Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ακτινογραφία των μεγαλύτερων hedge funds


Engineer

Recommended Posts

Κεφάλαια ύψους $44 δισ. προσέλκυσαν τα κορυφαία hedge funds το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσό μικρότερο από το 2012.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Hedge Fund Research Inc. τα οποία δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, αυτό αντανακλά μια χρονιά έντονης μεταβλητότητας όπου τα απρόβλεπτα οικονομικά γεγονότα «ταρακούνησαν» τις αγορές και οδήγησαν σε πτώση και ζημιές πολλά επενδυτικά ταμεία.

 

Ορισμένοι επλήγησαν από άστοχα «πονταρίσματα» στον κλάδο της ενέργειας την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν την πτωτική τους πορεία, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, την περυσινή χρονιά υπήρξαν και ορισμένα «φωτεινά στοιχεία». Όπως για παράδειγμα πολλές μακροπρόθεσμες συμμετοχές αποδείχθηκαν απέδωσαν καρπούς και πολλοί μάνατζερ βρέθηκαν σε καλές επιλογές (αγορές), ενώ άλλοι έμειναν κολλημένοι σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ή μη ρευστοποιήσιμους τίτλους. Ακόμη κάποια funds παρ’ ότι δεν είχαν καλές αποδόσεις διαφοροποιήθηκαν αρκετά για να προστατεύσουν τους επενδυτές από μια χρονιά με πολλά «σκαμπανεβάσματα».

Στο report με τίτλο 2015 hedge fund Ranking καταρτίζονται δυο ομάδες επενδυτικών ταμείων με τους 50 που έχουν κεφάλαια πάνω από $1 δισ. και τους 25 με κεφάλαια μεταξύ $250 εκατ. και $1 δισ.

 

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση σημειώνεται ότι τα επενδυτικά ταμεία από την Ασία σημείωσαν καλύτερες αποδόσεις από τους ανταγωνιστές τους στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική σε μια χρονιά με μεγάλη μεταβλητότητα για τις κινεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη σε μια δεκαετία.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.Vs8p2fmLTDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.