k_epd Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν γίνεται να κάνω νεό Σημάδι Πόρτας-Παρ. ? καλησπέρα σε όλους, πως μπορώ να ορίσω μήκος τοίχου? Θα πατήσεις το Ν στο πληκτρολόγιο το οποίο είναι η εμφάνιση/απόκριψη ιχνηλάτη!
kosmel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 καλησπέρα σε όλους,μάλλον θα σας φανεί χαζή η ερώτησή μου αλλά.. μόλις σήμερα άνοιξα το archicad για να προσπαθήσω λιγάκι να το δουλέψω, χωρίς να γνωρίζω κάποιον που να το χρησιμοποιεί και να μπορεί να με βοηθήσει. Εντελώς άσχετη λοιπόν με το πρόγραμμα, ανακαλύπτω διάφορα αλλα έχω κολλήσει σε κάτι που μάλλον είναι απλό έως γελοίο για τους χρήστες του: πως μπορώ να ορίσω μήκος τοίχου? ξεκινάω να τον σχεδιάζω ξεπατικώνοντας ένα σχέδιο dwg αλλά μου βγάζει μόνο το πάχος του με αποτέλεσμα ο τοίχος να γίνετια γιγάντιος!! αν κάποιος μπορεί ας μου δώσει τα φωτα του.. ευχαριστώ!! Αυτό γίνεται γιατί το archicad σχεδιάζει σε κλίμακα 1:1... Πρέπει να μεγαλώσεις το σχέδιο στο autoCAD 1000 φορές (scale) και μετά ξεκίνα να το "ξεπατικώνεις".
Jonathan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2009 @Stravops Φρόντισε στο παράθυρο της διαμόρφωσης της σύνθετης διατομής, οι οριζόντιες διακεκομένες γραμμές να είναι πάνω και κάτω από το τμήμα του τοίχου που θέλεις να επιμηκύνεις. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείς π.χ. να αφήσεις εκτός διακεκομένων γραμμών το σοβατεπί, έτσι ώστε ακόμη κι όταν αυξήσεις το ύψος του τοίχου, το σοβατεπί να παραμένει σταθερό. Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! ilias
kostaspde Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Αυτό γίνεται γιατί το archicad σχεδιάζει σε κλίμακα 1:1... Πρέπει να μεγαλώσεις το σχέδιο στο autoCAD 1000 φορές (scale) και μετά ξεκίνα να το "ξεπατικώνεις". Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το Archline. Κάνω ό,τι κάνω στο Αrchline δουλεύοντας σε m, μετά για να το εξάγω σε dwg μου λέει κάτι για μετατροπές ώστε να μην έχω πρόβλημα στο AutoCAD και καταμπερδεύομαι. Αχ ρε αυτά τα draing units!!! Τόσο δύσκολο είναι να δίνουν επιλογή σε τι μονάδες θέλεις να δουλεύεις;
Occultist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 Γεια σας συνάδελφοι, Προσπαθώ να μεταβώ στο archicad, από άλλο αρχιτεκτονικό πρόγραμμα, αλλά όσο και να έχω προσπαθήσει, είμαι χαμένος με τις άπειρες ρυθμίσεις που θέλει για να δώσει σωστά σχέδια για εμφάνιση στην πολεοδομία. Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος έμπειρος συνάδελφος ανέβαζε ένα καλό template για το 12.
Elpinor Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 @Occultist το να σου δώσει καποιος το δικό του tpl είναι εύκολο, αλλά τότε θα υποχρεωθείς να δουλέψεις με τις προδιαγραφές που εξυπηρετούν εκείνον και όχι εσένα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μάθεις ποτέ το πρόγραμμα πραγματικά, ώστε να είναι αποτελεσματικό για την δουλειά σου.
Occultist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Εγώ τη σχετική ενέργεια θα την εκλάμβανα ως σημαντική βοήθεια για την περίπτωσή μου. Θέλω μια καλή βάση tpl, και από εκεί και πέρα μπορώ να προσαρμόσω κάτι σταδιακά, αν έχω κάπου διαφορετική απαίτηση (αφού εξοικειωθώ δουλεύοντας πάνω σε κάτι σωστό, και όχι στα απαράδεκτα default). Ένα σωστό πρότυπο παρουσίασης τεκμηριωμένων σχεδίων ζητάω...όχι να σχεδιάσουν αντί για εμένα...
achille Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2009 Αυτό που σου λέει η Elpinor, είναι ότι το template πρέπει να φτιαχτεί με βάση της δικές σου ανάγκες και τρόπο εργασίας. Η διαμόρφωση template είναι μια δύσκολη και εξειδικευμένη εργασία, τέτοια πράγματα στο εξωτερικό αποτελούν επάγγελμα που καλοπληρώνεται. Δες αυτό: http://www.archicadtemplate.com/ Όποτε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι με την διαδικασία trial and error να καταλήξεις στην διαμόρφωση του template που ικανοποιεί τις δικές σου απαιτήσεις.
Occultist Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2010 Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέψω αρχείο από version 12 σε version SE 2009 ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα