Sk.Maria Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 (edited) Δε τη μνημονεύουν αλλά την επισυνάπτουν … ένα χαρτάκι ακόμα τι πειράζει? Ακόμα κάτι.. όταν υπάρχουν αλλαγές στις όψεις λόγω διαφοράς στα ανοίγματα παραδίδεις όψεις στους πελάτες? Ρωτάω γιατί έχω περίπτωση που ένα παράθυρο 1,20 έχει γίνει τζαμαρία 4μ. Edited Μάρτιος 4 , 2016 by Sk.Maria Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Δε τη μνημονεύουν αλλά την επισυνάπτουν … ένα χαρτάκι ακόμα τι πειράζει? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... Ακόμα κάτι.. όταν υπάρχουν αλλαγές στις όψεις λόγω διαφοράς στα ανοίγματα παραδίδεις όψεις στους πελάτες? Ρωτάω γιατί έχω περίπτωση που ένα παράθυρο 1,20 έχει γίνει τζαμαρία 4μ. ΟΧΙ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΨΗ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sk.Maria Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ... Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Ιασονα, στην εγκεκριμενη κατοψη δεν μπορεις να αλλαζεις διαρυθμισεις, κουφωματα κτλ. Θα γινει αχταρμας. Γι' αυτο παμε σε νεα κατοψη. Προσωπικα σε απλες περιπτωσεις με σχετικα χαμηλη αμοιβη, δεν κανω νεα κατοψη. Πανω στην εγκεκριμενη και τελος. Αν ειναι πολυπλοκη υποθεση και πληρωθει και η αποτυπωση, τοτε κανω και τα δυο. Και πανω στα εγκεκριμενα και νεες κατοψεις. Τα ανεβαζω και τα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 (edited) Καλά κάνεις! Το θέμα όμως δεν είναι το τι κάνουμε εμείς με το σύστημα των δηλώσεων του 4178. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Σύστημα είναι, ό,τι του δώσεις θα πάρει.... Το σημαντικό θέμα είναι το με ποια ακριβώς σχέδια θα κάνει συμβόλαια ο συμβολαιογράφος. Και ειδικά σε ακίνητα με ΟΑ που δηλώθηκαν στον 4178. Όλοι όσοι έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα ζητούν τα εγκεκριμένα με σημειωμένες τις αυθαιρεσίες. Αυτά κάνω, αυτά τους δίνω, αυτά ανεβάζω στο σύστημα. Προφανώς σε πολλά από αυτά είναι αχταρμάς..... Κάνω "κόλπα" μήπως και ξεχωρίσουν (π.χ. άλλο χρώμα οι τροποποιήσεις, διαγράμμιση στους τοίχους κ.λπ.). Κι ό,τι καταλάβουν..... Έχουν όμως όλα το αναλυτικό πινακάκι, που περιγράφει το πως ακριβώς έχει δηλωθεί το ακίνητο (οι αυθαιρεσίες του). Edited Μάρτιος 4 , 2016 by ΙΑΣΟΝΑΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Ιασονα, εμενα δεν μου εχουν ζητησει ποτε της εγκεκριμένες με "απολυτο τροπο". Τους δινω και τις 2 κατοψεις και ας κανουν οτι θελουν. Δικο τους ειναι το προβλημα οχι δικο μου. Συμφωνα με τις διαταξεις του Ν4178, ολα πρεπει να φαινονται πανω στα εγκεκριμενα. ΥΓ. Εχω αρκετες περιπτωσεις, κατα τις οποιες, τα εγκεκριμενα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Στις περιπτωσεις αυτες, εβαλα με κοκκινο χρωμα, πανω στην ασπρομαυρη σκαναρισμενη, την νεα κατοψη, Ας καταλαβει οποιος θελει οτι θελει. ΥΓ2. Στο ΔΚ το καταλαβαινω να σημειωνεις πανω στο εγκεκριμενο. Στις κατοψεις δεν εχει νοημα. Απλα δεν ξερουν οι νομοθετες τι συμβαινει στην πραγματικοτητα. Νομιζουν οτι οι αυθαιρεσιες ειναι, κανενας κλεισμενος ΗΧ και κανενας κλεισμενος εξωστης και τιποτα αλλο.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2016 Ας καταλαβει οποιος θελει οτι θελει. Αυτό τα λέει όλα!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brasco Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2016 (edited) Στα πρώτα σχέδια που ανέβαζα στο σύστημα δεν έβαζα δικό μου πινακάκι επιπλέον αυτού που είχε το αρχικό σχέδιο της αδείας (πάνω στο οποίο πατούσα την δική μου αποτύπωση) Τώρα χρειάζεται να παραδώσω σε συμβολαιογράφο μια από αυτές τις χωρίς δικό μου πινακάκι κατόψεις και προβληματίζομαι που να σφραγίσω και να υπογράψω (και να γράψω και ότι είναι ακριβές αντίγραφο με αυτό που ανέβασα στο σύστημα). Την τελευταία φορά που είχα δώσει σχέδιο σε συμβολαιογράφο για μια από αυτές τις πρώτες τακτοποιήσεις είχα σφραγίσει και υπογράψει ακριβώς κάτω από την δήλωσή μου πως η κάτοψη είναι ακριβές αντίγραφο αλλά δεν ξέρω εαν αυτό είναι και ότι το καλύτερο Edited Μάιος 10 , 2016 by Brasco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2016 (edited) εμ δεν είναι ακριβές αντίγραφο αφού το τροποποίησες (ήταν!) Κι εγώ πάντως δίνω έναν πλήρη φάκελλο με ό,τι έχει χρησιμοποιηθεί στη δήλωση κι ένα "ωραιότατο" εξώφυλλο. Έχω υπολογίσει ότι, έχει συνολικό κόστος 10 ευρώ. Αλλά αξίζει τον κόπο και δείχνει επαγγελματισμό! Σε χρόνο όμως, κοστίζει πολύ περισσότερο. Όσο πιο σωστά πληρώνει ο πελάτης κάνεις και όσο το δυνατόν πιο πλήρη φάκελο. Edited Μάιος 11 , 2016 by Ιάμβλιχος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarcs Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2016 Εγώ συμφωνώ με terry για αποφυγή μπερδεμάτων με το ποιο είναι το ακριβές αντίγραφο κλπ κάνω 9 στις 10 νέα κάτοψη (εκτός από εξαιρετικά απλές περιπτώσεις) και για συμβόλαιο παραδίδω και τα δύο (το εγκεκριμένο το θέλουν έτσι και αλλιώς για πώληση). Άσε που εκτός σχεδίου σε συγκροτήματα μεζονετών η άδεια είναι πλέον ... επικουρική, αφού δε θυμίζει ιδιαίτερα την πράξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα