Μετάβαση στο περιεχόμενο

έες προσωρινές αντικειμενικές αξίες για ορισμένο χρόνο μέσα στο 2016


Recommended Posts

Νέες προσωρινές αντικειμενικές αξίες για ορισμένο χρόνο μέσα στο 2016
[03.01.2016]

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών ανταποκρίθηκαν σε συνεργασία με το ΤΕΕ και άλλους φορείς έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή και τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις με τις νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα ισχύσουν για ένα διάστημα μέσα στο 2016 έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που ισχύει και έχει κλείσει τον κύκλο του.

Με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές που στόχος είναι να συμβαδίζουν με τις εμπορικές τιμές, θα υπολογιστεί και ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

 Πηγή: http://www.taxheaven.gr © Taxheaven Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27031

 

 

[αντι σχολιου]

 

απόσπασμα απο την υπ' αριθμ. 4446/2015 απόφαση του ΣτΕ, υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, που είναι σχεδόν ομόφωνη, καθώς μειοψήφησαν μόνο οι σύμβουλοι Κ.Κουσούλης και Γ.Ποταμιάς.

 

"Η αλλεπάλληλη παράταση των προθεσμιών αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με το ΣτΕ, «δεν αποδεικνύει αδυναμία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά καθυστέρηση στην δημιουργία κατάλληλου πλαισίου συλλογής και επεξεργασίας των απαραίτητων δεδομένων για την ανεύρεση των αγοραίων τιμών των ακινήτων, καθυστέρηση η οποία πάντως δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος των φορολογουμένων, ούτε να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη επιβολή φορολογικών βαρών βάσει αντικειμενικών αξιών που δεν ανταποκρίνονται στις αγοραίες»."

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αλλη μια βλακεία ολκής από άσχετους ανθρώπους . Είπαμε ότι αυτό που χρειάζεται να αλλάξει είναι η παλαιότητα , οι εμπορικοί συντελεστές και μικρές αλλαγές σε πολύ ακριβές και πολύ φτηνές περιοχές . 

 

Το να μειώσουν οριζόντια τις τιμές και να αυξήσουν τους συντελεστές , είναι βλακεία , αν δεν είναι κομπίνα για να βγαίνουν πιό χαμηλά τα ακίνητα στους πλειστηριασμούς των κορακιών . Πιθανότατα να είναι και τα δύο , αφού εκτός από ανίκανους , άσχετους και ημιμαθείς , έχουμε και πολλούς χρήσιμους ηλίθιους .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.