nzerman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Καλημέρα. Δε νομίζω πως γίνεται έτσι. Εφόσον τμήμα υφίσταται νόμιμα από οικοδομική άδεια και τμήμα είναι τακτοποιημένο θα ρευματοδοτηθεί κανονικά με τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Το έντυπο τις υπαγωγής είναι αρκετό όταν το κτίριο είναι εξολοκλήρου αυθαίρετο. 3
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Έτσι είναι..... Η ΔΕΗ όταν βλέπει ύπαρξη ΟΑ ζητάει θεώρησή της.... Και έτσι πρέπει να είναι εκτός αν θεωρηθεί αυθαίρετη όλη η οικοδομή και χωρίς ΟΑ..... 2
ANTONIS130 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2022 Αφού θα κάνεις αναθεωρηση της αδειας για αλλαγή επιβλέποντος θα δώσεις εσύ ρεύμα κανονικά. Απλά αφου δεν ειναι σε ισχύ η παλιά άδεια θα μπεις στη διαδικασία ΠΕΚ ελεγκτή κλπ.
nzerman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2022 Η άδεια είναι σε ισχύ συνάδελφε. Και να μην ήταν όμως... ΠΕΚ σε άδεια που εκδόθηκε με το ΠΔ93 δε νομίζω πως προβλέπεται.
gtho Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2022 καλημέρα συνάδελφοι, για τη ρευματοδότηση οικοδομής μόλις τελείωσα με το ΠΕΚ και εκκρεμεί η προσκόμιση των σχετικών για τις αμοιβές επίβλεψης. Αναρωτιόμουν, για την τελική θεώρηση περνάνε από κάποιο έλεγχο πολεοδομίας και οι πληρωμές των ενσήμων του ΙΚΑ?
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2022 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2022 (edited) Σε κάποιες πολεοδομίες γνωρίζω ότι πρέπει να έχουν πληρωθεί τα ένσημα. Δεν γνωρίζω αν ισχύει σε όλες. Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι μπορεί ο μηχανικός να κάνει μία τεχνική έκθεση για κάποια ένσημα που μπορεί να υπολείπονται για εργασίες οι οποίες δεν απαιτούν άδεια και να μην συμπληρωθούν όλα άμεσα. Για παράδειγμα να γράφει "Τα υπολειπόμενα ημερομίσθια αφορούν σε εργασίες οι οποίες δεν απαιτούν έκδοση οικοδομικής άδειας ή έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και αφορούν σε εργασίες του περιβάλλοντος χώρου και σε εργασίες χρωματισμών χωρίς χρήση ικριωμάτων...." ή όποιες είναι εν τέλει οι εργασίες........ Edited Σεπτέμβριος 20 , 2022 by OLINAPAL προσθήκη προτάσεων 1
ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 Καλησπερα σας. Εχω μια περίπτωση κτιρίου χωρίς Ο.Α οπού είναι σε στάσιμο οικισμό και σύμφωνα με το το άρθρο 21 του ν.1337/1983 δεν έχει υποχρέωση για υπαγωγής στον 4495. Επιπλεον εχει αδεια επισκευης το 2009. Για την συνδεση του με την ΔΕΗ (Δεν ειχε ποτε ρεύμα) σε ποια περίπτωση το κλικαρο στο σύστημα? Εχει ασχοληθεί κανεις με τετοια περίπτωση?
Didonis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 26 λεπτά πριν, ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ said: ... Εχω μια περίπτωση κτιρίου χωρίς Ο.Α... Είναι νομίμως υφιστάμενο με σχέδια κλπ?
ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 1 ώρα πριν, Didonis said: Είναι νομίμως υφιστάμενο με σχέδια κλπ? Εφόσον είναι προ του 81 το κτίριο και με βαση το το άρθρο 21 του ν.1337/1983 δεν θεωρείτε νομίμως υφιστάμενο? Αυτή την γνώμη έχω. Σχέδια υπάρχουν μόνο απο την άδεια επισκευής όπου ξέρω σιγουρά οτι δεν αποτελεί νομιμοποιητικο στοιχειο.
Didonis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2023 (edited) 30 λεπτά πριν, ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ said: Εφόσον είναι προ του 81 το κτίριο... τα προ 1955 είναι νομίμως υφιστάμενα. 'Ολα τ άλλα ή έχουν Άδεια και δεν έχουν κάνει υπερβάσεις της ή αν όχι χωρίς ένταξη σε νόμους τακτοποίησης ή να έχουν νομιμοποιηθεί είναι αυθαίρετα ή έχουν αυθαιρεσίες. Υ.Γ. Δεν κατάλαβα γιατί κοιτάζεις νομοθεσία του 1983 ενώ από τότε έχουν βγει 2 Οικοδομικοί κανονισμοί (ΓΟΚ85 και ΝΟΚ 2012) και οι διαδικασίες του 4495/2017 και είμαστε φυσικά στο 2023..... όχι στην εποχή του Τρίτση 40 χρόνια πριν..... Εδώ αλλάζουν αρτιότητες και οικοδομησιμότητες σε κύκλο λίγων μηνών Edited Ιούνιος 21 , 2023 by Didonis
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα