Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτηνοτροφική εγκατάσταση χωρίς απαίτηση έκδοσης άδειας


Recommended Posts

Φίλος (μη μηχανικός) που λόγω της εργασίας του επισκέπτεται κτηνοτροφικές- πτηνοτροφικές μονάδες μου ανέφερε χτες ότι επιτρέπεται λέει η ανέγερση πτηνοτροφικής εγκατάστασης χωρίς την έκδοση καμίας άδειας με μόνο περιορισμό να έχει μέγιστο πλάτος 12μ (μήκος απεριόριστο!!!!)

 

Προφανώς και αυτός ως μη γνώστης του αντικειμένου πιθανόν να μην κατάλαβε πολύ καλά τι του είπαν αλλά είναι η 3η φορά που μου το αναφέρει! Την 1η φορά γέλασα πάρα πολύ και ήμουν κάθετη ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τίποτα. Και ακόμα είμαι δηλαδή αλλά αυτός επιμένει ότι το έχει ακούσει από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και ότι του ανέφεραν και συγκεκριμένο μηχανικό σε περιοχή που δεν θα αναφέρω ο οποίος ασχολείται λέει με αυτό και κάνει τέτοιες εγκαταστάσεις με απαλλαγή από οικοδομική άδεια!!!

 

Εμένα όλο αυτό μου φαίνεται αδιανόητο τη στιγμή μάλιστα που και για αγροτική αποθήκη 15τμ ακόμη χρειάζεται έστω μικρή κλίμακα. Μετά φυσικά αρχίσανε τα γνωστά "αφού σου λέω γίνεται εσύ δεν ξέρεις.." Εγώ του είπα αν του το ξανααναφέρουν να ζητήσει την σχετική νομοθεσία που το επιτρέπει.

 

Ωστόσο παρόλο που είμαι σίγουρη ότι δεν παίζει προβληματίστηκα με την τόση επιμονή και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάτι σχετικό που μου διαφεύγει. Ίσως ξαναλέω να μην είναι ακριβώς αυτό που μου είπε γιατί δεν κατάλαβε καλά αλλά υπάρχει κάποια νομοθετική δίαταξη που να επιτρέπει οτιδήποτε χωρίς άδεια; Έστω ενα απλό κοτέτσι;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το είχα και εγώ αυτό. Ο κατασκευαστής αυτών των εγκαταστάσεων καταθέτει φάκελο με πλήρη σειρά σχεδίων νομίζω στο υποργείο και πάιρνει κάτι σαν έγκριση τύπου. Αλλά οι διαστάσεις είναι τυποποιημένες. Στην πολεοδομία νομίζω κατατίθεται φάκελος για έκδοση άδειας αλλά δεν απάιτούνται αμοιβές πλην του τοπογραφικού. Φορολογικά και λοιπές κρατήσεις κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εξακολουθεί να ισχύει αυτό; Δηλαδή απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι ότι δεν βγάζεις καθόλου άδεια, άπλα υπάρχουν κάποιες τυποποιημένες εγκαταστάσεις που εγκρίνονται πρώτα από το υπουργείο (ποιο υπουργείο; πως είναι αυτή η διαδικασία;) και μετά πας μεν πολεοδομία αλλά σου ζητάνε λιγότερα δικαιολογητικά. Σωστά;

Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις αν έχεις τη σχετική νομοθεσία; Από που προκύπτει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό.

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer/egkatastaseis/ktinotrofikesegatastaseis/280-nomothesia.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.