sandra3 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2020 (edited) @alej αυτό είπα παραπάνω. Εφόσον μπορεί να πληρώσει ο πελάτης με κάρτα με την υπηρεσία "ειδοποίηση πληρωμής" της VIVA, το λογικό είναι να είσαι ΟΚ. Η νομοθεσία αναφέρει "...Επομένως, στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και της κοινής υπουργικής απόφασης εμπίπτει οποιαδήποτε εφαρμογή πληρωμής διά της οποίας ο πληρωτής δύναται να κινήσει πράξη πληρωμής με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη). Υπογραμμίζεται ότι είναι εκτός πεδίου εφαρμογής η μεταφορά πίστωσης ή η άμεση χρέωση καθώς και η πληρωμή μέσω εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης (πχ. e-banking)..." Υπάρχει κάποια βεβαίωση από τη viva ότι η υπηρεσία "χρέωση κάρτας" είναι ΟΚ ενώ η "ειδοποίηση πληρωμής" όχι?Δεν βρήκα κάτι, πέρα από τους όρους στο λινκ https://www.vivawallet.com/gr_el/terms-and-conditions-gr όπου αναφέρονται πράγματα γενικά. Οπότε νομίζω πως είμαστε ΟΚ. Εξάλλου, ποιος πελάτης θέλει να δίνει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας του ώστε να χρεώνουμε εμείς?Είναι προτιμότερη η ειδοποίηση πληρωμής. Edited Ιούλιος 27 , 2020 by sandra3
curzondax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2020 (edited) Έτσι είναι. Ο νομοθέτης θέλει να σε δει να δέχεσαι κάρτα (δυνητικά). Άσε που η πλατφόρμα δεν προσφέρει μόνο χρέωση χειροκίνητη αφού μπορείς να στέλνεις και χρεώσεις σε email ή με URL που σε πολλές περιπτώσεις είναι ταχύτερα από ένα φυσικό POS (στην εποχή του κινητού-υπολογιστή). Edited Ιούλιος 27 , 2020 by curzondax
sandra3 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2020 Όσον αφορά τον αριθμό του POS, εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα να το περάσουμε μόνοι μας στο Ε3, βάζουμε τον αριθμό του επαγγελμ. λογαριασμού, είτε της Viva είτε της mypos κτλ και είμαστε οκ, συμφωνείτε; Αφού στην περίπτωση ειδοποίησης πληρωμής (viva) ή απαίτησης πληρωμής (mypos) δεν στέλνουν αυτά τα στοιχεία στο taxis.
alej Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2020 23 ώρες πριν, sandra3 said: Όσον αφορά τον αριθμό του POS, εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα να το περάσουμε μόνοι μας στο Ε3, βάζουμε τον αριθμό του επαγγελμ. λογαριασμού, είτε της Viva είτε της mypos κτλ και είμαστε οκ, συμφωνείτε; Αφού στην περίπτωση ειδοποίησης πληρωμής (viva) ή απαίτησης πληρωμής (mypos) δεν στέλνουν αυτά τα στοιχεία στο taxis. Εδώ οι απόψεις διαφέρουν. Κάποιοι βάζουν το S/N το κινητού τους καθώς θεωρούν ότι από εκεί γίνεται η αποστολή της ειδοποίησης, κάποιοι του υπολογιστή κλπ. Νομίζω ότι δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία καθώς το σημαντικό είναι να έχεις την ικανότητα να δεχτείς κάρτες. Το άλλο είναι τυπικό.
Popular Post georgegaleos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2020 Popular Post Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2020 (edited) Την καλημέρα μου, Θα γράψω κάποια θέματα που τελικά κατέληξα αναφορικά με την VIVA και κατά πόσο καλυπτόμαστε σχετικά με τους τύπους του ΜΗ φυσικό POS (δηλαδή είτε μέσω της επιλογής "Χρέωση Κάρτας", είτε μέσω της επιλογής "Ειδοποίηση Πληρωμής") που παρέχει. Α) Σε σχέση με τον ΤΡΟΠΟ πληρωμής: Θεωρώ ότι καλυπτόμαστε είτε μέσω της επιλογής "Χρέωση Κάρτας", είτε μέσω της επιλογής "Ειδοποίηση Πληρωμής" Β) Σε σχέση με τον ΤΥΠΟ ΚΑΡΤΩΝ που γίνονται αποδεκτοί (από τους δύο παραπάνω ΤΡΟΠΟΥΣ): Θεωρώ ότι η επιλογή "Χρέωση Κάρτας" (από μόνη της) ΔΕΝ μας καλύπτει, ή αν θέλετε "καλύπτει μερικά" την υποχρέωση. Θεωρώ ότι η επιλογή "Ειδοποίηση Πληρωμής" από μόνη της μας καλύπτει Οπότε, τελικά, και "ως προς τον τρόπο χρέωσης" και "ως προς τον τύπο καρτών", είμαστε καλυμμένοι. Α.1) Και αιτιολογώ την άποψή μου, αναφορικά με τον ΤΡΟΠΟ. 1) Σχετ. Υ.Α. 83942/2017 "... Ως τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ με κάρτα προς εκπλήρωση της οριζόμενης υποχρέωσης ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ οι διαθέσιμες ΣΥΣΚΕΥΕΣ (πχ. ασύρματο και ενσύρματο τερματικό POS, mobile POS), ΜΕΘΟΔΟΙ και ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (πχ. Virtual POS) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποδοχή καρτών, τόσο με φυσική παρουσία κάρτας, όσο και χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (πωλήσεις εξ' αποστάσεως). ΕΠΟΜΕΝΩΣ στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και της κοινής υπουργικής απόφασης εμπίπτει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ πληρωμής διά της οποίας ο πληρωτής δύναται να κινήσει πράξη πληρωμής με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη). ..." 2) Από τους Όρους και Προϋποθέσεις για επαγγελματικό λογαριασμό της VIVA "... 6.7 Αναφορικά με την δυνατότητα αποδοχής Καρτών Πληρωμής: 6.7.1 Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ Πληρωμής ως ΜΕΣΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ από τον Επαγγελματία Χρήστη μπορεί να γίνεται με χρήση μηχανισμών για ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ συναλλαγές ή μέσω φυσικού POS που διατίθεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ορισθείσες διαδικασίες της VIVA PAYMENTS. ..." "... Ως "Συναλλαγή" νοείται κάθε πληρωμή με χρήση κάρτας (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως) που πιστώνεται στον Λογαριασμό VIVA WALLET του Εμπόρου χρησιμοποιώντας Υπηρεσίες Αποδοχής της VIVA PAYMENTS στο πλαίσιο της επαγγελματικής / επιχειρηματικής δραστηριότητας του Εμπόρου. "Υπηρεσίες Αποδοχής" είναι οι υπηρεσίες πληρωμών που παρέχονται από την VIVA PAYMENTS για τον διακανονισμό συναλλαγών με κάρτα (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως) που μεταπωλεί ο Συνεργαζόμενος Μεταπωλητής στους Εμπόρους. ..." "... 6.2. Σε περίπτωση συναλλαγής με επιχείρηση, αυτή ολοκλήρωνεται είτε με την πληκτρολόγηση του PIN στη συσκευή τερματικού αποδοχής καρτών (EFT/POS), είτε με υπογραφή από τον Κάτοχο του παραγώμενου χρεωστικού δελτίου από την ως άνω συσκευή, εφόσον δεν είναι δυνατή η πληκτρολόγηση του PIN, ΕΙΤΕ με εισαγωγή των στοιχείων Κάρτας (αριθμός Κάρτας, ονοματεπώνυμο Κατόχου, ημερομηνία λήξης, κωδικός CVC2), εφόσον πρόκειται για ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ..." Το "εξ' απόστάσεως", ταυτίζεται θεωρώ προφανώς με το "Ειδοποίηση πληρωμής" Σημ.: Τα κεφαλαία είναι δικά μου για να τονίσω αυτό που θέλω. Στην ΥΑ και στους όρους είναι πεζά. Β.1) Και αιτιολογώ την άποψή μου, αναφορικά με τον ΤΥΠΟ ΚΑΡΤΑΣ. Με δεδομένο ότι: [Εγκ.6030/2018 τ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ] "... Οι δικαιούχοι πληρωμής ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από ΤΕΤΡΑΜΕΡΕΣ σύστημα πληρωμής, ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής. ..." Αυτή την στιγμή στο τετραμερές σύστημα (που αποτελείται από τα εξής μέρη: τον κάτοχο της κάρτας - την εκδότρια τράπεζα - την αποδέκτρια τράπεζα και τον έμπορο), υποστηρίζουν οι κάρτες VISA, MASTER CARD, MAESTRO, UNION PAY. Με VIVA μέσω της επιλογής "Χρέωσης κάρτας" υπάρχουν από το τετραμερές μόνο VISA και MASTERCARD Ενώ, από ότι είδα σε πρόσφατη διαφήμιση, μέσω της "Ειδοποίησης Πληρωμής" υπάρχουν όλες οι κάρτες του τετραμερούς (VISA, MASTER CARD, MAESTRO, UNION PAY). Οπότε συμπερασματικά μέσω των μεθόδων και εφαρμογών που προσφέρει η VIVA (και καλυπτόμαστε ως προς την υποχρέωση) για: VISA και MASTERCARD έχουμε δύο τρόπους/εναλλακτικές μεθόδους χρέωσης: "Χρέωσης κάρτας" και "Ειδοποίησης Πληρωμής" MAESTRO και UNION PAY έχουμε έναν τρόπο/μέθοδο χρέωσης: "Ειδοποίησης Πληρωμής" Οπότε, τελικά, και "ως προς τον τρόπο χρέωσης" και "ως προς τον τύπο καρτών", είμαστε καλυμμένοι. Υ.Γ. Να τονίσω ότι τα παραπάνω σε κάθε περίπτωση είναι η άποψη μου και θεωρώ ότι την έχω τεκμηριώσει αρκετά ικανοποιητικά. Edited Μάιος 21 , 2021 by Pavlos33 αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς (βλ. κανόνες συμμετοχής) 2 1 7
MHD Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2021 και για την πληρότητα του νήματος, για όσους ενδιαφέρονται Υπάρχει κ η εφαρμογή της VivaWalletPOS (με μερικά θεματάκια όπως καταγράφονται στις αξιολογήσεις) για κινητά τηλέφωνα (μάλλον πρέπει να ναι με τελευταία σχετικά Android έδοση (γράφει 6 +) διότι σε μένα με 5 δν εγκαθίσταται..και να υποστηρίζει προφανώς NFC)
giorgosv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2021 Καλημέρα, έχω pos απο εθνική με χρέωση 3,90/μηνα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε το pos και σκέφτομαι να μεταβώ στο vpos της εθνικης που δεν έχει χρέωση. Το χρησιμοποιεί κανείς να μου πει αν είναι όλα οκ με την υπηρεσία ή υπάρχει κάποιο θεμα με κρυφές χρεώσεις κλπ;
papathvas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2021 Δοκίμασα να χρεώσω σήμερα 1€ σε mastercard με το "χρέωση κάρτας" και βλέπω ότι πιστώθηκαν 0,73€. Ισχύει η χρέωση 2%+0,24 για κάθε συναλλαγή;
stelios_1985 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2021 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2021 (edited) καλησπερα σε ολους.Επειδη μου βγηκε με κουπονι προσφορα για mypos μηχανημα αρκετα φθηνα και σκεφτομαι να το παρω να το δηλωσω,υπαρχει καποιος εδω που ηδη κανει συναλλαγες με mypos να μοιραστει τις εμπειριες του?Ρωταω καθως με ανησυχουν δυο λογοι.Ο πρωτος επειδη το IBAN ειναι BG και οχι GR,και δε θελω να πιστευω πως οσοι ειναι bg μπαινουν σε λιστα υψηλοτερης επιβλεψης, και ο δευτερος αν το μηχανημα παραμενει ανενεργο το mypos σε παγωνει αρκετα ευκολα οπως κανει και η viva. (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. (2) Αν είσαι μηχανικός ενημέρωσε το προφίλ σου με την ειδικότητά σου. Αν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με προκειμένου να μεταφέρω το ερώτημα στην ενότητα ιδιωτών. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33 Edited Μάιος 21 , 2021 by Pavlos33
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα