balamoutis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2009 Πριν λίγους μήνες εγκριθηκε το ΓΠΣ του Δήμου Σιθωνίας (Ν. Χαλκιδικής, Αποφ-1660/19-8-08, ΦΕΚ-406/ΑΑΠ/12-9-08 ). Το ΓΠΣ αυτό ορίζει την Ακτή Σαλονικιού ως Οικισμό β΄κατοικίας. Δυστυχώς το αγροτεμάχιο που αγοράσαμε οικογειακώς (πολύ πρίν προλάβω να δηλώσω αγρ. τοπογράφος στο μηχανογραφικό μου..) έμεινε εκτός για 20 μέτρα. Έψαξα για όρους δόμησης στον Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας (Αρθρ. 116-120) που να αφορούν τα αγροτεμάχια σε ζώνη αλλά δεν βρήκα κάτι. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τπ ΠΔ/24-5-85. Αρθ.1 και συγκεκριμένα την παρέκκλιση που αφορά "Τα κείμενα εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών, και οικισμών, τα οποία είχαν κατά την 24-4-77 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/5-4-77 (ΦΕΚ-133 Δ') ελάχιστο εμβαδόν 2000 μ2". Πρόσωπο σε οποιοδήποτε δρόμο δεν υπάρχει και το εμβαδόν του ατχ είναι 2500 τ.μ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια στο νέο συνάδελφο και σε αντάλλαγμα (..θετικής έκβασης της υπόθεσης) προσφέρω φιλοξενία στις ακτές της Β. Ελλάδας.. Σημείωση: Εγινε διαχωρισμός Θ.Ε. καθώς τα θέματα δεν ήταν συναφή. avgoust
dim_mpoyroy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Βαλαμούτη απο όσο γνωρίζω για τις παρακκλήσεις κάνε έρευνα στα εξής: Αν υπάρχει Ζ.Ο.Ε. γιατι χαλκιδική σίγουρα θα υπάρχει ή άλλη ζώνη κυρίως περιμετρική. Στις παρεκκλήσεις νομίζω δίνεται αρτιότητα σε αγρούς 2000,00στρ που βρίσκονται εντός περιμετρικής ζώνης αλλά η ημερομηνία πρεπει να είναι προ της 27/4/77.Φεκ 133Δ. Σαυτήν την παρέκληση τα Γήπεδα μπορεί να είναι και ΤΥΦΛΑ. Ζώνη 500,0μ. έχουν πόλεις (συνήθως όμως απο αναθεώρηση του σχεδίου) και οικισμοί προ του23. Όχι Χωριά κάτω των 2000,0 κατοίκων.
balamoutis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2009 Κατ' αρχήν σ'ευχαριστώ για τη -με τη σειρά σου- βοήθεια. Σε ερώτηση προς την πολεοδομία Πολυγύρου για οτιδήποτε αφορά την Ακτή Σαλονικιού μου είπαν ότι μέχρι τον σεπτέμβρη δεν ήταν οικισμός. Απλά όλοι όσοι χτίσαν, ήταν είτε πάνω σε κεντρικό δρόμο είτε είχαν 4000τ.μ. με τις αντίστοιχες διατάξεις βεβαίως. Στο ΓΠΣ που διάβασα δεν αναφέρει τίποτα για ΖΟΕ ή άλλλες ζώνες.
balamoutis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Καλημέρα! Το ΓΠΣ που αναφέρω έχει εγκριθεί αλλά μένει να εκπονηθεί και να εγκριθεί με Π.Δ. η αντίστοιχη Πολεοδομική Μελέτη καθώς και η μελέτη εφαρμογής. Αυτό που ρωτάω τους αξιότιμους και εμπειρότερους συναδέλφους είναι αν σε Οικισμό Β' Κατοικίας ισχύει η ζώνη των 500μ. Ο οικισμός στον οποίο αναφέρομαι ιδρύθηκε με το προαναφερθέν ΓΠΣ (δηλαδή ΔΕΝ είναι νόμιμα υφιστάμενος προ του '23 ή οικισμός <2000 κατ.) Ευχαριστώ!!
