Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας


JOHNYMAL

Recommended Posts

Καλημέρα σας σε ενεργειακή επιθεώρηση έχω την παρακάτω επισυναπτόμενη κεντρική αντλία θερμότητας με δίκτυο διανομής της LG   ARUN100LSS0. Πως θα την δηλώσω στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ σαν τοπική αντλία σε θέρμανση και ψύξη ή σαν ΚΚΜ?

antlia.pdf

Link to comment
Share on other sites

Είναι multi-split* σύστημα, οπότε κεντρική αντλία θερμότητας, με βαθμό απόδοσης για το δίκτυο διανομής από τον πίνακα 4.11.

Το αν οι εσωτερικές τις μονάδες θα θεωρηθούν σαν τερματικές, ή αν θα θεωρηθεί σαν ΚΚΜ (ή κατά σύμβαση ΚΚΜ) και κατά συνέπεια, για τις εσωτερικές τις μονάδες, θα καταχωρήσεις δεδομένα στην καρτέλα του αερισμού, έχει να κάνει με το αν στις εσωτερικές μονάδες** γίνεται ανάμιξη νωπού αέρα με αυτόν τις ανακυκλοφορίας (ή και εξολοκλήρου νωπός). Αλλά πάντως πρέπει να έχεις νωπό αέρα. Δες κι εδώ αν θες.

 

* Συνήθως, στα multi-split συστήματα, ο κατασκευαστής δίνει πίνακες με τιμές των COP και EER, ανάλογα με τον συνδυασμό των εσωτερικών μονάδων και για διάφορες συνθήκες εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Και υπεισέρχονται στον υπολογισμό (με τύπους που δίνουν), το μήκος των σωληνώσεων και οι υψομετρικές διαφορές. Τους βρίσκεις στα τεχνικά εγχειρίδια.

** Σε όλες όμως τις εσωτερικές μονάδες εντός της ίδιας θερμικής ζώνης και εφόσον δεν υπάρχει άλλο κύριο σύστημα θέρμανσης (ή ψύξης).

 

Ευχαριστώ Ηλία. Δεν ξέρω γιατί μου βγάζει αυτό το κατεβατό στο τέλος του μηνύματος. Έχει δύο μέρες τώρα. Θα ποστάρω το πρόβλημα στα τεχνικά προβλήματα. Πρέπει, κάθε φορά, αμέσως μετά τη πρώτη δημοσίευση, να κάνω επεξεργασία και να σβήνω αυτά που γράφει. Τότε το μήνυμα φαίνεται κανονικά μετά τις αλλαγές. Περίεργο.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.