nikkoun Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω την εξής ερώτηση. Γνωστός έχει ένα ημιτελές ακίνητο μη ηλεκτροδοτούμενο (υπόγειο - ισόγειο). Του έχει ζητήσει έμπορος της περιοχής να ενοικιάσει το υπόγειο (Στην άδεια φαίνεται σαν βοηθητικοί χώροι - αποθήκη). Θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν αποθήκη της επιχείρησης (απ' ότι μου είπε θα δηλωθεί αποθήκη και όχι υποκατάστημα κτλ). Γνωρίζω ότι τα κτίρια με χρήση αποθήκης δεν υποχρεούνται σε έκδοση ΠΕΑ. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=e6ZYgIszjc8%3D&tabid=340 Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό? Ρωτάω γιατί σε συνάδελφο που ρώτησε του είπε ότι απαιτείται ΠΕΑ.
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 Αφου στην άδεια ειναι αποθήκη και θα το χρησιμοποιήσει σαν αποθήκη δεν χρειάζεται ΠΕΑ Sent from my iPhone using Tapatalk
MECH Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2016 Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό.
melinda marinou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται ΠΕΑ για ενοικίαση με χρήση Ξυλουργείου. Από όσο ξέρω είναι στις εξαιρέσεις
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Ξυλουργεία -> Κατηγορία Ι του Κτιριοδομικού, δηλαδή: <<Βιομηχανία - Βιοτεχνία: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όσα κτίρια ή τμήματα κτιρίων ή δομικά έργα στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και: [...] - Τα ξυλουργεία [...]>>.
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Σε αυτές τις περιπτώσεις για το τμήμα γραφείων (αν υπάρχουν) εντός της εγκατάστασης, δεν χρειάζεται ΠΕΑ?
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2016 Ναι, αλλά άντε βγάλε για 5-6 τ.μ. Κάπου παραπάει το πράγμα, νομίζω.
yaldabaoth Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2016 Καλημέρα , μου ζήτησαν ΠΕΑ σε χώρο που πρόκειται να γίνει ενοικίαση σαν γραφείο. Από την άδεια όμως που παρέλαβα κατά την αυτοψία μου αναγράφει ότι το υπάρχον κατάστημα είχε γίνει αλλαγή χρήσης σε συνεργείο αυτοκινήτων. Από ότι γνωρίζω σε συνεργείο αυτοκινήτων δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ. Το θέμα είναι ότι ο νόμος γράφει ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ , τώρα άμα ο ιδιοκτήτης το ζητάει είναι λάθος να το εκδόσω ? Πρέπει δλδ να γίνει πάλι αλλαγή χρήσης σε κατάστημα ?
P.A. Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2016 (edited) Τα παρακάτω αποτελούν προσωπική άποψη σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει από τον νόμο. Εφ' όσον η νέα χρήση θα είναι γραφείο χρειάζεται Π.Ε.Α ασχέτως δηλωμένης χρήσης στην Ο.Α. Αυτό που αναγράφεται στην οικοδομική άδεια δεν ενδιαφέρει όπως δεν ενδιαφέρει και οποιδήποτε αυθαίρετη επέκταση. Ο επιθεωρητής αποτυπώνει και μετράει την υφιστάμενη κατάσταση (πραγματικά τετραγωνικά, πραγματική διαμερισματοποίηση, πραγματική χρήση κλπ). Καλημέρα Edited Μάιος 9 , 2016 by P.A.
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2016 .... μου ζήτησαν ΠΕΑ σε χώρο που πρόκειται να γίνει ενοικίαση σαν γραφείο. Από την άδεια όμως που παρέλαβα κατά την αυτοψία μου αναγράφει ότι το υπάρχον κατάστημα είχε γίνει αλλαγή χρήσης σε συνεργείο αυτοκινήτων. Δεν εξετάζεις τη χρήση της οικ. άδειας ... αλλά τη χρήση που υπάρχει (αν συμπίπτει να είναι ίδια με της οικ. άδειας) ή αυτή που ΘΑ γίνει ! Αφου σου είπε ο ιδιοκτήτης οτι θα νοικιαστεί σαν γραφείο εσυ θα κάνεις την αυτοψία για γραφείο και θα εκδώσεις το ΠΕΑ ως τέτοιο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα