Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος ακινήτου για αγορά


Aenor

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

 

πελάτης μου σκέφτεται να αγοράσει ακίνητο που έχει ολοκληρωμένα μπετά και τοιχοποιίες. Πριν την αγορά θέλει να είναι βέβαιος οτι όλα είναι οκ με το ακίνητο.

Πέρα από τον έλεγχο σε πολεοδομία που έχει γίνει και το ακίνητο είναι καθαρό, ξέρει κανείς τι άλλο θα πρέπει να ελεγχθεί? (οφειλές σε ΙΚΑ, υποθηκοφυλάκειο κλπ?)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι ημιτελές ΙΚΑ σίγουρα θα έχει υπόλοιπο. Τώρα, για τα νομικά σε δικηγόρο, για πιθανά βάρη από δάνεια ή άλλες πιθανές νομικές δεσμεύσεις.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τους 2. Δημήτρη ΦΠΑ εννοείς αν δεν έχει αποδοθεί τμήμα του ΦΠΑ για τις εργασίες που έχουν γίνει εως τώρα, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

1ον έλεγξε καλά τα πολεοδομικά μεγέθη τι δείχνουν και τι έχει υλοποιηθεί.

 

2ον ζήτησε να μιλήσεις με τον έως σήμερα επιβλέποντα μηχανικό του έργου. Να σε ενημερώσει για τις αφανείς εργασίες και σκυροδετήσεις τα τι και τα πως. Τσέκαρε αν έχει πληρωθεί την αναλογούσα του επίβλεψη και αν υπογράφει για την έως τώρα επίβλεψη που είχε κλπ.

 

3ον βιβλία έργου και καταστάσεις ΙΚΑ τσέκαρε

 

4ον τίτλοι υποθηκοφυλακεία τρέχει ο δικηγόρος και τα ελέγχει και όχι εσύ. Εσύ ΟΜΩΣ σημαντικό ελέγχεις με προσοχή και επιμέλεια αν το γήπεδο ή ακίνητο που περιγράφουν ο / οι τίτλοι που σου δώσει ο δικηγόρος έχει ταύτιση με το γήπεδο ή ακίνητο που αγοράζει ο πελάτης σου. Οι δικηγόροι κατά κανόνα βγάζουν μπιμπίκια όταν βλέπουν σχέδια κι εμείς όταν βλέπουμε συμβόλαια. Τσέκαρε λοιπόν καλά τα σχέδια και τα όρια με την περιγραφή του τίτλου. Τα υπόλοιπα του δικηγόρου λογιστή κλπ

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.