g-volos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Με ρώτησε πελάτης για σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης-ψύξης. Η απορία μου έιναι στο πως θα γίνεται η κυκλοφορία του ψυχρού αέρα στο χώρο από την στιγμή που ο ψυχρός αέρας ΄΄κάθεται΄΄χαμηλά. Έτσι πρότεινα ανεμιστήρακι στην οροφή. Καμία άλλη γνώμη?
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Μπορεί να γίνει μέσω γεωθερμίας υποχρεωτικά ομως με κατασκευή ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης Δες internεt για γεωθερμία
ilias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Μέσω γεωθερμίας γίνεται και ψύξη και θέρμανση, όμως έχω την αίσθηση ότι ενδοδαπέδια θα είναι μόνο η θέρμανση.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 και η ψύξη και θέρμανση ilias, έχει κατασκευάσει πελάτης μου
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Και η ψύξη πως γίνεται ενδοδαπέδια? Γιατί νόμιζα πως γίνεται ψύξη μέσω γεωθερμίας αλλά αποδίδεται στο χώρο όχι ενδοδαπέδια αλλά μέσω φαν-κοϊλ.
gliout Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Συνήθως στο ενδοδαπέδιο λέμε οτι υπάρχει ενδοδαπέδιος δροσισμός λόγω του οτι πολύ σωστά ανέφερες οτι ο κρύος αέρας μένει χαμηλά. Μπορεί όμως να τοποθετηθεί κάποιο fcu για να καλύψει την ψύξη.
stayros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Στη περίπτωση αυτοί μιλάμε για "δροσισμό" κ όχι ψύξη. Κρατάει τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, αν θυμάμαι καλά γύρω στους 25c, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία συμπυκνώσεων στο πάτωμα, άρα χρειάζεσε αισθητήρες που να σταματάνε τη κυκλοφορία κρύου νερού. Το αποτέλεσμα είναι, για την Ελλάδα, ειδικά σε μέρη με υψηλή υγρασία όπως στο νησί που έμενα όταν μελετούσα τέτοιες λύσεις, ιδιαίτερα αναξιόπιστο. Βέβαια έχει περάσει κ κάποιος καιρός από τότε οπότε ίσως έχουν βρεθεί λύσεις που δεν γνωρίζω...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Πολυ σωστα οσα αναφερει ο stayros. Με φαν κοιλ να συμπληρωσω αφυγραινεται καπως ο χωρος, αλλα γενικα δεν προκειται για λυση που κατεβαζει την θερμοκρασια πολυ, οσο πχ ενα σπλιτακι
Sdimis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Από όσο ξέρω και εγώ, όταν έψαχνα για ενδοδαπέδια, υπάρχει δροσισμός, ο οποίος πρέπει να συνδυάζεται με κλιματισμό για να αποφεύγετε ο κίνδυνος υγροποιήσεων.
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Κλιματισμός είναι η ρύθμιση κυρίως της θερμοκρασίας, αλλά και της υγρασίας και της ταχύτητας του αέρα στα επιθυμητά επίπεδα. Χρησιμοποιείται τόσο το καλοκαίρι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τον χειμώνα. Δροσισμός όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι είναι κάτι υποδεέστερο από τον κλιματισμό. Αλλά είναι αδόκιμος όρος, με την ένοια ότι δεν τον έχω δει σε επιστημονικό κείμενο. Βέβαια, δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις κατά πόδα, οπότε πείτε μου τι εστί "δροσισμός";
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα