Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που διακοπεί ο ουδέτερος της ΔΕΗ αυτό που ουσιαστικά μας σώζει την ζωή είναι η ύπαρξη και η ορθή λειτουργία του ΔΔΕ (RCD), υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει κάτι τέτοιο? Δείτε το παρακάτω βίντεο ως τροφή για σκέψη,προβληματισμό και συζήτηση:

 

 

 

Σας παραθέτω ένα ακόμα ενδιαφέρον βίντεο που βρήκα:

 

Edited by miltos
  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Αν η διακοπή του ουδέτερου γίνει πριν τον μετρητή της ΔΕΗ (ανάμεσα σε κολόνα και μετρητή ας πούμε) και η γείωση του ουδέτερου στον μετρητή υπάρχει κανονικά, τότε το ρεύμα της κατανάλωσης του σπιτιού θα περνάει μέχρι τον μετρητή από τον αγωγό του ουδέτερου και μετά στην γη άρα το rcd δεν θα βλέπει πρόβλημα και δεν θα πεφτει. 

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αν η διακοπή του ουδέτερου γίνει πριν τον μετρητή της ΔΕΗ (ανάμεσα σε κολόνα και μετρητή ας πούμε) και η γείωση του ουδέτερου στον μετρητή υπάρχει κανονικά, τότε το ρεύμα της κατανάλωσης του σπιτιού θα περνάει μέχρι τον μετρητή από τον αγωγό του ουδέτερου και μετά στην γη άρα το rcd δεν θα βλέπει πρόβλημα και δεν θα πεφτει. 

Σίγουρα........... εάν κ εφοσον η γειωση δουλευει σωστα δλδ εχει το σωστο νουμερο σε Ω

Σε γενικες γραμες , διακοπτομενος ουδετερος=ταση κ στα 2 ακρα κ ισως κ στην γειωση 

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

άλλο το αποτέλεσμα της διακοπής ουδετέρου σε ΤΤ άλλο σε ΤΝ. Το rcd είναι για προστασία από διαρροές, αν συμβεί διαρροή με κομμένο τον ουδέτερο θα πέσει αν δεν υπάρχει διαρροή για ποιο λόγο να λειτουργήσει; Για προστασία από διακοπή ουδέτερου και των προβλημάτων που δημιουργεί σε εξοπλισμό υπάρχουν ειδικά ρελε και η πατέντα της γείωσης του ουδετέρου μετά από rcd για να λειτουργεί ως ρελε διακοπής ουδέτερου δεν νομίζω ότι είναι εφεύρεση του κυρίου από το youtube όπως ισχυρίζεται

Η θεμελιακή γείωση φτάνει στην στέγη για να σχηματιστεί κλωβός :confused:

  • Upvote 2
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

βλεπω τον ηλεκτρολογο στο βιντεο και μετα διαβαζω τα σχολια και -να το πω ευγενικα- θλιβομαι.......

 

ισως φταει και οτι εχω καιρο να ασχοληθω με τα ηλεκτρολογικα και δεν ξερω τι μου γινεται (????) ........

 

 

ΥΓ διαπιστωνω επανηλλειμενως οτι υπαρχει αγνοια περι του τροπου λειτουργιας του ΡΔ

Edited by maneni
Δημοσιεύτηκε

όσο έχω πάει στο φεγγάρι ,άλλο τόσο έχει δει θεμελειακή γείωση ο κύριος του 1ου video και κυρίως που τοποθετείται.Χώρια τα χιλιάδες ευρώ που κοστίζει (θα ημουν Ωνάσης τώρα) . Το ΔΔΕ δεν πέφτει για κανένα λόγο εφόσον υπάρχει σφάλμα ουδετέρου πριν από αυτό. Επειδή εμένα μου φαίνεται περισσότερο για πειτήδιος και αρπαχτικό (κάτι σαν τη πατέντα με τη μείωση κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος)  , ιδεα μου είναι πως το καλώδιο που κόβει τον υποτιθεμενο ουδέτερο , είναι εντολή σε ρελεδάκι του οποίου η NC επαφή βραχυκυκλώνει την είσοδο και την έξοδο του ουδετέρρου του 2ου ΔΔΕ με αποτέλεσμα να πέφτει.

Σε παλαιό σπίτι που μου έτυχε βλάβη ουδετέρου από ΔΕΗ σε ΤΝ, ο ΔΔΕ δεν έπεφτε. Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι προέκυπτε βύθιση της τάσης ( στα 170 V) με την ενεργοποίηση μεγάλων φορτίων (Θ/Σ,κουζίνα) εξ'αιτίας της γείωσης (είχε παρέλθει ο καιρός χρήσης της) , η οποία διορθώθηκε με την αντικατάστασή της ( ράβδος). όχι εξσκαφή περιμετρικά του σπιτιού και καλωδιώσεις (απο αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιούσαμε καλώδια για να κάνουμε τη θεμελειακή) και κλωβούς και ταράτσες και και και.

Δημοσιεύτηκε

........ Το ΔΔΕ δεν πέφτει για κανένα λόγο εφόσον υπάρχει σφάλμα ουδετέρου πριν από αυτό.

Σε παλαιό σπίτι που μου έτυχε βλάβη ουδετέρου από ΔΕΗ σε ΤΝ, ο ΔΔΕ δεν έπεφτε.

 

 

μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο?

Δημοσιεύτηκε

Το ρελε διαρροής δεν θα ενεργοποιηθεί εάν υπάρξει διακοπή από το δίκτυο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει διαρροή στα κυκλωματα που τροφοδοτεί.Σε σύστημα ΤΝ είναι ακόμα ποιο επικίνδυνο γιατί υπάρχει η ένωση της γείωσης της εγκατάστασης με τον ουδέτερο του δικτύου και αν υπάρξει διακοπή στον ουδέτερο το ρεύμα θα κινηθεί μέσω της γείωσης της εγκατάστασης για να πάει στον ουδέτερο κόμβο του Μ/Τ εφόσον η τιμή της γείωσης είναι χαμηλή αλλιώς όλα τα μεταλλικά μέρη τα οποία είναι γειωμενα της εγκατάστασης θα βρεθούν υπό ταση.Σε σύστημα ΤΤ η διακοπή του Ν από το δίκτυο επίσης δεν θα πέσει το ρελε για τους παραπάνω λόγους αλλά δεν θα βρεθούν υπό τάση τα μεταλλικά μέρη γιατί δεν συνδέεται ο ουδέτερος με την γείωση της εγκατάστασης.Ένας καλός τρόπος για να προστατέψεις την εγκατάστασης είναι ο επιτηρητης τάσης που βλέπει και τον ουδέτερο και όχι μόνο τις φάσεις.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

 Φίλε Maneni

η απάντηση στο ερώτημά σας έχει δωθεί από ilectrologos(#2) nvel (#4) Νικόλαος Μάσσιος (#9) για τον απλό λόγο ότι εφόσον έχεις σωστή γείωση σε δίκτυο ΤΝ , ο ΔΔΕ αφού δεν  "βλέπει" σφάλμα μετά απ'αυτόν. δεν διακόπτει τη λειτουργία του.

Τη καλημέρα μου σε όλους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.