Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκρηξη λαμπτήρα πυρακτώσεως - Αιτίες και συνθήκες


Giorgos1987

Recommended Posts

Για δεύτερη φορά έχει συμβεί στο σπίτι του φίλου μου να εκραγεί λάμπα πυράκτωσης και να πεταχτούν τα γυαλιά και τα θρύψαλα σε όλο τον χώρο.

 

Θυμάμαι την πρώτη φορά που τους έτυχε και έσκασε λάμπα πρέπει να μην την τοποθέτησε σωστά η μητέρα του και όταν άναψαν τον διακόπτη έγινε έκρηξη.

 

Την δεύτερη φορά προσφάτως, ο φίλος μου βίδωσε με δύναμη την λάμπα και από οτι μου έιπε κουνήθηκε το εξωτερικό γυάλι της λάμπας, μετά άνοιξε τον διακόπτη και έγινε έκρηξη. Του είπα μήπως φταίει αυτό και εισήλθε οξυγόνο μέσα στον λαμπτήρα.

 

Γενικά με ενδιαφέρει να μάθω υπο ποιες συνθήκες μπορεί να συμβεί έκρηξη σε τέτοιους λαμπτήρες, γιατί όπως καταλαβένετε δεν είναι και δύσκολο να συμβεί η έκρηξη και να υπάρξει τραυματισμός στο πρόσωπο και στα μάτια με τέτοια πράγματα....

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι κάτι που συμβαίνει πότε - πότε.

Για κάποιον λόγο η στεγανότητα του γλόμπου δεν είναι καλή, και γεμίζει με αέρα (αντί να έχει αδρανές αέριο σε χαμηλή πίεση).

Με το άναμα, ο αέρας ζεσταίνεται, η πίεση ανεβαίνει πέρα απ' το κανονικό και ο γλόμπος σπάει.

 

Δεν είναι κάποια τρομερή έκρηξη, δύσκολα θα μπορούσε να τραυμαρτιστεί κανείς, ακόμη κι αν δεχόταν θραύσματα στο πρόσωπο.

Αλλά, φυσικά, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, συν το ότι γεμίζει με γυαλιά ο τόπος...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε μερικές περιοχές όπως είναι η Κύπρος ,το να μην είναι καλή σύνδεση του ουδέτερου και να έχει πρόβλημα η DEI  πολλές φόρες μπορεί να προκαλέσει και τέτοιες εκρήξεις  .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.