Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδυναμία πληρωμής εισφορών


kpanourg

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Αν και είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ ώς διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός εδώ και πέντε χρόνια πληρώνοντας κανονικά τις εισφορές,  τώρα προέκυψε αδυναμία πληρωμής αυτού του εξαμήνου καθώς επίσης και των επόμενων 3-4 εξαμήνων (όπως προβλέπω) λόγω του ότι κατατάσσομαι στο στρατό (και άρα δε θα έχω κάποιο εισόδημα). Να αναφέρω επίσης ότι απο την αρχή της ασφαλισης μου πληρώνω ώς ελέυθερος επαγγελματίας.

 

Η ερώτηση μου είναι εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει παύση των εισφορών  για αυτή την περίοδο (να μη θεωρηθεί ώς συντάξιμος χρόνος) χωρίς να προκύψει ωστόσο οποιοδήποτε πρόβλημα μετά το πέρας αυτής της περιόδου που θα ξανα ξεκινήσω να εργάζομαι.

 

Εαν όχι τότε πώς μπορώ να κινηθώ?

 

 

 

Ευχαριστώ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις παυση.

Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να "γλιτώσεις" τον Κλάδο Υγειας, για το διαστημα που θα εισαι στο στρατο.

Προσκομιζεις καποια βεβαιωση στο ΤΣΜΕΔΕ, κανε ενα ερωτημα.

Το ειχα κανει και γω.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορω να γλιτώσω το κλάδο υγείας για 11 μήνες.  Βεβαια εδώ το θέμα είναι ότι δε μπορώ να πληρώσω τίποτα για αύτο το διάστημα (Μου έτυχε και ο στρατός τώρα που είμαι και άνω πενταετιας και οι εισφορές διπλές).  Άρα τι κάνω? Τα αφήνω απλήρωτα και όταν πίασω δουλεία τα πληρώνω όλα τα χρεωστούμενα μαζί με τους τοκους και τις τρεχουσες εισφορές ώστε να είμαι ασφαλιστικά ενήμερος? γινεται έτσι? Θα έχω άλλου τύπου κυρώσεις? 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Άρα τι κάνω? Τα αφήνω απλήρωτα και όταν πίασω δουλεία τα πληρώνω όλα τα χρεωστούμενα μαζί με τους τοκους και τις τρεχουσες εισφορές ώστε να είμαι ασφαλιστικά ενήμερος?

 

Αυτο ακριβως.

 

Και 200Ε να γλιτωσεις απο τον Κλαδο Υγειας, δε νομιζω να τους τα χρωστουσες.

Link to comment
Share on other sites

Οκ. Και μια ερώτηση ακόμα.  Είτε είμαι μισθωτός ή με σύμβαση έργου (ελευθ. επαγ.) μετα το στρατό το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχω για να ξεκινήσω να πληρώνομαι είναι μια βεβάιωση ασφαλιστικης ενημερώτητας (δηλαδή πληρωμένα όλα ή διακανονισμό). Σωστά? Εαν δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού όμως πάλι θα έχω πρόβλημα διότι πως θα τα αποπληρώσω χωρίς να έχω πάρει ούτε το πρώτο μισθό? Το ρωτάω αυτό γιατί στο τσμεδε μου είπαν οτι δεν σου εγγυωμαστε οτι θα μπορείς να κάνεις διακανονισμό τοτε, λόγω του ότι πρέπει να υπαρχει σχετικό νόμος πρώτα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο είδος διακανονισμού πάντα θα υπάρχει. Αυτός των 12 δόσεων είναι από παλιά.

 

Στάλθηκε από το Vodafone 875 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ. Και μια ερώτηση ακόμα.  Είτε είμαι μισθωτός ή με σύμβαση έργου (ελευθ. επαγ.) μετα το στρατό το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχω για να ξεκινήσω να πληρώνομαι είναι μια βεβάιωση ασφαλιστικης ενημερώτητας (δηλαδή πληρωμένα όλα ή διακανονισμό). Σωστά? ΛΑΘΟΣ, μόνο για δημόσια έργα/κρατικές προμήθειες.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ξεκινησεις να δουλευεις ως μισθωτός σε βιομηχανία και να έχει χρέος στο τσμεδε? Θα τα πληρώσει ο εργοδότης άμεσα?  'Η μπορεις να κάνεις έναρξη στην εφορία χωρις ασφαλιστικη ενημερότητα?  Ανέλυσε λίγο πως λειτουργεί αυτή η κατασταση διοτι ότι εχω εως σήμερα ήταν πάντα με πληρωμένο τσμεδε.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μην τρελενεσαι δεν εχει να κανει το χρέος σου με το να ξεκινήσεις να δουλεύεις μιςθωτος καπου.. Ο εργοδότης πληρώνει απο τι στιγμη που σε προσλαμβάνει και δεν εμπλέκεται με το χρέος σου καθόλου

Προβλημα υπαρχει αν εχεις χρέος και χρειαστεί να κανει εναρξη. Θα πρεπει να το διακανονισεις ώστε να εχεις ασφαλιστικη ενημερότητα.

Οταν λοιπόν έρθει ο καιρος κανεις έναν διακανονισμό και εισαι οκ ασε που μεχρι τοτε πολλα μπορει να εχουν αλλαξει

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο εργοδότης πληρώνει εισφορές από την ημέρα που προσλήφθηκες δεν τον ενδιαφέρει τι έκανες νωρίτερα.Το χρέος παραμένει δεν προστίθενται νέες εισφορές αν ο μισθός είναι πάνω απο 693,35 Ε, μόνο οι τόκοι ενώ μέχρι να κάνεις διακανονισμό δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη.

.

Ενημερότητα για έναρξη διάβασε εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/40714-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/?do=findComment&comment=759769

Edited by engmech
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.