Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ξερει κανεις να μου πει, αν εχω ενα οικοπεδο αρτιο και οικοδομισιμο κατα κανονα, μεσα σε ενα οικισμο οριοθετημενο ποιο ειναι το ελαχιστο πρωσοπο σε δρομο που μπορει να εχει αυτο το οικοπεδο??????μπορει πχ να ειναι 3 μετρα????

 

 

Όταν γινόμαστε μέλη ενός φόρουμ ακολουθούμε τις οδηγίες και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διαβάζουμε τους Kανόνες Συμμετοχής. Τουλάχιστον ο τίτλος της δημοσίευσης να είναι αντιπροσωπευτικός και ορθογραφικά/τονικά σωστός. Ευχαριστώ, ss_sk

Δημοσιεύτηκε

γενικότερα το αν ένα οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τον κανόνα ή κατά παρέκλιση (του κανόνα) εξαρτάται από τους όρους δόμησης της περιοχής

 

δηλαδή όταν ζητάς τους όρους δόμησης από την Πολεοδομία

σου δίνουν

Αρτιότητα: (κατά τον κανόνα)

Π= Χ μ (πρόσωπο), Ε = Ψ τ.μ. (εμβαδόν)

παρέκκλιση

Π= Χ1 μ < Χ μ , Ε = Ψ1 < Ψ τ.μ.

Δημοσιεύτηκε

Ένας Τοπογράφος Μηχανικός θα μπορούσε να ετοιμάσει ένα Τοπογραφικό για το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο θα φαίνονται ούτως ή άλλως και οι όροι δόμησης, επομένως κι αυτό που ζητάς. Εάν σε ενδιαφέρει απλά και μόνο το ελάχιστο πρόσωπο, τότε -όπως ήδη απαντήθηκε- θα μπορούσε να σου δώσει την απάντηση και η οικεία Πολεοδομία.

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Aν ένα οικόπεδο έχει 2 πρόσωπα σε 2 παράλληλες οδούς με το ένα πρόσωπο κατά κανόνα, το δεύτερο πρόσωπο του, μπορεί να είναι όσο-όσο;

Δημοσιεύτηκε
aν ένα οικόπεδο έχει 2 πρόσωπα σε 2 παράλληλες οδούς με το ένα πρόσωπο κατά κανόνα, το δεύτερο πρόσωπο του, μπορεί να είναι όσο-όσο;

 

Εάν το διαμπερές οικόπεδο έχει το κατά κανόνα πρόσωπο στον πρώτο δρόμο και δεν χρησιμοποιείς το πρόσωπο στο δεύτερο (παράλληλο) δρόμο, τότε δεν ενδιαφέρει αν το πρόσωπο αυτό πληροί το όριο αρτιότητας (ελάχιστο πρόσωπο).

Δημοσιεύτηκε
και δεν χρησιμοποιείς το πρόσωπο στο δεύτερο (παράλληλο) δρόμο,

αυτό πως γίνεται βρε παιδιά;;;

αφού ένα είναι το οικόπεδο όλο μαζί το χρησιμοποιείς

Δημοσιεύτηκε

Εννοώ ότι το πρόσωπο του οικοπέδου στο δεύτερο δρόμο χρησιμοποιείται απλά ως πίσω όριο.

Δημοσιεύτηκε
Εννοώ ότι το πρόσωπο του οικοπέδου στο δεύτερο δρόμο χρησιμοποιείται απλά ως πίσω όριο.

 

Δηλαδή γιά να κάνω λίγο πιό συγκεκριμένο αυτό που διαβάζω: άν το ένα πρόσωπο είναι κατά τον κανόνα και το άλλο (το πίσω ας πούμε) είναι 4,00μ τότε το θεωρούμε ως όριο και εφαρμόζουμε τις διατάξεις περί πλαγίων και οπισθίων αποστάσεων; :confused:

Έχω την εντύπωση ότι δεν θεωρείται ώς πίσω όριο αλλά ως δίοδος επικοινωνίας με τον κοινόχρηστο χώρο.

Δημοσιεύτηκε

με αυτήν την λογική μπορείς να κολλήσεις στο όριο που δεν σου προσδίδει τον κανόνα?

Δεν μου φαίνεται λογικό

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά είναι ακριβώς αυτό που λέει ο sgp: κατά κανόνα το ένα και 6,5μ το άλλο πρόσωπο. Και τα δύο χρησιμοποιούνται και μάλιστα το μικρό όριο εξυπηρετεί ως μοναδική πρόσβαση σε μία από τις υπάρχουσες κατοικίες.

 

Λοιπόν, τί λέτε;

 

edit:

Κάποιες απαντήσεις υπάρχουν στα άρθρα 18 και 78β του ΓΟΚ73. Θα τα βρείτε εδώ. Ακόμα και με αυτά τα άρθα - τα οποία λένε πως σε διαμπερές οικόπεδο αν κάποιο από τα πρόσωπα δεν είναι άρτιο, τότε θεωρείται πως δεν υφίσταται - δεν λέει πόσο πλάτος μπορεί να έχει η λωρίδα οικοπέδου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.