Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εάν ένας πολίτης ζητήσει τακτοποίηση ενός οικοπέδου και για τον όποιο λόγο η υπηρεσία προχωρήσει σε Πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης, αυτό τί επιπτώσεις θα έχει τόσο για το προς τακτοποίηση οικόπεδο όσο και για τις όμορες ιδιοκτησίες; Θα μπορεί το προς τακτοποίηση οικόπεδο να μεταβιβαστεί; Θα μπορεί ο όμορος να λάβει οικοδομική άδεια ή θα σκοντάφτει πάντα στο μή άρτιο όμορο;

Δημοσιεύτηκε

Tελικά συνάδελφοι, η έρευνα μου, έδειξε πως σε τέτοια περίπτωση, οι όμοροι ιδιοκτήτες ΕΧΟΥΝ το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δημοσιεύτηκε

Όχι ακριβώς, καθότι το οικόπεδο παραμένει μη άρτιο και μή οικοδομήσιμο και δεν (συν)ενώνεται με κανένα όμορο. Απλά δίνεται μια λύση η οποία δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν να "πειράξει" αυτό το οικόπεδο και αφήνει τους όμορους να οικοδομήσουν.

Δημοσιεύτηκε

acnt, τα οικόπεδα που είναι αδύνατο να τακτοποιηθούν, μπορούν και να οικοδομηθούν. Αν δεν ήταν οικοδομήσιμο το οικόπεδο που λες, θα ήταν προσκυρωτέο στα ομορα. Για πες περισσότερα για το πρόβλημα. Πρόκειται για τυφλό οικόπεδο;

Δημοσιεύτηκε

είναι 60τμ, δεν εγγράφει 5*10 κτίριο (τουλάχιστο όχι ορθογώνιο). Έχει και κτίσμα μέσα. Οπότε και η αλλοίωση του οικοπέδου και η προσκύρωση, είναι αδύνατη.

 

Βλέπω λοιπόν πως το άρθρο 25 περιορίζει αυτά τα οικόπεδα με ελάχιστο εμβαδό ~71,45τμ και ελάχιστη πλευρά 8,3μ. Διότι 71,45*0,7 = 50 και 3+0,1Η = δ = 3,30μ + 5 = 8,3μ...

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω με ποια κριτήρια γίνεται μια προσκύρωση?

Τι παίζει ρόλο? Τι κοιτάμε πρώτα το εμβαδόν? Το πρόσωπο?

Έχω μια περίπτωση όπου το οικόπεδο δημιουργήθηκε απο πράξη αναλογισμού και δεν δημιούργησαν άρτιο κ οικοδομήσιμο οικόπεδο. Πως γίνεται η προσκύρωση?

Γυρνάει στους αρχικούς ιδιοκτήτες? Η δεν παίζει ρόλο αυτό τώρα πια? Η πράξη αναλογισμού έγινε το '80.

Το οικόπεδο αυτό δημιουργήθηκε από το 1900 περίπου περνώντας απο τους γείτονες με αναγκαστική απαλλοτρίωση για να γίνει ενα δημόσιο έργο.

Το έργο δεν έγινε κ γίνεται πράξη αναλογισμού το '80 κ επιστρέφονται τα τμήματα στους αρχικούς ιδιοκτήτες πλην ενός τμήματος που κράτησε η υπηρεσία γιατί το ήθελε. Αλλά δεν είναι όπως είπα άρτιο κ οικοδομήσιμο. Τι γίνεται τώρα?? Προσκυρώνεται? Και που? Το οικόπεδο αυτό είναι τμήμα από δυο ιδιοκτήτες. Ο τρίτος που είναι γείτονας δεν είχε δώσει τμήμα από δικό του οικόπεδο. Παίζει ρόλο από που πρόερθε το οικόπεδο?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Δημοσιεύτηκε

Ιδιαιτέρως, όχι δεν παίζει ρόλο η καταγωγή.

Η "Υπηρεσία" γιατί το κράτησε?

Το οικόπεδό δεν οικοδομείται ούτε με το άρθρο 27 του Ν.2742?? Εάν ναι τότε δεν είναι κατ' ανάγκη προσκυρωτέο. Εάν όχι τότε προσκυρώνεται κατά προτεραιότητα στο οικόπεδο που δεν είναι άρτιο κατά κανόνα ή παρέκκλιση και κατόπιν σε άλλες περιπτώσεις. Φυσικά η προσκύρωση μπορεί να γίνει κατά τμήμα στους όμορους του.

Εάν δεν αναρτήσεις ένα σχέδιο.... πολλές ασκήσεις επί χάρτου μπορούν να γίνουν.

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν είχε κτίσμα θα γινόταν προσκύρωση στα γειτονικά υποχρεωτικά.

Εχει κτίσμα και δεν μπορεί να προσκυρωθεί.

Παραμένει ως έχει με το κτίσμα χωρίς να μπορεί να οικοδομηθεί.

Δημοσιεύτηκε

@ 2016, κτίσμα ?

Ωπα... ώπα ρε παιδιά...ποιό κτίσμα?

Η Ιουλία δεν μίλησε για κτίσμα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.