ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 @nik Τι έδαφος έχεις και τι χαρακτηριστικά εδάφους δίνεις?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Πενταώροφο και εξήντα εκ? Πολύ λίγο κατά την γνώμη μου. Αν μπορείς με πεδιλοδοκούς θα είσαι σίγουρα ποιο οικονομικός.
acnt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Άρη, ανάλογα για τί κοιτόστρωση μιλάμε: αν η πλάκα είναι μυκητοειδής, ναι 60εκ είναι λίγα. Αν όμως έχεις πεδιλοδοκούς 1,2μ ; Η πλάκα 60εκ τότε είναι υπέρ αρκετή.
camelot Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 acnt Έχεις δίκιο! Συμφωνώ και εγώ με αυτό που λες!
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 οι εσωτερικοί δοκοί της κοιτόστρωσης με ύψος 50εκ μόνο δεν αρκούν και αστοχούν σε κάμψη και διάτμηση Για γενική κοιτόστρωση μιλούσε. 90 εκατοστά δεν είναι πολλά για πενταόροφη. Εγώ για διόροφη έχω κάνει 70 εκατοστά κοιτόστρωση (για σκοπούς αγκύρωσης των υποστυλωμάτων) με σχάρα Φ14/15 άνω και κάτω. Εάν κάνεις κοιτόστρωση μην ξεχάσεις τα άνω σίδερα της κοιτόστρωσης να τα περάσεις κάτω από τα δοκάρια. Παραθέτω φώτο. Ελάχιστη σχάρα άνω και κάτω Φ16/15 για 90 εκατοστά κοιτόστρωση.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 ναι Για ραντιέ εννοούσα. Και το αρχικό post έλεγε για εσωτερικούς δοκούς το θεώρησα ραντιέ. Μήπως είναι?
nik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Για ραντιέ μιλάω με κρυφοδοκούς ίσες με το ύψος της κοιτόστρωσης.Το κάνω για να γλυτώσω ύψος οπότε εάν χρειάζονται και πεδιλοδοκοί 1μ δεν έχει νόημα. Το Κs είναι 100.000 κΝ/μ3 και σεδ=200 κΡα δηλαδή αρκετά καλό έδαφος (σκληρή άργιλος). Τελικά μάλλον πάω για πεδιλοδοκούς.
Panayiotis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Πεδιλοδοκούς με θεμέλια ή χωρίς θεμέλια? Πάλιν έχεις μία επιλογή.
acnt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2009 Προσωπική παράκληση: μπορούμε να υιοθετήσουμε τον όρο "μυκητοειδής κοιτόστρωση" για την ραντιέ με κρυφοδοκούς; Μπερδεύομαι...
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2009 Για ραντιέ μιλάω με κρυφοδοκούς ίσες με το ύψος της κοιτόστρωσης.Το κάνω για να γλυτώσω ύψος οπότε εάν χρειάζονται και πεδιλοδοκοί 1μ δεν έχει νόημα. Το Κs είναι 100.000 κΝ/μ3 και σεδ=200 κΡα δηλαδή αρκετά καλό έδαφος (σκληρή άργιλος). Τελικά μάλλον πάω για πεδιλοδοκούς. Το Κ είναι από εκτίμηση ή έχεις εδαφοτεχνική μελέτη? Αν είναι από βιβλιογραφία θα πρέπει να το προσαρμόσεις στη γεωμετρία σου. Στη βιβλιογραφία το Κ αναφέρεται σε τετράγωνο θεμέλιο 0,305χ0,305.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα