GriGaS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Ναι με καλέσαν κ εμενα και μου είπαν ακριβώς τα ίδια.
GriGaS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 @alexandra_ εάν προχώρησες τη διαδικασία, μπορείς να μου πεις εάν το ιρλανδικό IBAN μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός λογαριασμός στην ΑΑΔΕ;
alexandra_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 15 minutes ago, GriGaS said: @alexandra_ εάν προχώρησες τη διαδικασία, μπορείς να μου πεις εάν το ιρλανδικό IBAN μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός λογαριασμός στην ΑΑΔΕ; σημερα ελαβα την τελικη εγκριση και ανοιγμα του επαγγελματικου λογαριασμου, οποτε δε γνωριζω. Και θα παρω το Pos οποτε αφου το λαβω και ενεργοποιηθει, νομιζω θα θελει λιγο καιρο για να φανει στην ααδε.
GriGaS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δεν εννοώ εάν φαίνεται το POS στην ααδε, αλλά εάν παίρνει το ιρλανδικό iban εδώ https://www.aade.gr/epaggelmatikos-logariasmos
alexandra_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 3 ώρες πριν, GriGaS said: Δεν εννοώ εάν φαίνεται το POS στην ααδε, αλλά εάν παίρνει το ιρλανδικό iban εδώ https://www.aade.gr/epaggelmatikos-logariasmos Δεν το παίρνει. Γράφει "Ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα"! Στο σημείο αυτό να πω ότι αυτή τη στιγμή έχω pos από τη Viva με εφαρμογή σε κινητό. Το είχα δοκιμάσει και είχα κάνει μια συναλλαγή όταν το ενεργοποίησα με επιτυχία. Ωστόσο, δεν έβαλα κάποιο Iban της Viva στην ααδε. Το pos φαίνεται κανονικά στην ααδε. Πήγα να προσθέσω τώρα τον Iban της Viva αλλά βλέπω ότι δεν έχω ενεργοποιημένο κάποιο Iban εκεί. Συνεπώς, χωρίς Iban έχω pos, περασμένο κανονικά στην ααδε. Δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι λάθος και ακόμα δεν είχα κάποια χρέωση από τη viva (οι χρεώσεις ξεκινούσαν 1/9)... 9 λεπτά πριν, alexandra_ said: Δεν το παίρνει. Γράφει "Ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα"! Στο σημείο αυτό να πω ότι αυτή τη στιγμή έχω pos από τη Viva με εφαρμογή σε κινητό. Το είχα δοκιμάσει και είχα κάνει μια συναλλαγή όταν το ενεργοποίησα με επιτυχία. Ωστόσο, δεν έβαλα κάποιο Iban της Viva στην ααδε. Το pos φαίνεται κανονικά στην ααδε. Πήγα να προσθέσω τώρα τον Iban της Viva αλλά βλέπω ότι δεν έχω ενεργοποιημένο κάποιο Iban εκεί. Συνεπώς, χωρίς Iban έχω pos, περασμένο κανονικά στην ααδε. Δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι λάθος και ακόμα δεν είχα κάποια χρέωση από τη viva (οι χρεώσεις ξεκινούσαν 1/9)... Βρήκα και αυτό όπου αναφέρει ότι δε χρειάζεται Iban για τη διασυνδεση με την ααδε. Άρα μήπως δε χρειαζεται να δηλωθει κατι επιπλεον εκτος απο τo pos στην ααδε; https://help.vivawallet.com/el/articles/9527284-συχνές-ερωτήσεις-για-τον-iban Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
gktpgeue Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 (edited) Δεν πρέπει να έχουν και IRIS; Ή μπορούμε να έχουμε δωρεάν IRIS σε ελληνική τράπεζα, χωρίς POS εκεί; Edited Σεπτέμβριος 3 by gktpgeue
killertomato Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 το iris δεν εχει καμία σχέση με τα pos. Θα μπεις στο e-banking της τράπεζας που έχεις λογαριασμό και θα το ενεργοποιήσεις εσυ
gktpgeue Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 6 hours ago, killertomato said: το iris δεν εχει καμία σχέση με τα pos. Θα μπεις στο e-banking της τράπεζας που έχεις λογαριασμό και θα το ενεργοποιήσεις εσυ OK. Μου ήρθε γιατί έχει και η viva IRIS, αλλά φαντάζομαι κάθε επαγγελματικός ή μη λογαριασμός μπορεί να έχει.
alexandra_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 5 hours ago, gktpgeue said: OK. Μου ήρθε γιατί έχει και η viva IRIS, αλλά φαντάζομαι κάθε επαγγελματικός ή μη λογαριασμός μπορεί να έχει. Και εγω έχω την εντύπωση πως το iris και το pos δε συσχετίζονται, απλά είναι και τα δύο απαιτούμενα. Πχ έχω iris σε επαγγελαμτικό λογαριασμό Πειραιώς και Εθνική αλλά έχω pos στη Viva. Αντιλήφθηκα πως η viva χρεώνει 10€/μήνα για ενεργοποίηση Iban (που μάλλον δεν είναι απαραίτητο για χρήση pos καθώς έχω pos ενεργοποιημένο κανονικά στην ααδε, χωρίς να έχω iban στη Viva). Αυτό που περιμένω να δω είναι εάν θα υπάρξει κάποια άλλη χρέωση (πχ κάτι έβλεπα για 5€/μήνα) από τη viva, ίσως λόγω του ότι έχω λογαριασμό. Εάν δεν υπάρξει άλλη χρέωση, θα παραμείνω στη viva. Εάν υπάρξει, πιθανότατα να προχωρήσω με τη mypos, στην οποία ολοκλήρωσα το άνοιγμα λογαριασμού προχθες - δωρεάν. 1
gktpgeue Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 Εγώ σκέφτομαι να πάω Revolut, αν καλύπτει τις προδιαγραφές. Είναι ελεγμένα πολύ χαμηλών χρεώσεων γενικά σαν τράπεζα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα