Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακή αναβάθμιση και φωτοβολταϊκά μέσω τακτοποίησης


ggrigoros

Recommended Posts

Καλησπέρα ,έχω ένα μικρό ξενοδοχείο και θέλω να κάνω τακτοποίηση και το 50 % του προστίμου να το χρησιμοποιήσω για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων .Θέλω να τοποθετήσω φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των κτιρίων για ενεργειακή αναβάθμιση γίνεται ?Η πολεοδομία εδώ δεν γνωρίζει θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;Θα έχουμε πρόβλημα εάν τα χρησιμοποιήσουμε για net metering μεταγενέστερα ?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αφού θες να κάνεις τακτοποίηση σημαίνει ότι έχεις αυθαιρεσίες.

Άρα 1ον και πιο σημαντικό. Να βιαστείς. Επίσημα ο 4178 έχει τέρμινα 08/Φεβραρη. Και οι παρατάσεις που πιθανά θα δοθούν μπορεί να έχουν οικονομική επιβάρυνση.

2ον ναι προβλέπει η ένταξη στον 4178 να μπορείς να έχεις κάποιους συμψηφισμούς με την ενεργειακή αναβάθμιση που σε ενδιαφέρει.

Για το net metering δεν θα έχεις πρόβλημα από την νομιμοποίηση αυθαιρεσιών που θα έχεις… ισα ισα θα είσαι οκ και στην μελλοντική ηλεκτρονική ταυτότητα που θα χρειαστείς να έχεις σε 5 χρόνια περίπου.

 

(το θέμα σου θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ ,έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία με το μηχανικό (μελέτη και αίτηση ) απλά η εδώ πολεοδομία δεν γνωρίζει εάν η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ειναι ενεργειακή αναβάθμιση ! Προσπαθώ να βρω κάποιο επίσημο έγγραφο (ΦΕΚ ) να το προσκομίσω μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη . Ευχαριστώ και πάλι .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.