Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΗΠΑ: Υδροηλεκτρική ενέργεια από το δημοτικό σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης


Engineer

Recommended Posts

Οι δημοτικές αρχές του Πόρτλαντ στην πολιτεία του Όρεγκον εγκατέστησαν ένα καινοτόμο σύστημα για την παραγωγή ενέργειας από το νερό που ρέει στους αγωγούς της πόλης.

 

Το σύστημα αποτελείται από μικρές τουρμπίνες που τοποθετούνται στο εσωτερικό των αγωγών και τίθενται σε λειτουργία από το τρεχούμενο νερό, παράγοντας ενέργεια σε μια γεννήτρια η οποία στη συνέχεια καταλήγει στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί μια νέα πηγή ενέργειας, που να μην έχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον», δήλωσε ο Γκρεγκ Σέμλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πίσω από το νέο σύστημα.

 

«Αλλά αυτό το σύστημα βρίσκεται μέσα σε ένα σωλήνα, επομένως δεν επηρεάζεται κανένα ψάρι, οικοσύστημα ή απειλούμενο ζώο», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον Σέμλερ, το νέο σύστημα παραγωγής ενέργειας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους παροχής πόσιμου νερού στους κατοίκους των πόλεων. Οι εταιρείες ύδρευσης έχουν την ευχέρεια να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιούν την ενέργεια για δικούς τους σκοπούς, ή αν θα την πωλούν ως επιπρόσθετη πηγή εσόδων.

 

Η εταιρεία διαθέτει επίσης μία εγκατάσταση στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, όπου χρησιμοποιείται για το φωτισμό των δρόμων το βράδυ και για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων.

 

Σε αντίθεση με άλλες μορφές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή, ή η αιολική, το σύστημα στους αγωγούς μπορεί να παράγει ισχύ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς το νερό συνεχίζει να ρέει. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι οι γεννήτριες μπορούν να παράγουν ενέργεια μόνο όπου το νερό ρέει φυσικά προς τα κάτω λόγω της βαρύτητας.

 

Το σύστημα έχει και άλλη χρησιμότητα, καθώς διαθέτει επίσης αισθητήρες για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού που ρέει μέσα στους αγωγούς.

 

Πηγή: http://www.naftempor...kai-apoxeteusis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα και χρήσιμη (και παμπάλαια ακόμα και στην Ελλάδα - Μ.Υ.Ε. από το ΄32 στην ΟΥΛΕΝ στον Α. Θωμά - Γουδή ), ένας καλός τρόπος για το ¨σπάσιμο" της υπερπίεσης εντός των κλειστών αγωγών!

Αλλά, αν δεν "κερδίζεις" κατά 500% σαν ιδιώτης επενδυτής, είναι "παρέλκον" και μη "επιλέξιμο" επενδυτικά.

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι, δε μας λένε κάτι πρωτότυπο. Εάν ο ταμιευτήρας βρίσκεται σε ύψωμα λογικό είναι να εξετάσεις την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου σε συνδυασμό με το δίκτο ύδρευσης.

 

Μαν21 γνωρίζεις πού ακριβώς βρισκόταν αυτή η κατασκευή της ούλεν?

Link to comment
Share on other sites

Μαν21 γνωρίζεις πού ακριβώς βρισκόταν αυτή η κατασκευή της ούλεν?

Ευρισκόταν στην πλατεία του Α.Θωμά, στο Γουδή (ή Γουδί) στο αντλιοστάσιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θυμάσαι το ακριβές σημείο επί της πλατείας αυτού του αντλιοστασίου?

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το http://www.lucidenergy.com/wp-content/uploads/2012/06/Lucid-Energy-Cavitation-Whitepaper-06-14-2012.pdf το σύστημα αποδίδει 50 kW εάν τοποθετηθεί σε αγωγό διαμέτρου 42" με παροχή 160.000 m3/day αφαιρώντας 5 psi (350 mbar) από την πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Θυμάσαι το ακριβές σημείο επί της πλατείας αυτού του αντλιοστασίου?

Όχι δεν θυμάμαι ακριβώς. Προσπάθησα στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.