Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Καλημέρα.. Μας κάλυψες Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 (edited) Georgegaleos επειδή έχω μπλέξει τα μπούτια μου.Οταν ένας πελάτης με πληρώσει με κάρτα τα χρήματα θα πάνε στο λογαριασμό viva walet. Από κει και πέρα δεν πρέπει να τα μεταφέρω στο λογαριασμό τραπέζης? Έτσι δεν λειτουργεί το σύστημα η τα έχω μπερδέψει αν και δεν το έχω ψάξει καλά.Για να γίνει συναλλαγή με wallet δεν χρειάζεται τερματικό? Edited Ιανουάριος 20 , 2018 by hektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Πάμε λοιπόν να τα ξεμπερδέψεις. Θα τα πω όσο πιο απλά μπορώ και αν δεν τα καταλάβεις εδώ είμαστε. Το viva wallet είναι ένα πορτοφόλι με δύο τσέπες την μία τσέπη θα την πούμε "προσωπικό λογαριασμό" και την άλλη τσέπη θα την πούμε "επαγγελματικό λογαριασμό". Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δεύτερη τσέπη, ο "επαγγελματικός λογαριασμός" Αν ήταν ένα φυσικό πορτοφόλι (σαν αυτά που αγοράζεις στη λαϊκή ) τα χρήματα που θα έπαιρνες από τους πελάτες σου θα τα έβαζες στην τσέπη με το ταμπελάκι "επαγγελματικός λογαριασμός" και θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις με την φυσική τους μορφή. Δεν είναι όμως φυσικό πορτοφόλι, είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet), οπότε τα χρήματα από τους πελάτες δεν πάνε εκεί στην τσέπη "επαγγελματικός λογαριασμός" με φυσική μορφή (χαρτονομίσματα ή κέρματα) αλλά με την μορφή ενός αριθμού σε ευρώ. Πάμε τώρα να δούμε πως μπορούμε να πάνε σε αυτή την (ηλεκτρονική) τσέπη και πως μπορούνε να χρησιμοποιηθούν. Πως μπορούμε να πάνε: Στην (ηλεκτρονική) τσέπη αυτή, μπορούνε να πάνε μεταξύ άλλων τρόπων και με χρήση της κάρτας από την πλευρά του πελάτη σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις αφού μπεις με τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι σου και πας στον επαγγελματικό λογαριασμό και κάνεις τις ανάλογες επιλογές (δες εικόνα 1) όπου και θα συμπληρώσεις τα στοιχεία εκεί, προκειμένου να χρεωθεί η κάρτα του πελάτη και να πιστωθούν στην (ηλεκτρονική) τσέπη "επαγγελματικός λογαριασμός" το ποσό. Πως μπορούνε να χρησιμοποιηθούν; Το ποσό αυτό στην φάση αυτή μπορείς μεταξύ άλλων: α) να το χρησιμοποιήσεις κάνοντας διάφορες πληρωμές, που σου επιτρέπει η viva (δες εικόνα 2). Κάτι ανάλογο με το e-banking. β) αν έχεις εκδόσει και κάρτα viva wallet μπορείς να τα μεταφέρεις εκεί (όλα ή τμήμα τους) και να την χρησιμοποιήσεις. Κάτι ανάλογο με μία προπληρωμένη κάρτα τράπεζας ή την χρεωστική σου κάρτα. γ) να τα μεταφέρεις σε έναν ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς. (δες εικόνα 3) . Το τι μπορείς να τα κάνεις μετά να υποθέσω ότι είναι γνωστό ... Τα (α) και (γ) ως κινήσεις έχουν προμήθεια το (β), αν θυμάμαι καλά, όχι. Θεωρώ ότι απάντησα και στο δεύτερο ερώτημά σου. Αν θες να έχεις και τερματικό Pos μπορείς να προμηθευτείς (με κόστος). Οπότε στην περίπτωση αυτή θα μπορείς να χρεώσεις κάρτα με δύο τρόπους, ηλεκτρονικά ή/και με φυσικό τερματικό. Αν θες κάτι άλλο πες μου. 1 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Γεώργιε .... (άπειρα +) !!!! Προσωπικά κι εγω σ' ευχαριστώ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2018 Ωραίος. Σε ευχαριστώ πολύ. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του dib. Άπειρα ++++ και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr3D@t0R Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 (edited) Καλησπέρα και καλη εβδομαδα σε ολους!Εκανα προσφατα επανεναρξη στο γραφειο και θελω να "εγκαταστήσω" POSΕιμαι μεταξυ :* χρησης του FreePOS της Viva* Αγορα ενός POS από τη Viva * Ενοικίαση POS από τη Eurobank, μιας και εκει εχω ηδη έναν λογαριασμο (σας τα εχω παρουσιάσει με σειρά προτίμησης, όπως τα εχω τουλαχιστον μεχρι τωρα στο μυαλο μου) Τι θα προτείνατε εσεις και γιατι, λαμβάνοντας υπόψιν οτι δεν νομιζω πως θα το χρησιμοποιώ πανω από 1-2 φορες το χρονο.....Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες ΣυμμετοχήςPavlos33 Edited Ιανουάριος 24 , 2018 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2018 (edited) Κανένα από τρία. Δημιουργία "επαγγελματικού λογαριασμού" στην viva και χρήση της διαδικασίας χρέωσης καρτών μέσω του επαγγελματικού wallet, διότι η διαδικασία με το freepos από μόνη της θεωρώ, όπως έγραψα εδώ --λίγα posts πριν--, ότι δεν καλύπτει. Edited Ιανουάριος 22 , 2018 by georgegaleos 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr3D@t0R Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 (edited) To έκανα με τον τρόπο που ανέφερες.....!Σε ευχαριστώ πολύ! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες ΣυμμετοχήςPavlos33 Edited Ιανουάριος 24 , 2018 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 κάποια στιγμή ανέβασε και τα δικαιολογητικά που σου ζητάει για να είναι πιστοποιημένος ο λογαριασμός Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2018 Τα δικαιολογητικά δυστυχώς δεν τα έχω αναλυτικά διότι για καθένα από τα παρακάτω στο σχήμα σου δίνει διάφορες επιλογές το τι να ανεβάσεις και μπορείς να δεις τις επιλογές μόνο κατά την διαδικασία της ταυτοποίησης. Μπορώ να σου πω τι ανέβασα εγώ: για την ταυτότητα --> ταυτότητα για το ΑΦΜ ---> print screen την εικόνα της επιχείρησης από το taxis για την διεύθυνση κατοικίας ---> λογαριασμό κινητού όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (αν η έδρα με την κατοικία είναι διαφορετικές κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας που να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας) για το αποδεικτικό έναρξης ---> την έναρξη από το μητρώο της ΔΟΥ και τα ανάλογα των μεταβολών από το μητρώο της ΔΟΥ Όλα τα παραπάνω ασπρόμαυρα σε jpg και με υδατογράφημα πάνω σε κρίσιμα στοιχεία (τα οποία όμως να διαβάζονται) με λεκτικό ότι "ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ VIVA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Α.Ε." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα