Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού, χρόνος που ειναι έγκυρη.


PeterPeter

Recommended Posts

Με το νόμο 4178/13 άρθρο 3 παρ. 1.α. απαιτείται στις δικαιοπραξίες, πέραν των άλλων και βεβαίωση μηχανικού. Στην παρ. δ αναφέρεται ότι οι βεβαιώσεις των μηχανικών έχουν ισχύ δύο (2) μηνών. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Βεβαίωση που εκδόθηκε μετά από αυτοψία στις 18-10-2015 ειναι έγκυρη μέχρι και 18-12-2015 που ειναι η τελευταία ημέρα του διμήνου ??? Η βεβαίωση αναγράφει : θεωρείται έγκυρη για διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία αυτοψίας. Σημειώνω ότι για την έκδοση της βεβαίωσης υποβλήθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τα δικαιολογητικά για την περαίωση της διαδικασίας υπαγωγής στο νόμο μικρής αυθαίρετης κατασκευής. Ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

 

 

quote name="Γιάννης" post="786900" timestamp="1433658913"]

 

Για οικισμούς κάτω των 2000κατοίκων, ισχύει όπως πολύ σωστά ανέφερες το ΦΕΚ181Δ'/1985 οπως έχει τροποποιηθεί (μην ξεχνάμε το ΦΕΚ289ΑΑΠ'/2011 το οποίο δεν νομίζω ότι τροποποιεί τις διατάξεις περί γραμμής δόμησης) και ότι αναφέρεται σε αυτό στα άρθρα 5 και 6.

Χρειάζεται μηχανικός για να καθορίσει την γραμμή δόμησης κάθε φορά.

Επίσης, χρειάζεται πολύ προσοχή στον χαρακτηρισμό του δρόμου μπροστά από το οικόπεδο και στις αποφάσεις περί απόστασης από άξονα του δρόμου κλπ

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό που αναφέρεις στο πρώτο τμήμα του ερωτήματός σου αναφορικά με την ισχύ της βεβαίωσης είναι όπως τα λες.

 

Γαι το δευτερο τμήμα μάλλον έχει μεταφερθεί από κάπου αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Κατά το συμβολαιογράφο η υπογραφή του συμβολαίου (διόρθωση -συμπλήρωση παλαιότερου συμβολαίου) πρέπει να γίνει μέσα στο δίμηνο ισχύος της βεβαίωσης μηχανικού έστω και την τελευταία ημέρα του διμήνου (ημερομηνία αυτοψίας μέχρι και την αντίστοιχη ημερομηνία του μεθεπόμενου μήνα ) ενώ η μεταγραφή του συμβολαίου γίνεται και μετά αφού ο νόμος αναφέρεται στη σύνταξη συμβολαίων και όχι μεταγραφής. Θέλω να πιστεύω ότι ειναι έτσι. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ορθά το καταλαβαίνεις.

Η ισχύς της βεβαίωσης αφορά το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου μπορεί να γίνει η σύνομα η δικαιοπραξία (εν ζωή) μεταβιβασης ακινήτου.
Η διακαιοπραξία αυτή αποτυπώνεται με τη σύνταξη των συμβολαιογραφικών εγγράφων ...τα οποία αποκτούν ισχύ με την μεταγραφή ... δηλαδή αποκτάται το δικαίωμα επί του ακινήτου.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.