zio7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2016 Καλημέρα. Σε αποθήκη αλεύρων τι εξαερισμός απαιτείται? Απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος υπολογισμός π.χ. της ταχύτητας έτσι ώστε να απάγεται το αλεύρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
odysseas1988 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 (edited) Σύμφωνα με τις βασικές αρχές υπολογισμού εξαερισμού: 1. Υπολογισμός της παροχής αέρα ανάλογα με τον όγκο του χώρου Αφού υπολογίσουμε τον όγκο του χώρου, που θέλουμε να εξαερίσουμε, πολλαπλασιάζουμε με τις απαιτούμενες αλλαγές αέρα την ώρα (ΑΑΩ). Οι ΑΑΩ είναι ένας συντελεστής, ο οποίος εξαρτάται από το είδος του χώρου που θέλουμε να εξαερίσουμε. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Έχουμε έναν χώρο γραφείων συνολικού όγκου 200m3 που θέλουμε να εγκαταστήσουμε σύστημα εξαερισμού. Πολλαπλασιάζουμε τον όγκο του χώρου επί τις απαιτούμενες αλλαγές. Για γραφεία η τιμή του ΑΑΩ είναι 10-16.Έτσι, έχουμε την εξίσωση 200 x 16 = 3.200m3/h. Αυτή είναι η παροχή αέρα που πρέπει να εξάγουμε/εισάγουμε από/στον χώρο. Για αποθηκευτικούς χώρους η τιμή του ΑΑΩ είναι 3-6. 2.Υπολογισμός της παροχής αέρα ανάλογα με τα άτομα στο χώρο * 20-25 m3/h ανά άτομο με φυσιολογική δραστηριότητα * 30-35 m3/h ανά άτομο σε χώρους που επιτρέπεται το κάπνισμα * 45 m3/h ανά άτομο με ελαφριά φυσική δραστηριότητα * 60 m3/h ανά άτομο με έντονη φυσική δραστηριότητα. 3.Υπολογισμός της παροχής αέρα ανάλογα με το υλικό που θέλουμε να μεταφέρουμε Εδώ θα πρέπει να υπολογίσουμε την απαιτούμενη ταχύτητα σύλληψης και μεταφοράς του υλικού που θέλουμε να μεταφέρουμε. Για τον υπολογισμό του όγκου του αέρα πολλαπλασιάζουμε την ταχύτητα με το εμβαδόν της διατομής του αεραγωγού Η ταχύτητα μεταφοράς για το αλεύρι είναι 13 m/sec. Αυτά, ελπίζω να σε βοηθήσουν. Edited Φεβρουάριος 6 , 2016 by odysseas1988 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peratis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 Συνάδελφε odysseas1988, η παράθεση που κάνεις από που είναι αν επιτρέπεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
odysseas1988 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 (edited) Από εταιρεία που δραστηριοποιείται και είναι εξειδικευμένη στις εγκαταστάσεις εξαερισμού peratis Edited Φεβρουάριος 6 , 2016 by odysseas1988 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Δεν αποτελεί βέβαια απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι γνωστή η εκρηκτικότητα της σκόνης αλευριού, και μιας και βρήκα αυτό το ενδιαφέρον βίντεο, είπα να το μοιραστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Άρα πρώτα κάνουμε υπολογισμό της παροχής αέρα ανάλογα με τον όγκο του χώρου και στη συνέχεια με βάση αυτό Η ταχύτητα μεταφοράς για το αλεύρι είναι 13 m/sec υπολογίζουμε τις διατομές των στομίων και των αεραγωγών? Σε τι θέση θα πρέπει να είναι τα στόμια? Στην αποθήκη θα υπάρχουν ράφια για την αποθήκευση των αλευριών Επίσης στον χώρο παραγωγής που θα υπάρχουν τα μηχανήματα (ζυμωτήριο κλπ) ποιος είναι ο πιο "σωστός" τρόπος κλιματισμού και εξαερισμου? Ευχαριστώ για της βοήθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 (edited) Δεν αποτελεί βέβαια απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι γνωστή η εκρηκτικότητα της σκόνης αλευριού, και μιας και βρήκα αυτό το ενδιαφέρον βίντεο, είπα να το μοιραστώ. Οταν ο φιλος ανοιξε αυτο το topic, ξεκινησα να γραφω για να απαντησω οτι εχει ξανασυζητηθει στο παρελθον εξαερισμος τετοιας εγκαταστασης(το θυμαμαι καλα οτι εχει ξανασυζητηθει). Εκανα αναζητηση αλλα δεν βρηκα την παλια συζητηση, οποτε τελικα δεν εγραψα τιποτα. Ο φιλος πιστευω οτι οντως πρεπει να λαβει σοβαρα υποψη μια πιθανη αναφλεξη της εν αιωρησει σκονης απο καποιο σπινθηρα του εξοπλισμου που θα χρησιμοποιηθει Edited Φεβρουάριος 7 , 2016 by ckiriako Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Συμφωνω για την εκρηκτικότητα της αλευροσκονης. Αυτό προλαμβάνεται με φίλτρα στα στόμια εξαερισμού ή/και με ανεμηστηρες τυπου ΑΤΕΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CybEng Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2016 Μερικά νούμερα για το αλεύρι σίτου : Θερμοκρασία ανάφλεξης : 440οC Ελάχιστη απαιτούμενη ενέργεια για ανάφλεξη : 0,06J Ελάχιστη απαιτούμενη συγκέντρωση ανά μονάδα όγκου αέρα για ανάφλεξη : 0,05 oz/ft^3 Μέγιστη πίεση εκρήξεως : 104 psig Μέγιστος ρυθμός αύξησης της πιέσεως κατά την έκρηξη : 4400 lb/in^2/s Υπάρχουν απλά καθημερινά υλικά που δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν υπό συνθήκες. Για παράδειγμα κονιορτοποιημένη ασπιρίνη αν πεταχτεί στον αέρα επάνω από μία φλόγα εκρηγνύεται με ρυθμό αύξησης πιέσεως μεγαλύτερο από 10000 lb/in^2/s . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zio7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2016 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2016 Είναι σωστό να μπουν αξονικοί ανεμιστήρες απαγωγής αέρα στην αποθήκη αλεύρων? Στον χώρο παράγωγης μια σκέψη είναι να βάλω δύο φυγόκεντρους ανεμιστήρες, έναν προσαγωγής και έναν απαγωγής αέρα με δίκτυο αεραγωγών. Ποιο σωστό είναι να μπουν στόμια οροφής για προσαγωγή αέρα και στόμια τοίχου χαμηλά για απαγωγή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα