ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Συνάδεφλοι πως προσομοιώνεται και πως οπλίζετε εσείς μία τέτοια περίπτωση (το προστέγασμα φυσικά δεν είναι στην ίδια στάθμη με αυτή της πλάκας οροφής):
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Πλάκα πρόβολος χωρίς συνέχεια. Τα κατακόρυφα φορτία μεταφέρονται ορθά στη δοκό. Αυτό που δεν μεταφέρεται είναι η στρέψη (fespa). 1. Βάζεις πρόσθετα σίδερα στις παρειές και πυκνούς συνδετήρες σ' όλο το μήκος της δοκού αυξάνοντας ίσως τη διάμετρο των τσερκιών κατά ένα βήμα (πχ από Φ8 σε Φ10). - για μικρά προστεγάσματα ή 2. κάνεις μια επίλυση με το χέρι και βάζεις τον οπλισμό στρέψης. - για μεγάλα προστεγάσματα ή 3. χωρίζεις τη δοκό σε τμήματα, βάζεις δοκούς προβόλους εγκάρσια στην δοκό στήριξης με τα κατάλληλα φορτία που προσομοιάζουν το προστέγασμα - για μεγάλα προστεγάσματα Παρατήρηση Αυτά τα κάνουν οι αρχιτέκτονες που κάνουν την μελέτη. Εμείς κάνουμε τη μελέτη σύμφωνα με τα σχέδια της αρχιτεκτονικής μελέτης. Στην κατασκευή ο εργολάβος απλοποιεί τα πράγματα και κάνει το προστέγασμα στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη πλάκα.
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2009 Χάρη ευχαριστώ για την αμεσότητα. Είχα σκοπό να κινηθώ με τη λογική των 1 και 2 παρατηρήσεών σου και να αυξήσω το πλάτος της δοκού, το 3 δεν το είχα σκεφτεί. Με προβληματίζουν όμως τα σίδερα του προστεγάσματος, πώς θα "πιάσουν" κατασκευαστικά επαρκώς στο δοκάρι. Πως τα διαμορφώνετε εσείς? Σπάζοντάς τα σε μορφή συνδετήρα εντός του δοκαριού? Το προστέγασμα είναι 1,20 m. Αχ αυτοί οι Αρχιτέκτονες
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 α. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μικρής διατομής ράβδους για τον οπλισμό της πλάκας για να είναι ευκολότερη η κάμψη τους. β. Το πάχος της πλάκας αν είναι και 17cm, παρόλο που δεν απαιτείται, ακόμα καλύτερα για την κάμψη του οπλισμού της μέσα στη δοκό. Αν 2,5cm είναι η επικάλυψη τότε 17-2,5-2,5=12cm. γ. Ο κάτω οπλισμός της πλάκας μπορεί να φτάνει στην απέναντι πλευρά της δοκού και να κάμπτεται προς τα πάνω για ~40cm. Ο άνω οπλισμός της πλάκας φτάνει ως το απέναντι άκρο της δοκού κάμπτεται προς τα κάτω, έπειτα προς την πλευρά της πλάκας και τέλος προς τα πάνω ~40cm έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας βρόγχος. Αν θυμάμαι καλά το θέμα το είχαμε συζητήσει και παλιότερα.
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Άψογα Χάρη. Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για μικρής διαμέτρου οπλισμό. Ευχαριστώ.
acnt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Ilias μπορείς βέβαια να το μελετήσεις και ως ανεστραμένο πρόβολο. Προυποθέτει οτι η διαφορά του προστεγάσματος και της πλάκας οροφής θα είναι όσο το h της δοκού - το h του προστεγάσματος. Θα το οπλίσεις βέβαια με τσερκομπάλκονα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν τα τσέρκια της δοκού. (?)
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 ........Θα το οπλίσεις βέβαια με τσερκομπάλκονα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν τα τσέρκια της δοκού.(?) Μπράβο, αυτό σκέφτηκα και γω, γι΄αυτό ρώτησα ως εξής παραπάνω:"Πως τα διαμορφώνετε εσείς? Σπάζοντάς τα σε μορφή συνδετήρα εντός του δοκαριού?"
acnt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Όπως δείχνω στη φωτογραφία. Ξεκινάς την διαμόρφωση του τσερκομπάλκονου από το κάτω αριστερό άκρο και κινείσαι αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού. Άρα η κάτω παρειά θα έχει 2πλό σίδερο στο τσέρκι, ως επίσης και η δεξιά έως ότου να κάνει το σπάσιμο για το προβολοσίδερο.
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Ναι, σωστά έτσι. Πολλά σπασίματα αλλά τι να κάνεις. Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ και γώ. Η δόνηση για τη συμπύκνωση να δούμε πως θα γίνει.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Κανένα πρόβλημα στην δόνηση ή στην σκυροδέτηση δεν θα έχεις. Με τον τρόπο που σχεδίασε ο acnt έχεις και καλή αγκύρωση και κλειστούς συνδετήρες για την στρέψη. Με ένα σμπαρο... Για μένα το πιο σημαντικό είναι το πλάτος της δοκού να είναι μεγάλο και ας είναι μεγαλύτερο και από το πλάτος των υποστυλωμάτων
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα