markoulida Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2016 Καλησπέρα,έχω τοποθετήσει στην ταράτσα μου γλάστρες φτιάχνοντας ένα μποστάνι. Το σπίτι είναι μονοκατοικία χτισμένη το 1940-1950. Ήθελα να ρωτήσω πόσο βάρος μπορώ να βάλω ένα τετραγωνικό. Προς το παρόν έχω βάλει βάρος 50κιλά/τετραγωνικό, δηλαδή 3 γλάστρες σχετικά μικρές( διαμέτρου 25cm ) ανά τετραγωνικό. Είμαι ασφαλής;
zefuros Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Από την στιγμή που περπατάς πάνω εκεί, νομιζω πως καταλαβαίνεις πως είσαι ασφαλής με τις 3 γλάστρες...
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 (edited) Καλησπέρα,έχω τοποθετήσει στην ταράτσα μου γλάστρες φτιάχνοντας ένα μποστάνι. Το σπίτι είναι μονοκατοικία χτισμένη το 1940-1950. Ήθελα να ρωτήσω πόσο βάρος μπορώ να βάλω ένα τετραγωνικό. Προς το παρόν έχω βάλει βάρος 50κιλά/τετραγωνικό, δηλαδή 3 γλάστρες σχετικά μικρές( διαμέτρου 25cm ) ανά τετραγωνικό. Είμαι ασφαλής; αν οι γλάστρες έχουν πιατάκια για τα νερά και δεν πλένεις την ταράτσα με χλωρίνες αλλά με πράσινο σαπούνι και δεν βάζεις λιπάσματα και έχεις και μια υγρομόνωση τότε είναι καλά. Edited Απρίλιος 13 , 2016 by Ροδοπουλος 1
markoulida Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Η ταράτσα είναι μονωμενη με ασφαλτοπανα κ από πάνω ds220 όποτε από υγρομονωση ειμαι Καλά. Θα μπορούσα να βάλω και 100 κιλα/τετραγωνικά η ξεφεύγω πολυ?
markoulida Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Ανά τετραγωνικό ήθελα να πω
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2016 Αν βοηθάει καθόλου αυτό που θα σου πω, οι σημερινές πλάκες σχεδιάζονται με 200κιλά/μ2 και τα μπαλκόνια με 500κιλά/μ2. Φυσικά στις σημερινές πλάκες έχει και ένα σεβαστό ποσοστό οπλισμού μέσα (σίδερα). Επίσης, οι σημερινές πλάκες είναι σίγουρα >15 εκατοστά πάχος. Δεν ξέρω την κατάσταση της δικής σου πλάκας (κατασκευής 40-50). Αν φαίνεται καλή στην όψη χωρίς ρωγμές, φθορά κλπ τότε μέχρι τα 100 υποθέτω δεν θα έχεις πρόβλημα....Μην την παραφορτώσεις όμως... 1
41ex Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2016 Το χώμα κρατάει πολύ νερό άρα το βάρος μεγαλώνει. Υπολόγισε 100 κιλά με βρεγμένο το χώμα!
markoulida Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 Να ρωτήσω κάτι άλλο γιατι έχω μπερδευτεί τελείως ?? Σε γλάστρα έχω βάλει 15 ΛΙΤΡΑ χώμα στεγνό. Ζυγισα την ίδια γλάστρα 10 λεπτά μετά το πότισμα με τουλάχιστον 1 λίτρο νερο κ μου βγήκε 8 ΚΙΛΑ μάζα. Ποιά είναι η αναλογία από λίτρα χώματος σε κιλά ? Γίνεται να έχει σχεδόν 16-17 λίτρα όγκο (βάζω κ το νερό) κ να έχει τη μισή μάζα?
KF Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 (edited) Αν οι μετρησεις σου ειναι σωστες μηπως εβαλες φυτοχωμα; (αυτο που πουλιεται σε σακους και γραφει επανω λιτρα ) Αυτο το ειδος εχει υγρασια 60-70 % και πολυ μικρο ειδικο βαρος (0,50 κιλα /λιτρο περιπου ) π.χ http://www.fertil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=223 Edited Απρίλιος 20 , 2016 by KF
markoulida Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2016 Ναι φυτοχωμα έχω βάλει! Αρα με παίρνει να βάλω καμία γλάστρα παραπάνω άμα τετραγωνικό μέχρι να πιάσω τα 50 κιλά/m^2. !
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα