Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά διαμερίσματος στο Ν. Κόσμο - τεχνικός έλεγχος


BadC

Recommended Posts

Γεια σας.

Έχω ήδη δει από κοντά ένα διαμέρισμα στο Ν. Κόσμο και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει μια ενδεδειγμένη σειρά που πρέπει να ακολουθήσω όσο αφορά το τεχνικό του έλεγχο.

Το διαμέρισμα είναι στο 4ο όροφο(συνολικά είναι 5), είναι σαν ρετιρε κ είναι κατασκευής 1969.

 

Αυτό που θέλω για αρχή είναι να γίνει ένας τεχνικός έλεγχος σε αυτό ώστε να δω αν όντως συμφέρει να προχωρήσω στην αγορά του. Ο έλεγχος θα ήθελα επίσης να μου δείξει τις προσθήκες(πάντα κατά προσέγγιση) που χρειάζεται ώστε το ακίνητο να είναι αξιοποιήσιμο.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι δύσκολο, παρά μόνο να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο πολιτικού ή αρχιτέκτονα μηχανικού για να ελέγξει το υπό αγορά διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Ο τεχνικός έλεγχος που λες σηκώνει πολύ κουβέντα.

Θα μπορούσε να ξεκινήσει από έναν αρχικό έλεγχο της φθοράς από τον πάροδο του χρόνου των στοιχείων της κατοικίας (σωληνώσεις ύδρευσης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, βαφές, επιχρίσματα, εγκατάσταση θέρμανσης, ξύλινα δάπεδα) με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

 

Μετά όμως μπορεί εσύ ως τεχνικό έλεγχο να εννοείς και τον έλεγχο της δομικής επάρκειας του όλου κτιρίου στο οποίο ανήκει το διαμέρισμα διότι, πολύ λογικά, σε ενδιαφέρει πως θα συμπεριφερθεί το κτίριο σε ένα σεισμό 

σύμφωνα με την σημερινή γνώση και εμπειρία.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

 

Κυρίως με ενδιαφέρει ο αρχικός έλεγχος που αναφέρει ο χρήστης Brasco, κατόπιν κ εφόσον είναι δυνατό θα ήθελα να μάθω της δομική επάρκεια του κτιρίου.

Οπότε αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να απευθυνθώ σε πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα μηχανικό; Αν ναι παίζει ρόλο να προτιμήσω κάποιον που έχει έδρα(γραφείο) στην περιοχή του Ν. Κόσμου;

Edited by BadC
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά για το θέμα της πραγματικής δομικής επάρκειας ενός κτιρίου του 69 και μάλιστα 5 όροφο θα πρέπει να αποδεχτείς ότι ο έλεγχος της στατικής του επάρκειας θα γίνει με παραδοχές (υποθέσεις) που για ότι μπορεί να φανούν με το «μάτι» μονο και όχι έναν πραγματικό εργαστηριακό έλεγχο των υλικών κατασκευής του φέροντα οργανισμού όλου του κτιρίου. Φυσικά το "έμπειρο μάτι" μπορεί να δει πολλά... όχι όμως όλα. Εχε το δεδομένο αυτό.

(είναι σημαντικό έως και απαγορευτικό το κόστος για ένα μόνο διαμέρισμα να αναλάβεις το κόστος ελεγχου του όλου του κτιρίου)

Οπότε να είσαι σίγουρος ότι θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς μέχρι ποιο βαθμό επιβεβαίωσης θα έχεις…

 

Γενικά τα κτίρια του 69 δεν είχαν μπόλικο σίδερο (μπακάλικα στο λέω)  και ο αντισεισμικός σχεδιασμός της εποχής ήταν με βάση σεισμούς σαφέστατα μικρότερους από όσους αποδείχτηκε στο χρόνο που πέρασε ότι έχει η Αττική.

 

Συχνά πυκνά βοηθά σε θετικά ή αρνητικά συμπεράσματα για το κτίριο και η ίδια η αρχική μελέτη αν είναι επιμελημένα τα σχέδια για την εποχή του (άνω από το μέσο όρο) ή λιγότερο…

Συνήθως επιμελημένη μελέτη έχει και επιμελημένη επίβλεψη κατασκευής κι αν μη τι άλλο τα σίδερα και σκυρόδεμα  που δείχνει ο ξυλότυπος τα έβαλαν και δεν έκλεψε ο εργολάβος…  Φυσικά δεν είναι 100% ούτε κι αυτό… αλλα είναι συνεκτιμουμενο στα + ή στα – . 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ν. Κόσμο όχι, αλλά μην την/τον φέρεις και από την Κρήτη  :mrgreen: , πλάκα κάνουμε. Με ένα πολύ μικρό κόστος πάντως θα έχετε πολλαπλάσιο κέρδος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με έχετε βοηθήσει ήδη αρκετά.

@Didonis Τι συμβιβασμό που αναφέρεις τον γνωρίζω ήδη από πριν, περιμένω μια εμπειρική άποψη κ ξέρω ότι η τελική απόφαση είναι δική μου. Η εμπειρία όμως εφόσον υπάρχει μπορεί να βοηθήσει αρκετά οπότε είμαι διατεθειμένος να αναλάβω το ρίσκο που υπάρχει.

 

@Roy_Hobbs Προτείνεις να βρω μηχανικό μέσω σχετικής αναζήτησης στο Google ή υπάρχει κατάλογος με τους επαγγελματίες στο michanikos.gr?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τέτοιος κατάλογος εδώ και όχι μόνο αυτό αλλά και οι κανόνες μας για το Δημόσιο Φόρουμ γράφουν σαφέστατα αυτό


  • Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ.


 

Θα βρεις μόνος σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός αυτό, αλλά εγώ για παράδειγμα θα ξεκινούσα την αναζήτηση μέσω κάποιου γνωστού - φίλου - συγγενή - συνεργάτη μου που έχει συνεργαστεί με ένα μηχανικό και είναι ευχαριστημένος. Όπως σου είπε και ο didonis στο φόρουμ αυτό δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναζήτηση μηχανικών, καθώς πρόκειται για φόρουμ ανταλλαγής απόψεων μεταξύ συναδέλφων μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.