armar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2009 Το "πείραμα" όπως εξήγησα έγινε 2 φορές. Με το που άναψα το δέκτη και εκανα τις σχετικές ρυθμίσεις, πέτυχα λύση fixed σε χρόνο <1min. Στη συνέχεια, "έσπασα" τη λύση κάνοντας RTK RESET για να αναγκάσω το δέκτη να ξανακάνει επίλυση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχω λύση fixed και πάλι σε χρόνο <1min. Δεν υπάρχει ακμία αμφιβολία ότι ο δέκτης δούλευε σωστά, από τη στιγμή μάλιστα που έλεγξα και την απόσταση μεταξύ των δύο γνωστών σημείων. Τι πιο αξιόπιστο τεστ θα έκανε κάποιος για να πιστεί? Η δοκιμή στο Βραχάτι έγινε στις 29-6 08:30 με 16 δορυφόρους εν όψει και 13 από αυτούς να χρησιμοποιούνται για επίλυση.
agior Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Σωστά επιμένει ο armar να μη μιλάει για συντεταγμένες αλλά για την πλευρά μεταξύ των δυο σημείων στο Βραχάτι. Δε θα είχε νόημα η (αναμενόμενα) κακή εξωτερική ακρίβεια αλλά η άψογη εσωτερική.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 συνάδελφε armar αν έχεις κρατήσει δεδομένα ενημέρωσέ μας 1.Τις διαφορές στίς απόλυτες συντεταγμένες αυτές που είχες και αυτές που μέτρησες 2 Τις διαφορές στα υψόμετρα και αν χρησιμοποίησες το EGM-96 τα ξαναλέμε
armar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2009 Συνάδελφε Θεοχάρη, δεν τα έχω κρατήσει, αλλά απ' 'οτι θυμάμαι, κατά x και y υπήρχαν διαφορές των 35cm περίπου, που σημαίνει ότι τα τριγωνομετρικά της Κορινθίας έχουν κουνηθεί κατά την παραπάνω ποσότητα σε σχέση με τα τριγωνομετρικά της Αθήνας. Και το λέω αυτό, διότι και το "τριγωνομετρικό" της JGC, που αποτέλεσε και το base μου, έχει προσδιοριστεί με εμπροσθοτομίες από τα γύρω τριγωνομετρικά του λεκανοπεδίου.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2009 ευχαριστώ για την απάντηση μιά και ξεκίνησες μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία προτείνω να μετρήσεις και με στατικό εντοπισμό ένα απο τα σημεία και με rtk για να διαπιστώσουμε διαφορές σε περίπτωση που δεν διαθέτεις εξοπλισμό είμαι στην διάθεσή σου όπως πιστεύω και άλλοι συνάδελφοι οι διαπιστώσεις σου πάντως έχουν για μας τους 'απλούς΄της πράξης ιδαίτερη σημασία ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τά ξαναλέμε
armar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2009 Συνάδελφε Θεοχάρη, Τα 2 σημεία έχουν μετρηθεί με static L1 εδώ και 2 χρόνια και φυσικά με base στα 2χλμ περίπου. Εδώ είναι το ζήτημα: Μπορεί κάποιος με base από Αθήνα να δουλέψει στο Βραχάτι εν προκειμένω, με ικανοποιητική ακρίβεια (2-3cm)? Για μένα η απάντηση είναι ΝΑΙ, εφόσον όμως συμπεριλάβει στα αποτελέσματά του τυχόν προσθετικές διορθώσεις Δx,Δy ώστε να έχει ισοδύναμα αποτελέσματα με το αν δουλέψει με base στην Κορινθία (μοιραία εισάγεται ως σφάλμα -συστηματικό?- η μετακίνηση των τοπικών τριγωνομετρικών σε σχέση με την Αθήνα). Φυσικά, το ίδιο ισχύει αν κανείς δουλεύει και στα 50 χλμ, αλλά με μικρότερα αναμενόμενα Δx,Δy!
akokkinos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2009 Σκεφτομαι σοβαρα την αποκτηση διπλοσυχνου gps κυριως για αποτυπωση&διορθωση γεωτεμαχιων (εκτος σχεδιου) στο κτηματολογιο. Με το γεγονος οτι το συστημα hepos ειναι ανοικτο πλεον για τους ιδιωτες, σκεφτηκα οτι με μια λυση rtk που συνεργαζεται με το hepos θα εχω "σχετικα" καλα αποτελεσματα και σε συντομο χρονο. Απο συντομη ερευνα που εκανα, ειδα πως κυμαινομαστε στην κατηγορια τον 11.000~17.000 αναλογα το μοντελο/μαρκα/κλπ... Θα ηθελα να ακουσω και τις δικιες σας αποψεις περι του θεματος..
newtopo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2009 Γεια και χαρά, Στο πείραμα που έκανες θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν το δοκίμαζες και μετά από παράδειγμα 2-3 ώρες τα ίδια σημεία . εάν και τότε πέφτανε οι πρώτες μετρήσεις & Δευτέρες μαζί τότε είναι τα εκατοστά Η σχετική απόσταση μεταξύ τους και με single (autonomous) να την κατέγραφες συνήθως δεν πέφτεις στους 1-10 cm σφάλμα σε L1/L2 GPS. (όταν μεσολαβεί μικρο χρονικό διάστημα) Από την εμπειρία μου και το μικρό θεωρητικό υπόβαθρο που έχω είναι ότι μέχρι 50-60 KM η ακρίβεια είναι παρά πολύ καλή σε οριζιοντιογραφικά. Από εκεί και πάνω είναι πολλοί οι παράγοντες… Ενδιαφέρον έχει όμως το παρακάτω. Ακούω 70-100-200-300 (λέω νούμερα) κανάλια αναρωτήθηκε κανείς πως θα μεταφερθούν οι διορθώσεις από base σε Rover ? Εάν χρησιμοποιήσεις UHF η ταχύτητα 9600bps Radio Link τότε με το ζόρι μεταφέρεις 30 κανάλια (15 δορυφόρους L1/L2) Έστω έχεις modem 19200 τότε 60 κανάλια χονδρικά με RTCM30 Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο πιο γρήγορο modem από 19200 σε UHF παρακαλώ να με ενημερώσει. Υπάρχει θα μου πείτε και το GPRS/GSM φυσικά στην πόλη είναι χαλαρά σε δύσκολες καταστάσεις εκεί πραγματικά χρειάζονται οι παραπάνω δορυφόροι ? θα έχει άραγε GPRS κάλυψη. Καλό σαββατοκύριακο Μπάμπης
akokkinos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Να συμπληρωσω μια πληροφορια, δεν την εχω ακομα εξακριβωσει... Ισχυει οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις HEPOS μαζι με GPS+GLONASS?
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 συνάδελφε akokkinos απόψεις για συστήματα GPS θα βρείς σε εκτεταμένες συζητήσεις στο φόρουμ πρόσφατες και λίγο παλαιότερες , όπως και απάντηση στο νέο σου ερώτημα κάνε ένα κόπο και ψάξε όμως σε κάθε περίπτωση ερεύνησε στις αντιπροσωπείες,δοκίμασε,ενημερώσου προσωπικά πριν πάρεις την οριστική απόφαση θα μπορόυσαμε να γράψουμε πολλά υπέρ και κατά για κάθε οίκο και ο καθένας προφανώς να υποστηρίζει την δική του επιλογή , το δικό του σύστημα GPS τα ξαναλέμε
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα