Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είδος Διπλωματικής Εργασίας


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Ο λόγος που ανοίγω αυτό εδώ το θέμα είναι ότι φτάνω στην επιλογή του θέματος της διπλωματικής μου εργασίας για το μεταπτυχιακό και δεν είμαι σίγουρος για το είδος (δεν αναφέρομαι σε θέμα) που θα επιλέξω.

 

Με βάση τα προτεινόμενα θέματα διπλωματικών εργασιών που διαβάζω από τους καθηγητές, στο μυαλό μου τις έχω χωρίσει σε δύο κατηγορίες. Θα δώσω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός.

 

Α) Μελέτη μηχανικής αντοχής σε ένα νέο είδος σκυροδέματος

 

Β) Σχεδιασμός και υπολογισμός στατικών σε μία πιθανή γέφυρα, σούπερ μάρκετ κτλ.
 

Βέβαια τα παραπάνω δεν τα έχω διαβάσει πουθενά και είναι άσχετα με τον τομέα του μεταπτυχιακού που παρακολουθώ, πράγμα που όμως δεν έχει καμία σημασία.

 

Ουσιαστικά, όπως το σκέφτομαι, τα θέματα τύπου Α είναι καθαρά μελετητικά και δεν έχουν καμία πιθανή εφαρμογή, ενώ αυτά του τύπου Β πιθανόν να έχουν εφαρμογή και να μου δώσουν κάποιο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Βέβαια ίσως τα πρώτα να έχουν μεγαλύτερη αξία σε ενδεχόμενο διδακτορικό.

 

Θα είχε μεγάλη αξία για εμένα η γνώμη όσων έχουν εμπειρία πάνω στο θέμα γιατί όπως βλέπετε κάνω απλά εικασίες.

Edited by Apostolos-4
Link to comment
Share on other sites

Το πρωτο ειναι ερευνητικο θεμα ,το δευτερο μελετητικο.Κατα τη γνωμη μου δεν εχει καμμια σχεση το τι θα κανεις αρκει να σε ενδιαφερει πραγματικα.Μη νομιζεις οτι η εμπειρια 'η καποιο πλεονεκτημα πανω σε θεματα ασκησης του επαγγελματος σου εχει σχεση με τη διπλωματικη.Αν το θες για να συνεχισεις μετα σπουδες αλλαζει το πραγμα.

Αλλωστε μπορει  καλλιστα να τελειωσεις μια κατευθυνση (π.χ δομοστατικος) και να ασχοληθεις με τελειως αλλη (π.χ οδοποιια ) χωρις κανενα απολυτως προβλημα .

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μέχρι στιγμής αποκλειστικός γνώμονας για το τι σκόπευα να κάνω είναι ότι μου αρέσει πραγματικά όπως είπες, γιατί αλλιώς πιστεύω σε βάθος χρόνου θα χάσει το νόημα του. Απλά σκεφτόμουν ότι ένα μελετητικό ίσως μου δώσει κάποια εμπειρία η οποία να αποδειχθεί πολύτιμη στη πράξη σαν μηχανικός γιατί τα περισσότερα θεωρητικά μου φαίνονται μέχρι στιγμής (όχι ότι δεν είναι ενδιαφέροντα, ίσα ίσα που μερικά πιστεύω πρέπει να μπεις πολύ εις βάθος για να γνωρίσεις αυτό που θα ασχοληθείς από όλες τις πτυχές του και όσο τα μελετάς συνήθως είναι πιο συναρπαστικά).

Εν τέλει μάλλον θα συνεχίσω όπως προτείνεις και εσύ, αν και έχω ακόμα έχω χρόνο μέχρι να αποφασίσω τελικά τι θα κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.