Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

έχω νομιμοποιήση στη ταράτσα έναν χώρο 30τμ ο οποίος μέχρι τώρα έπαιρνε νερό από την παροχή του κάτω ορόφου.

Το πρόβλημα είναι ότι και οι 2 ξεχωριστοί όροφοι , τραβάνε νερό από τον ίδιο ηλιακό με αποτέλεσμα το χειμώνα να υπάρχει πρόβλημα.

Γίνεται να συνδέσω παράλληλα έναν δεύτερο ηλιακό διπλής ενέργειας ώστε να τροφοδοτώ τον χώρο της ταράτσας με δικό του ζεστό νερό ?

 

 

Δημοσιεύτηκε

φυσικά και γίνεται, ετσι οπως μας τα γράφετε και ειναι σχετικά απλό (απο τεχνικης αποψεως). Οπως ειναι τωρα η εγκατάσταση,βάζετε ενα ταυ στην εισοδο του κρυου του υφισταμενου ηλιακου ωστε να δίνει νερο στην εισοδο του κρυου του νεου ηλιακου. Απο την έξοδο ζεστου του νεου ηλιακού θα τραβηχτει σωληνα προς το δίκτυο ζεστού του τελευταιου οροφου σε οποιοδηποτε σημειο που βολευει.

Δημοσιεύτηκε

Εσύ πολύ απλά θα έχεις σειριακά συνδεδεμένους 2 αντί για 5. Πρέπει να το καταλαβαίνεις το σχήμα. Εισαγωγή κρύου νερού στο εισοδος κρύου νερού απο δίκτυο σπιτιού --> το ζεστό νερό προς χρήση πάει στην εισοδο κρύου νερού του 2ου ηλιακού και απο τον 2ο ηλιακό το ζεστό νερό προς χρήση πηγαίνει στο δίκτυο ζεστού νερού του σπιτιού.

 

 

hP6o4HG.png

Δημοσιεύτηκε (edited)

στην προκειμένη περίπτωση και ειδικά για ηλιακούς δεν ενδείκνυται η σειριακή σύνδεση.

Edited by maneni
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεύτερη λύση που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν γίνεται , είναι να συνδέσω τον θερμοσίφωνα του ηλιακού και στα 2 σπίτια και να το ανάβω όποτε θέλω. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει κάποιος τρόπος όταν σε ένα από τα 2 σπίτια είναι αναμένος ο θερμοσίφωνας , να έχω ένδειξη στο άλλο ώστε να μην ανάβει παράλληλα ο ίδιος θερμοσίφωνας ?

Δημοσιεύτηκε (edited)

χα χα χα χα, αυτο δεν γινεται και αν τυχον βρει καποιος καποια τρελη πατεντα για να στο κανει θα ειναι φυσικα επικίνδυνη για πυρκαγιά....

 

Απλα αν δεν βαλεις αλλον ηλιακο, βαλε ενα ταυ στην εξοδο ζεστου κ συνδεσε το με το κυκλωμα ζεστου του αλλου σπιτιου. Η ηλεκτρικη αντισταση του ηλιακου θα πρεπει να συνδεθει φυσικα με ενα διαμερισμα αλλα ζεστο νερο μπορεις ευκολα να εχεις κ στα 2

Edited by LeftLane
Δημοσιεύτηκε

Όλα γίνονται.

 

Αν στο κάνει ο μαστρο-μήτσος της γειτονιάς, καλύτερα ξέχασέ το.

 

Για να γίνει σωστά με όλους τους κανόνες ασφαλείας, ίσως να μη συμφέρει οικονομικά και είναι καλύτερα να βάλεις ένα δεύτερο ηλιακό.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεύτερη λύση που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω αν γίνεται , είναι να συνδέσω τον θερμοσίφωνα του ηλιακού και στα 2 σπίτια και να το ανάβω όποτε θέλω. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει κάποιος τρόπος όταν σε ένα από τα 2 σπίτια είναι αναμένος ο θερμοσίφωνας , να έχω ένδειξη στο άλλο ώστε να μην ανάβει παράλληλα ο ίδιος θερμοσίφωνας ?

 Αρχικα πρεπει να κανεις διαχωρισμο των παροχων στον θερμοσιφωνα.Να μην υπαρχει περιπτωση να δωσουν και οι δυο παροχες στον θερμοσιφωνα ρευμα.

Μετα μπορεις να βαλεις ενδεικτικα σε καθε σπιτι οταν αναβουν να δειχνει οτι ειναι αναμενος απο το ρευμα του αλλου διαμερισματος,αν και προσωπικα δεν το συνιστω και ειναι και παρανομο.

Καλυτερα θα βολευε δυο οργανα να δειχνουν την θερμοκρασια του ηλιακου σε καθε ενα διαμερισμα.

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Πιστεύω ότι η λύση είναι πολύ πιο απλή. Αφού έχεις διαμέρισμα στη ταράτσα και το νομιμοποίησες (το ονομάζεις ξεχωριστό), καλό είναι να πάρεις και άλλη παροχή νερού πόλης. Άρα σε αυτή τη περίπτωση λύνεις το πρόβλημα των δυο παροχών αφού έχεις ανεξάρτητη παροχή νερού άρα και των δυο ηλιακών. Στη περίπτωση που δεν το θέλεις αυτό και απλά θα συνεχίσεις να παίρνεις νερό από το κάτω όροφο, βάλε ένα άλλο ηλιακό θερμοσίφωνα (ανάλογα λίτρα με τα άτομα διαμονής) και ένωσε τους δύο ηλιακούς μόνο στην είσοδο του νερού, ενώ η έξοδος θα πηγαίνει ξεχωριστά σε κάθε διαμέρισμα. Τώρα η παροχή νερού χρήσης του διαμερίσματος μπορεί να δοθεί από το ταυ στην  είσοδο των ηλιακών με έναν ογκομετρητή (ρολόι ΕΥΔΑΠ), έτσι θα μπορείς να πληρώνεις για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά αφού θα αφαιρείς τον όγκο του νερού του δεύτερου μετρητή από τον πρώτο. Έτσι πιστεύω είναι καλύτερα για να μην έχεις κανένα πρόβλημα με το ζεστό νερό.

Βέβαια αυτή η σύνδεση λέγεται παράλληλη όπως αρχικά ανέφερε ο PanosGlyf και ο LeftLane.

Όσο αφορά την ηλεκτρική σύνδεση καλό είναι να αποφεύγεται. Βέβαια η αποφυγή σύγχρονης ηλεκτροδότησης μπορεί να γίνει με αυτοματισμό από ηλεκτρονόμους ισχύος, αλλά το κόστος εγκατάστασης και βέβαια λειτουργίας το κάνει αντιοικονομικό.

Στον LeftLane θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς αν η εγκατάσταση γίνει σωστά. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι προβλέπατε από τον κανονισμό μια συσκευή να τροφοδοτείται από δύο διαφορετικούς πίνακες και βέβαια δεν το θεωρώ σωστή λύση. Όχι όμως και θα πάρει φωτιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.