Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβαδομέτρηση - πετρινο σπιτι του 1956 - ΓΟΚ/ΝΟΚ 55 ?


Stef999

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας,
 
Πετρινο σπιτι ισογειο του 1955 η 1956 (δεν ξερουμε σιγουρα) εχει τοιχους 0.6μ που δεν εχουν  υπολογιστει στα συνολικα τεραγωνικα.
 
Στο σπιτι αυτο εχει γινει και επεκταση η οποια ειναι με τουβλο. δηλαδη το μισο σπιτι ειναι πετρινο και το αλλο μισο με τουβλο. (1956).
 
To  1961 εγινε και ανεγερση 1ου οροφου , (αλλος ιδιοτκητης και οριζωντια), και στο φακελο τηε πολεοδομιας υπαρχει μονο η τελικη αδεια και με τον 1ο οροφο που ειναι του 61 και τα σχεδια ειναι της πλακας απο μικροφιλμ.
 
το θεμα ειναι οτι οι πετρινοι τοιχοι (0.6μ) ειναι κανα 12αρι τ.μ σιγουρα και δεν ξερουμε τι πρεπει να κανουμε για να βγει βεβαιωση μηχανικου.
 
 
>>Αν ειναι το αρχικο του 1955 δεν εχουμε θεμα, αλλα δεν μποροθυμε να το αποδειξουμε, αεροφωτογραφιες υπαρχουν το 53 μονο και το οικοπεδο αγοραστικε το 54. 
>> Αν ειναι του 1956 και μετα , θελει αλλαγη ΕΝΦΙΑ/Ε9 με +~15τμ των πετρινων τοιχων, ΕΚΤΟΣ αν με βαση το ΓΟΚ του 1955, σωστα δεν υπολογιζονται οι τοιχοι.
 
Ξερει κανεις αν στο κωδικα του 1955 , υπολογιζονται οι πετρινοι τοιχοι 60cm στα τετραγωνικα ? στο συμβολαιο και στον ΕΝΦΙΑ δεν ειναι υπολογισμενα...
 
Σας ευχαριστω πολυ.
Εχω ξεκινισει κατι γονικες παροχες στα παιδια και ειλικρινα εχω πελαγωσει με ολα αυτα, αυτο το σπιτι ειναι το χειροτερο case.
 
 





Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Αφού ξεκίνησες γονικές παροχές είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου να ελέγξει και να βεβαιώσει την όποια νομιμότητα μηχανικός για τα συμβόλαια.

Τα ζητούμενα σου είναι όλα τμήμα της εργασίας που πρέπει να κάνει. Οπότε μίλησε μαζί του και θα δει τι άδειες έχεις τι δεν έχεις τι δείχνουν τι δεν δείχνουν και τι πιθανά πρέπει να ταχτοποιηθεί με τις υπάρχουσες διαδικασίες.

 

Γενικα να έχεις και κατά νου (αν σε ενδιαφέρει) για να έχεις χαμηλό έως μηδενικό συντελεστή εφορία μεταβίβασης να δεις αν σε εξυπηρετεί να δώσεις γονική παροχή την ψιλή κυριότητα τώρα και όταν με το καλό (μετά από πολλαααα χρόνια) πας κι εσύ παράδεισο μένει όλο στο όνομα τους.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω, εχω ηδη 2 μηχανικους και 2 συμβολαιογραφους βαλει και ακομα δεν εχω βγαλει ακρη πως θα προχωρησω..

 

ο καθενας λεει αλλα. συμβολαιγραφικα ενας λεει δεν γινετε μονομερης αλλαγη τμ, θελει ανασυσταση και αλλα νομικα, ο αλλος λεςι γινεται αφου δεν αλλαζουν τα ποσοστα των οριζοντιων μενουν 50/50.

 

στους τοιχους αλλοι λενε δεν μετρανε τα τμ απο τους πετρινους τοιχους , αλλοι λενε πρπει να μετρηθουν , τελικα θα παω μαλλον με αυτουσ που μου το περνανε ετσι να τελειωνουμε....

Link to comment
Share on other sites

αποφάσισε ότι θές.

 

(ενημέρωσε μόνο ότι τα τ.μ. των τοίχων όταν  υπερβαίνουν ένα Χ πάχος και είναι λιθόκτιστα, δεν μετράει σε Συντελεστές Δόμησης κλπ... Δηλαδή σε πολεοδομικά μεγέθη και καταστάσεις. Οπότε να μη μπερδευτούν με πολεοδομικά μεγέθη τι μετράει και τι δεν μετράει με τα ιδιοκτησιακά μεγέθη που προσδιορίζουν το όριο ιδιοκτησίας σου.)

Link to comment
Share on other sites

για να λυθει η διαφωνια των συμβ/φων θα δειτε αυτο

Εχει σχεση με τον αν υπαρχει προσθηκη που αποτελει "ανεξαρτητο" κτισμα ή αν η προσθηκη επαυξανει την επιφανεια του προηγουμενου.

Υποθετω οτι στο Ε9 , αναγραφεται η "συνολικη" επιφανεια.

Αρα δεν υπαρχει περιπτωση διαχωρισμου της παλαιοτητας

"μισο σπιτι του 1955" και "μισο σπιτι το 1961"

 

 

 

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΣΤΗΛΗ 14) Αναγράφεται το έτος κατασκευής του κτιρίου, όπως προκύπτει από την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή την τελευταία ουσιώδη αναθεώρησή της. Άδεια αλλαγής μόνο της χρήσης του κτιρίου ή άδειες (μη ουσιώδους) ανακαίνισης που δεν θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου (π.χ. άδεια ελαιοχρωματισμού, άδεια πέργκολας, άδεια επισκευής πατωμάτων κ.λπ.) δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της παλαιότητας. Αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αναγράφεται το έτος κατασκευής, το οποίο προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. προγενέστερος τίτλος κτήσης, έναρξη ηλεκτροδότησης κ.λπ.). Σε περιπτώσεις που υπάρχουν τμήματα κτίσματος με διαφορετική παλαιότητα, αναγράφεται το κτίσμα σε μια γραμμή και, ως έτος κατασκευής, το έτος της νεότερης οικοδομικής άδειας. Αν το έτος κατασκευής δεν προκύπτει από δημόσιο έγγραφο ή από τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος, κατά το οποίο δηλώθηκε το κτίσμα με την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν.3427/2005. Σε αυθαίρετες κατασκευές ή προσθήκες, οι οποίες νομιμοποιήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται το έτος κατασκευής, όπως αυτό αναγράφεται στην έκθεση του μηχανικού, στα έγγραφα της τακτοποίησης. Αν ο μηχανικός αναγράφει εύρος ετών στην έκθεσή του (π.χ. 2008 έως 2011), ως έτος κατασκευής λαμβάνεται η πιο πρόσφατη χρονολογία. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται έτος κατασκευής στην έκθεση του μηχανικού, ως έτος κατασκευής λαμβάνεται αυτό της τακτοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερο του 2011, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται τακτοποίηση κτισμάτων μεταγενέστερης κατασκευής.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19856
© Taxheaven

 

υγ

θα μπορουσε να θεωρηθει "ενα" το αρχικο κτισμα με το δικο του εμβαδον [οπως προκυπτει χωρις το παχος των τοιχων]

και να γραφει στην απο κατω γραμμη η προσθηκη, με το δικο της εμβαδον και το δικο της ετος κατασκευης

και να μπει μια σημειωση φορολογουμενου που να "αναλυει" την κατασταση.

ειναι θεμα προς συζητηση, όπως και το εάν απο την πλευρα της προσθηκης εχει γκρεμισθει ο τοιχος των 60 εκ. ή εάν απλα ανοιχτηκε μια πορτα...

Προφανως αυτα ολα σε σφορουν μονον για την ορθη απεικονιση του Ε9

για ΤΑΠ, ΦΑΠ κλπ φορους προηγουμενων ετων, υπαρχει απαλλαγη, με το 24/8

 

υπαρχει και το 24/9 που σας αφορα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια, μπας και βγαλω καμια ακρη..

 

 

Το σπιτι ειναι παλαιο διοροφο.

 

το ισογειο (δικο μου πλεον) ειναι το μισο πετροκτιστο + μισο με τουβλο προσθηκη, απλα εχει ανοιξει μια "πορτα", οι πετρινοι τοιχοι υπαρχουν περιμετρικα στο μισο ισογειο διαμερισμα (ολο το ισογειο ειναι 1 διαμερισμα , 1 οριζοντια ιδιοκτησια). αυτο χτιστικε το 55 η το 56 η προσθηκη του με τουβλο, αλλα δεν μπορω να το αποδειξω, οι αρχικες αδειες πολεοδομειας 55-58 καταστραφηκαν καηκαν, υπαρχει μονο η τελευταια του 61 με την ανεγερση του 1ου οροφου.

 

Ολο ηταν του παππου , ο οποιος το 83 απεβιωσε και με διαθηκη κληρονομια του 83 εκανε και συσταση οριζοντιας τοτε και αφησε σε τελικη μορφη τωρα τον 1ο στη ξαδερφη μου και το ισογειο σε μενα.

 

 

στο Ε9 εγω δηλωνω το ισογειο διαμερισμα σαν 90τμ (ολο μαζι πετρα και τουβλο ειναι ενα διαμερισμα) με ετος κατασκ. 1956 γιατι ετσι ηταν σε παμπαλαια Ε9 του μπαμπα μου.

 

Η ξαδερφη μου δηλωνει το δικο της τον 1ο οροφο με ετος το 1961. Η αδεια του 61 δεν αναφερει ποτε χτιστηκε το αρχικο πετρινο, ουτε το συμβολαιο, μονο οτι το οικοπεδο αγοραστηκε το 54.

 

Εγω εχω καταλαβει οτι αν αλλαξω τα δικα μου τετραγωνικα, θελει διορθωση ΕΝΦΙΑ/Ε9 για 2014 και 2015. Αυτο ειναι που με καιει κιολλας, γιατι θα πληρωσω κανα 160αρι+ εφορια για τα 2 χρονια ΕΝΦΙΑ, + για παντα απο δω και περα +15 τετραγωνικα...τα οποια δεν υπαρχουν στο σπιτι εννοω ειναι τοιχοι !

 

Εκτος αν το σωσει καμια βεβαιωση ΔΕΗ πρωτης ηλεκτροδοτησης να ειναι του 55, οποτε και ειναι στις εξαιρεσεις και με τη βουλα και γλυτωσω αλλα το βλεπω χλωμο...

 

Τι ειναι αυτο το 24/8, 24/9 μηπως για φορους προ 2014? Δεν θελει διορθωση ΕΝΦΙΑ απο 2014 και μετα, αν πχ τα τμ απο 90 πρεπει να γινουν 105 λογω πετρινων τοιχων ?

 

τα ποσοστα επι οικοπεδου κλπ δεν αλλαζουν ειναι 50-50 στις 2 οριζοντιες ιδιοκτησιες (ισογειο και 1ος)

 

Ευχαριστω, οτι εχτρα σχολια σκεψεις εχετε welcomed...

 

ασχετο : ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος παιδια συναδελφος, μελος του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ, αλλα δεν εχω ασκησει ποτε το ελευθερο επαγγελμα αφου 25 χρονια τωρα εργαζομαι στις τηλεποικινωνιες σαν μισθωτος...¨) οπωτε και ρωταω σαν ιδιωτης..

Edited by Stef999
Link to comment
Share on other sites

δες σε αυτα

 

http://www.michanikos.gr/topic/138-Λιθόχτιστο-κέρδος-δόμησης-αφαίρεση-λιθοδομών/?p=536501

 

γνωμη μου ειναι οτι

 

- εχεις ανοιξει μια πορτα στην πετρινη τοιχοποιία, αρα δεν εχεις περιμετρικα  τους τοιχους ολους

- εκανες προσθηκη κτισματος....

- εχεις ενα ενιαιο διαμερισμα

- η προσθηκη συμπαρασυρει την παλαιοτητα, εξομοιουμενη με "ουσιωδη αναθεωρηση της αδειας"

 

συζητησε το και με τον μηχανικο σου

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρείται όμως αυτό ως διαφορετική μεταχείρηση; Πραγματικά όμως δεν είναι γελίο αν κάτι που ήταν κτισμένο πριν το 2002 και υπολογιζόταν για παράδειγμα 50τ.μ. αν το γκρεμίσεις και το ξαναχτίσεις ακριβώς το ίδιο, να μετράει για 30τ.μ.

 

 

 

 

Παλιό πέτρινο 10,00Χ10,00= 100,00μ2

Νέο πέτρινο 10,00Χ10,00= 100,00μ2 - 40,00 (περίιμετρος) Χ0,50μ = 80,00μ2

Ο παλιός θα πληρώνει τέλη και χαράτσια για 100,00μ2 και ο καινούργιος για 80,00μ2;

 

 

To Θεατρο του παραλογου !!

Edited by Stef999
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.