SIGIO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Το ΓΠΣ δεν ιδρύει οικισμούς. Οι οικισμοί δημιουργούνται με Πολεοδομική Μελέτη με την οποία εντάσσονται στο σχέδιο περιοχές Α' ή Β' κατοικίας, παραθεριστικές κλπ. Οι νέες αυτές περιοχές δεν έχουν "ζώνη". Ζώνη έχουν οι οικισμοί οι οποίοι διέπονται από παλαιότερες διατάξεις.
avgoust Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Oπως έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλη Θ.Ε. , τα ΓΠΣ (με δυο λόγια) καθορίζουν τι θα ενταχθεί σε σχέδιο πόλεως και με ποιούς όρους καθως και ζητήματα χρήσεων γης κτλ. Ενίοτε εισάγουν και δεσμευτικούς μέσους όρους δόμησης οι οποίοι ισχύουν μέχρι να γίνει η ένταξη μιας περιοχης σε σχέδιο. Αρα ακόμα και με εγκεκριμένο ΓΠΣ , εφόσον δεν έχει εγκριθεί μελέτη πολεοδόμησης , παραμένεις στο πολεοδομικό καθεστώς που ήσουν , ενδεχομένως και με κάποιες επιβαρυνσεις που επιφέρει το ΓΠΣ όπως προείπα. Συνεπώς ο οικισμός στον οποίο αναφέrεσαι , όταν και εάν ενταχθεί σε σχέδιο θα ενταχθεί με όρους β' κατοικίας. Μέχρι να γίνει αυτό παραμένει ως είχε. Δηλαδή αν πριν το ΓΠΣ δεν θεωρείτο οικισμός το ίδιο είναι και τώρα σε ότι αφορά την δυνατότητα έκδοσης άδειας οικοδομής . Αν είναι αυτή η περίπτωση σου τότε δεν μπορείς να επικαλεστείς την παρέκκλιση που λες και ισχύουν κανονικά οι υπόλοιπες διατάξεις περί εκτός σχεδίου.
balamoutis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 SIGIO σε ευχαριστώ αρχικά για το χρόνο που διέθεσες. Ναι όντως, χρησιμοποίησα λάθος ρήμα (ιδρύω) αλλά από τη στιγμή που καθορίζονται μεν τα όρια -όπως είπα όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί Πολ. Μελέτη και Μελ. Εφαρμογής- αλλά όχι το "περιεχόμενο" του οικισμού, δεν θεωρείται οικισμός? Δηλαδή ποιο το νόημα να υπάρχει ΓΠΣ σε μια περιοχή που δεν υπάρχει οικισμός, αν η πολ. μελέτη του πραγματοποιηθεί σε 20 χρόνια από σήμερα? Δηλαδή ας είχε ΖΟΕ σκέτο και όταν ήταν έτοιμη η πολ.μελέτη να γίνονταν όλα σχετικά σύντομα. Γιατί δεν την βλέπω την μελέτη αυτή στα κοντά.. Τελοσπάντων, προσωπικά με ενδιέφερε αν σε οικισμό Β΄ κατοικίας υπάρχει ζώνη 500m, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσω την παρέκκλιση του '77. Αν έχεις υπόψη σου ποιό είναι το Π.Δ. που καθορίζει ποιοί οικισμοί έχουν αυτή ζώνη μπορείς να μου πείς ΦΕΚ να το βρώ στη Δομική? Σε ευχαριστώ κ πάλι (κ σένα avgoust).
agios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Δηλαδή ποιο το νόημα να υπάρχει ΓΠΣ σε μια περιοχή που δεν υπάρχει οικισμός, αν η πολ. μελέτη του πραγματοποιηθεί σε 20 χρόνια από σήμερα? Αυτό είναι ακριβώς το νόημα του ΓΠΣ, να κάνει πολεοδομικές προτάσεις για μια ευρύτερη περιοχή και μετά να γίνει η συγκεκριμενοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού με τις πολεοδομικές μελέτες. Αν δεν υπήρχαν τα ΓΠΣ ποιος και με τι κριτήρια θα αποφάσιζε αν μια περιοχή θα εντασσόταν στο σχέδιο πόλης και με τί κανόνες? Η επέκταση ενός σχεδίου πόλεως δεν επηρεάζει μόνο την περιοχή μελέτης αλλά επηρεάζει σαφώς όλη την έκταση του δήμου.
chris_anst Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2009 Η ζώνη των 500μ ισχύει για σχέδια πόλης του Ν1923, για οικισμούς προ 23 και για συνοκισμούς διανομής Υ.Γ. (παλιούς πυρήνες). Το ΓΠΣ καθορίζει που θα γίνουν επεκτάσεις σχεδίου πόλεως. Αυτές οι επεκτάσεις γίνονται βάσει του Ν1337/83 οπότε δεν μπορεί να καθοριστεί ζώνη 500μ από τα όρια των επεκτάσεων. Απότε στην περίπτωση που αναφέρεσαι δεν ισχύει η ζώνη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα