pipakos Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2014 Επέκταση νόμιμου παταριού στο δώμα (ταράτσα του υποκείμενου ορόφου) παίρνει μειωτικό συντελεστή? Το δώμα στα σχέδια έχει πρόσβαση αποκλειστικά από το πατάρι.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2014 Ανέβασε κάποιο σκαρίφημα (τομή, κάτοψη) γιατί από την περιγραφή που δίνεις θα υπάρξει δυσκολία στο να δοθούν απαντήσεις.
pipakos Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 (edited) Κάπως έτσι είναι οι δύο τομές, όπως φαίνονται στο επισυναπτόμενο αρχείο: Με πράσινα γράμματα φαίνονται τα αυθαίρετα τμήματα που θα δηλωθούν με 4178/13. Το πατάρι είναι ένα ενιαίο και το νόμιμο τμήμα του έχει μετρήσει στο ΣΔ. Ερωτήσεις: 1) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Γ εντός του νόμιμου περιγράμματος του κάτω ορόφου παίρνει μειωτικό συντελεστή? (λογικά ναι) 2) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Β πάνω από την αυθαίρετη επέκταση του νόμιμου περιγράμματος του κάτω ορόφου παίρνει μειωτικό συντελεστή? (λογικά ναι) 3) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Α σε χώρο που στην οικοδομική άδεια φαίνεται ως δώμα (ο μοναδικός) με πρόσβαση αποκλειστικά από το νόμιμο πατάρι (αν παίζει κάποιο ρόλο) παίρνει μειωτικό συντελεστή????????????????? Edited Μάιος 9 , 2014 by pipakos
sakkis Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Οτι είναι μέσα στον εγκεκριμένο νόμιμο όγκο παίρνει μειωτικό συντελεστή. Λογικά ΟΧΙ και στα 3 ερωτήματα. 1
pipakos Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 1) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Γ είναι μέσα στον εγκεκριμένο νόμιμο όγκο οπότε λογικά μπορεί να πάρει μειωτικό. 2) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Β θα έχει πλέον νόμιμο (λόγω τακτοποίησης) το από κάτω περίγραμμα ορόφου οπότε έχω μια αμφιβολία. 3) Η αυθαίρετη επέκταση παταριού Α είναι σε δώμα (το κομμάτι αυτό του υποκείμενου ορόφου στην ο.α. φαίνεται ως χαμηλοτάβανο) άρα κατά 99% θα συμφωνήσω μαζί σου.
dsworks Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 από πρόσβαση τι γίνεται; παίζει να μην πιάνονται για πατάρια πλέον.
pipakos Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2014 (edited) Το νόμιμο τμήμα του παταριού έχει πρόσβαση από εσωτερικό κλιμακοστάσιο αποκλειστικά (όπως φαίνεται στην ο.α.) και τα αυθαίρετα τμήματα του παταριού έχουν πρόσβαση αποκλειστικά από το νόμιμο τμήμα του. Άρα δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο θέμα με την πρόσβαση όσον αφορά το μειωτικό συντελεστή. Edited Μάιος 9 , 2014 by pipakos
STAVION Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Σε μεζονετα, ο χώρος Α που περιγράφετο στην οικ. άδεια ως παταρι (άβατο, χωρίς σκάλα) έχει αποκτήσει πρόσβαση με σκάλα.Επιπροσθέτως, καθυπέρβαση της δόμησης, εχει κατασκευαστει ο χωρος Β (βλ. συνημμένο σκαριφημα) με πρόσβαση μεσω του χώρου Α, στεγασμένος με προέκταση της μονόριχτης στέγης. Απο τους όρους δομησης της περιοχής, το επιτρεπόμενο υψος σημερα είναι 11,00 μ + στέγη προαιρετική 2 μ.Στο χώρο Β θα δίνατε μειωτικό συντελεστή?(Με μαυρο ειναι το νόμιμο περιγραμμα της αδειας, με κοκκινο η αυθαιρεσία)
verda Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Σε μεζονετα, ο χώρος Α που περιγράφετο στην οικ. άδεια ως παταρι (άβατο, χωρίς σκάλα) έχει αποκτήσει πρόσβαση με σκάλα. Επιπροσθέτως, καθυπέρβαση της δόμησης, εχει κατασκευαστει ο χωρος Β (βλ. συνημμένο σκαριφημα) με πρόσβαση μεσω του χώρου Α, στεγασμένος με προέκταση της μονόριχτης στέγης. Απο τους όρους δομησης της περιοχής, το επιτρεπόμενο υψος σημερα είναι 11,00 μ + στέγη προαιρετική 2 μ. Στο χώρο Β θα δίνατε μειωτικό συντελεστή? (Με μαυρο ειναι το νόμιμο περιγραμμα της αδειας, με κοκκινο η αυθαιρεσία) το ερώτημα είναι αν ισχύουν οι ορισμοί της σοφίτας κατά ΝΟΚ ώστε να πάρει το μειωτικό. εφόσον δεν υπάρχει εξωτερική πρόσβαση στο χώρο τότε αυτό που μένει είναι να έχεις χώρο εντός ύψους στέγης. Κατά τη γνώμη μου αν το αυθαίρετο τμήμα κατασκευάστηκε συγχρόνως με το νόμιμο, σημαίνει ότι η πλάκα της στέγης είναι ενιαία και το φέρον δοκάρι της αυθαίρετης στέγης φτάνει στην πλάκα του ορόφου και άρα εισαι εντός ύψους στέγης και επομένως βάζεις μειωτικό. Αν κατασκευάστηκε μεταγενέστερα τότε εξετάζεται η πρόσθετη στέγη ξεχωριστά και επομένως ο αυθαίρετος χώρος δεν είναι εντός ύψους της (νέας) στέγης και επομένως χωρίς μειωτικό. Για να ενισχύσω λίγο τη γνώμη μου.... αν ήταν ολος ο χώρος αυθαίρετος τότε αυτός πληροί τις προϋποθέσεις της σοφίτας και επομένως θα έβαζες μειωτικό εύκολα. Φυσικά στο χώρο πρέπει να έχεις πρόσβαση ΜΟΝΟ μέσω της υποκείμενης ιδιοκτησίας.
pipakos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 (edited) Αν ο χώρος Β στην ο.α. περιγράφεται ως δώμα (και όχι ως στέγη του υποκείμενου ορόφου) προσωπικά δεν θα έβαζα μειωτικό συντελεστή ανεξάρτητα του πότε κατασκευάστηκε. Επίσης κάποιοι θα έβαζαν και τη σκάλα με αναλυτικό αν και εγώ δεν το θεωρώ απαραίτητο, εκτός αν έχεις κι άλλες λοιπές παραβάσεις οπότε μπορείς να την τσουβαλιάσεις και αυτή μαζί με τις άλλες. Edited Μάιος 11 , 2014 by pipakos
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα