιον Νομικό, ένα έγγραφο που να λέει οτι δεν ισχύει η αποκλειστική ανάθεση με τον Μεσίτη που την είχατε υπογράψει. Κάνετε μια νέα εντολή με τους Μεσίτες που επιθυμείτε. Και αν επιθυμείτε ξανακάνετε με τον ίδιο.
sfentona90 Δημοσιεύτηκε December 16, 2015 at 01:11 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 16, 2015 at 01:11 μμ Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
BAS Δημοσιεύτηκε December 16, 2015 at 01:16 μμ Δημοσιεύτηκε December 16, 2015 at 01:16 μμ Μην κάνετε αποκλειστικές εντολές . Δεν έχουν την ίδια λογική με το εξωτερικό και δεν σας συμφέρουν .
sfentona90 Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 06:34 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 06:34 πμ Το θεμα με τους μεσιτες ειναι οτι δεν μπορεις να τους ξεφορτωθεις απαξ και μπηκαν στο ακινητο σου, γιαυτο ρωτησα αν τους καλυπτει καποια νομοθεσια. Ειναι δικαιωμα σου πιστευω να αλλαξεις γνωμη και να μην θελεις διαχειρηση του ακινητου σου απο τον μεσιτη. Θα προβω σε γραπτη αρση μεσιτειας με νομικο οπως ειπωθηκε και θα δουμε τι θα γινει.
Arche Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 06:37 πμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 06:37 πμ αρχικά ζήτησε τους την εντολή
sfentona90 Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 07:23 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 07:23 πμ Την εχω την εντολη σε αντιγραφο! Το θεμα ειναι οτι αφου ληξει η αποκλειστικη εντολη δεν απο συρεται και ο μεσιτης, η εντολη συνεχιζεται σαν απλη εντολη οποτε σου λεει και ο μεσιτης την αμοιβη δεν την γλυτωνεις. Αυτο που θελω ειναι να απαλλαγω τελειως!
dimitris GM Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 07:36 πμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2015 at 07:36 πμ το θεμα ειναι οτι, την επομενη φορα που θα κανετε αναθεση μεσιτειας...να συμβουλευτειτε τον δικηγορο σας κατα τα λοιπα εδω ειναι ο νεος νομος περι μεσιτων http://fanispavlidis.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα