st2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 σωστό και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση αλλά είναι λίγο περιπλοκο το μοντέλο ο κατω όροφος είναι υπογειο ( με 1,5μετρο) τον απο πάνω όροφο τον χρησιμοποιω ως module για τους παραπανω οροφους (τυπικός όροφος) καμια ιδεα; ----------- σκεφτομαι να πειράξω τον 1 οροφο και να χρησιμοποιήσω ως module τον 2 όροφο αν έχει κανείς κάποια καλύτερη ιδέα θα βοηθούσε.
Elpinor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Υποθέτω ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει πλάκα που να διακόπτει τους 2 τοίχους (αλλιώς δεν θα άνοιγε η πόρτα) 1. κανε έναν τοίχο ίδιο με τους άλλους με διαστάσεις όσο η πόρτα σου στον 1ο όροφο. 2. βαλ' τον σε ξεχωριστό layer 3. με το γνωστό SEO (Solid Element Operation) : α. επέλεξε τον τοίχο που έφτιαξες σαν Operator Element β. επέλεξε τους άλλους δυο τοίχους υπογείου/ορόφου σαν Target Elements γ. επιλογή subtraction & execute. 4. κρύψε το layer που έβαλες τον τοίχο. έτοιμος το θέμα του module μπορείς να το λύσεις και διαφορετικά. αντέγραψε τον όροφο σε ξεχωριστό pln και σύνδεσε το από εκεί. το θέμα είναι οι όροφοι είναι απόλυτα τυπικοί? γιατί αν χρειαστεί να κάνεις την ελάχιστη αλλαγή στον έναν θα εμφανίζεται σε όλους τους ορόφους. 1
st2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 σε ευχαριστω παρα πολυ Elpinor πολυ καλή η λύση σου θα το δοκιμάσω! θα δω τι θα κάνω με τον τυπικό όροφο σε ευχαριστω και πάλι!!
bousios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14 , 2011 Άσχετο αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται να βάλω το γνωστό πινακακι με τις διαστασεις στα παραθυρα;
st2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16 , 2011 για το πινακακι στα παραθυρα πρεπει να ενεργοποιησεις το marker και μετα να το διαμορφωσεις όπως θες εσυ
st2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Παιδιά μια βοήθεια θέλω να κάνω φορμάτ στον υπολογιστή και θέλω να κάνω back up τις ρυθμισεις του archicad (αν γίνεται) και τις βιβλιοθηκες μου μπορει κάποιος να μου πει αν ξερει πως να το κάνω?
Elpinor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 στο 14 1. Ανοίγεις την πιο πρόσφατη (ή την πιο πλήρη μελέτη). Σβήνεις τα πάντα και σώζεις σαν *.tpl (πρότυπο). Έτσι έχεις έτοιμες βιβλιοθήκες και τροποποιήσεις σε αυτές. 2. α.Πας Options/Work Environment. Στο Profile Options/Stored Profiles αν δεν έχεις ήδη σώσει το profile σου θα εμφανίζεται σαν custom. Κλικ επάνω του και Edit για να του αλλάξεις όνομα & μετα export με ο,τι όνομα θέλεις πχ. «st2 14». β. Πας Options/Element Attributes/Attribute Manager. Επιλέγεις την καρτέλα All. Select All και Append. Τώρα εμφανίζονται τα πάντα και στην δεξιά παλέτα. Απο εκεί επιλέγεις save as και του δίνεις το όνομα που θέλεις πχ «protypo.aat». γ. Μετά το format. Ανοίγεις το Archicad. Πας Options/Work Environment. Στο Profile Options/Stored Profiles κλικ στο import και επιλέγεις το «st2 14». Το επιλέγεις σαν default profile. Πας Options/Element Attributes/Attribute Manager. Επιλέγεις την καρτέλα All. Στην δεξιά παλέτα επιλέγεις open και ανοίγεις το «protypo.aat». Select All & overwrite. Save στην αριστερή παλέτα & επιβεβαίωση. ΥΓ1.Βασικη προϋπόθεση να σώσεις τα τρία αρχεία σε άλλο partition από αυτό που φορμάρεις και να θυμηθείς που τα έσωσες. ΥΓ2. Εγώ σε κάθε νέα έκδοση κάνω έναν κόπο παραπάνω στο Work Environment και σώζω ξεχωριστά κάθε κατηγόρια (Command Layouts, Palettes, User Preferences etc) πριν σώσω το γενικό profile και φτιάχνω και ένα protypo.tpl. Ετσι κάθε φορά που ανοίγω νέα μελέτη επιλέγω στην αρχική πινακίδα : Create a new Project Use a Template & επιλέγω το «protypo.tpl» Set up Work Environment & επιλέγω το «st2 14» 3
st2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 σε ευχαριστώ πάρα πολύ ρε elpinor είσαι αστέρι
Elpinor Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2011 άεργο αστέρι άρα με άφθονο χρόνο στην διάθεση μου.... να συμπληρώσω ότι με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεις πρότυπα & ρυθμίσεις και από έκδοση σε έκδοση. Αλλα θα χρειαστεί παραπάνω επεξεργασία στα εργαλεία, προσθήκες & σώσιμο του profile, αν υπάρχουν καινούργια καλούδια στην τελευταία έκδοση.
kostaspde Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2011 Sorry αν είναι re-post, αλλά βρήκα μερικά ωραία αρθράκια για το archicad. http://www.cadalyst.com/listing/72/archicad
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα