Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση ψύκτη


xobit

Recommended Posts

Το πρόβλημα είναι το εξής: έχω 2 ψύκτες οι οποίοι δεν είναι σε λειτουργία γιατί έχουν R22. Για την αναβάθμιση μου ζήτησαν α ποσό και για αγορά καινούργιων 4α, ποσό το οποίο είναι απαγορευτικό παρά μονάχα εαν ο χρόνος ζωής των καινούργιων σε σχέση με τα αναβαθμισμένα είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι ψύκτες είναι μάλλον είναι 20-ετίας εταιρείας Trane. Έχει κάποιος κάποια σχετική εμπειρία απο αναβάθμιση ψυκτών, δηλαδή εαν βγάζουν συχνά προβλήματα και τι αξίζει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Μολις ολοκλήρωσαμε ένα inhouse overhaul ψυκτη οπότε έχω μια άποψη. Το κόστος που θα σου ζητήσουν εξαρτάται από τον τεχνικό ή την εταιρεία στην οποία θα απευθυνθε. Η διαφορά είναι τεράστια.

Η εργασία αντικατάστασης του R22 γίνεται με καινούριο ψυκτικό και αντικατάσταση των ψυκτέλαιων. Το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ψύκτες τώρα. Είναι απόλυτα λειτουργικοί...; Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι ο βαθμός απόδοσης τους. Οι ψύκτες όχι μόνο 20ετίας αλλά και πολύ πιο πρόσφατοι έχουν πολύ χαμηλό βαθμό απόδοσης σε σχέση με τους καινούριους οπότε η λειτουργία τους επί 24ώρης βάσης κρίνεται ασύμφορη. Αν όμως σκοπός τους είναι η χρήση τους μόνο σε αιχμές ζήτησης ψυκτικών φορτίων τότε η κατάσταση αλλάζει..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.