georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2017 Την εξαίρεσή τους από την υποχρεωτική χρήση POS ζητούν οι μηχανικοί. ... και εμείς (όπως και οι δικηγόροι) δεν έχουμε πελάτες. Εχουμε εντολείς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2017 (edited) Ως νομικίστικα τερτίπια για αποφυγή, αντί για ευθεία και με παρρησία καταγγελία των τραπεζών, οπότε και του κράτους-υπηρέτη τους, βλέπω και αυτή την παρέμβαση και των δικηγόρων. Κατά συνέπεια -κατ' εμέ τουλάχιστον- "μπάζει." 1. Οι λεγόμενες "νόμιμες" αμοιβές, μας έχουν αφήσει χρόνους εδώ και χρόνους. Μόνο για το ΤΕΕ υπάρχουν. 2. Επίσης, όλα τα ποσά "προσφέρονται" για είσπραξη (ή πληρωμή) μέσω κάθε είδους τραπεζικής συναλλαγής, πλην των μετρητών. 3. Αν θέλουν οι τράπεζες, όχι αύριο αλλά χθές, καταργούν τους υπόλοιπους τρόπους τραπεζικών συναλλαγών ή βάζουν περιοριστικούς όρους που οδηγούν σε συναλλαγή μέσω POS (κάθε μορφής POS) ή όποιο άλλο μέσο σκαρφιστούν ότι εξυπηρετεί την ακόρεστη όρεξή τους. Και τα κράτη θα λένε πάντα "yes boss" ως συνεπείς σφουγγοκωλάριοι. 4. Έχω ξαναπεί πως θεωρώ την μετακύλιση απαράδεκτη, πόσο μάλλον να την παραδέχεται και να την θεωρεί δεδομένη ένας (υποτίθεται) αγωνιστής πρόεδρος (πάλι υποτίθεται) εκπροσώπου των μηχανικών, μιας πρωτοπορίας (πάλι υποτίθεται). Οι πρωτοπόροι παλεύουν για ανατροπές, δεν μυξοκλαίνε με επιστολές, συνεντεύξεις τύπου ή δεν ξέρω τι άλλο. Χώρια που το κράτος %εστηκε σε ποιους και αν θα γίνει μετακύλιση του κόστους. 5. Ισχύει πάλι η τρίτη πρόταση της παρατήρησης 4. Εν κατακλείδι, δεν αντιπαλεύεις το σύστημα με τα όπλα του, προσπαθώντας κιόλας να μην θίξεις την πεμπτουσία του. Το λιώνεις. Edited Μάιος 11 , 2017 by panos-vicious 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 (edited) πιστευω ότι το παρακάτω που αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο δινει το ελεύθερο να δωθεί παράταση (να επισημάνω η παράγραφος αυτή που αντικαθιστάται ήταν: 1. Οι δικαιούχοι πληρωμής, στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές, υποχρεούνται, εντός ορισμένης προθεσμίας και ανάλογα με τον κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητάς τους (ΚΑΔ), να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής. 1 Edited Μάιος 14 , 2017 by katrmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE MICHEAL Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 (edited) Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με το ζόρι Αν εμένα μου έρχονται συνέχεια πελάτες με κάρτα και μου ζητούν να πληρωθώ μέσω αυτής , τότε από μόνος μου θα πάω να προμηθευτώ το μηχάνημα , για να μην τους χάσω από πελάτες . Άρα για μένα θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση του πλαστικού χρήματος στην συνείδηση των καταναλωτών δίνοντας επαρκή πλεονεκτήματα από την χρήση του κυρίως φορολογικά . Edited Μάιος 14 , 2017 by GEORGE MICHEAL 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2017 ναι αλλά να το βάλουμε όταν μπορούμε χωρίς σωνει και καλά καλοκαιριάτικα, και υπάρχει και δουλειά και αναγκαστούμε. Και όχι όταν δεν έχουμε να ζήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Κυκλοφορεί στο ιντερνετ ότι εξετάζεται τριετής περίοδος χάριτος για τα POS εως το τέλος του 2019.... Για να δουμε...Μπας και γλιτώσουμε το χαράτσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 (edited) Που το λεει αυτο?Γιατι εχω την εντυπωση οτι υπάρχει κάποια ασάφεια στον τρόπο που αυτό αναφέρεται στο νομοχέδιο (διαβούλευση) ... το οποίο δεν το έχω μπροστά μου. Αn κάποιος το έχει ας ανεβάσει το link.Σταλθηκε μεσω tapatalk Edited Μάιος 15 , 2017 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 εδώ http://news247.gr/eidiseis/gnomes/stamatis-zaxaros/mas-koroideuoyn-me-ta-pos.4672781.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
laxanos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Nαι αυτο εννοω και εγώ...απλα ξεχασα να το ανεβάσω στο προηγούμενο post Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2017 (edited) Για αυτό, λιγο πιο πάνω έγραψα περί "ασάφειας". Προσωπικά (εγώ) καταλαβαίνω ότι: (1) Η προσθεσμία για κάποιους ΚΑΔ έχει ήδη ορισθεί, οπότε (2) εναπομένει εντός τριών ετών από τη δημοσιεύση να μπορούν όλοι να παρέχουν στους πελάτες τους αυτή την δυνατότητα EDIT: Και αυτό που γράφω το "στηρίζω" στο αντίστοιχο κείμενο της αιτιολογικής. Edited Μάιος 15 , 2017 by georgegaleos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα