Μετάβαση στο περιεχόμενο

τύπος άδειας για ημιτελή οικοδομή


Alfani

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου χτίστηκαν κολλητά δύο κτίρια με κοινό φέρων οργανισμό αλλά με ξεχωριστές εισόδους και κλιμακοστάσια. Υπάρχει μία πρώτη άδεια του 1983 για την κατασκευή υπογείου, πυλωτής και 1ου ορόφου. Το 2002 βγήκε νέα άδεια για προσθήκη επιπλέον 2 ορόφων. Σε κάθε όροφο αντιστοιχεί ένα διαμέρισμα ανά κτίριο. Η οικοδομή σήμερα είναι ημιτελής (έχουν ολοκληρωθεί σκελετός, τοίχοι & ηλεκτρικά/υδραυλικά). Εκκρεμούν επιχρίσματα, χρωματισμοί, κουφώματα, δάπεδα, κιγκλιδώματα, μονώσεις δώματος. Στη μία οικοδομή έχει ολοκληρωθεί η πυλωτή και το υπόγειο όπου κατοικείται. Η άλλη οικοδομή είναι εξ'ολοκλήρου ημιτελής για την οποία ενδιαφέρεται κάποιος γνωστός να την αγοράσει.

Οι ερωτήσεις που έχω είναι:

 

1. Τι τύπου άδεια θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών? Σε κάποιο σχετικό θέμα διάβασα ότι προβλέπεται αναθεώρηση άδειας για αόριστο χρόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, σύμφωνα με τον Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-Ε > Αρθρον-334. Ισχύει αυτό?

2. Ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί, χρειάζεται όμως να αποδειχθεί αυτό στην πολεοδομία? Στην τελευταία άδεια του 2002 που κοίταξα, δεν υπάρχει σχετική αναφορά εκτός από τη θεώρηση για εργοταξιακό ρεύμα.

3. Αν γίνουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της οικοδομής, αυτές θα γίνουν μόνο στο ένα κτίριο που είναι προς πώληση. Εφόσον υπάρχει μία άδεια και για τα δύο κτίρια, υπάρχει κάποιο "κόλλημα" αν οι εργασίες της νέας άδειας περιοριστούν στο ένα κτίριο?

4. Ειδικά για τον τελευταίο όροφο, η άδεια προσθήκης περιέχει Η/Υ χώρους οι οποίοι έχουν κλειστεί. Με ποια σειρά θα πρέπει να γίνει η νομιμοποίηση τους? Σε συνδυασμό με την νέα/αναθεωρημένη άδεια ή ανεξάρτητα μέσω του ν.4178?

5. Επιπλέον για τον τελευταίο όροφο, υπάρχει και αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης με αλλαγές στις θέσεις των Η/Μ (μπάνια-κουζίνες). Αυτό αποτελεί επιπλέον αυθαιρεσία με ξεχωριστό πρόστιμο?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Alfani
Link to comment
Share on other sites

Αρθ-22 παρ.5 έως παρ.9 Ν-1577/85

1. 'Ολες οι όψεις των οικοδομών πρέπει να αποπερατώνονται για λόγους αισθητικής της πόλης και ασφάλειας μέσα σε έξι (6) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της αντίστοιχης οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών στο εσωτερικό των οικοδομών. Μετά την άπρακτη παρέλευση της εξαετίας επιβάλλεται πρόστιμο υπέρ του δήμου ή της κοινότητας στην περιφέρεια της οποίας βρίσκεται η οικοδομή. Το πρόστιμο αυτό οφείλεται για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες των όψεων της οικοδομής και βεβαιώνεται για κάθε έτος βάσει της αξίας της οικοδομής κατά το έτος βεβαίωσης.

 

 

Γνωρίζει κάποιος αν η συγκεκριμένη αναφορά του νόμου έχει εφαρμοστεί ποτέ ή αν είναι εντελώς ανενεργή? Μου κάνει εντύπωση αφού τα παραδείγματα ημιτελών οικοδομών είναι άπειρα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.