Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

τα flow control έχουν γενικότερα θέματα αξιοπιστίας και αναγκάζουν την αντλία σε πολλά start-stop με αποτέλεσμα συχνές βλάβες

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

@parth, @astrah, @curzondax σας ευχαριστώ όλους πολύ,

πιο βολική μου φαίνεται η 2η λύση του @parth. Το εξάρτημα που αναφέρεις είναι κάτι σαν αυτό; (συγγνώμη αν παραβιάζω κάποιο κανόνα του φόρουμ περί διαφήμισης κ.λπ).

Πως ακριβώς ξεκινάει η αντλία να δουλεύει μέσω του μηχανικού φλοτέρ; Το ξεκίνημα δεν γίνεται με τον πιεζοστάτη όταν η πίεση στην κατάθλιψη (στάθμη δεξαμενής ταράτσας) γίνει χαμηλότερη από μια τιμή που ρυθμίζουμε; αν έχεις κάποιο σχεδιάγραμμα να καταλάβω τη λειτουργία;

Πως επιλέγουμε τα λίτρα του δοχείου αδράνειας;

Edited by persepolis88
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μάλλον φίλε persepolis88 τα έχεις μπλέξει λίγο!

Λες ότι θέλεις να γεμίζει η δεξαμενή στην ταράτσα και από εκεί με βαρύτητα θα κατεβαίνει το νερό (και λύσεις για αυτό σου προτείνει ο parth!)

Τώρα θέλεις και πιεστικό?

Υ.Γ. Αν θέλεις πιεστικό...τι την θέλεις τη δεξαμενή στην ταράτσα?

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε

Πιεστικο στο επίπεδο του ισογείου έτσι ώστε να ανεβαίνει το νερό στις δεξαμενές της ταράτσας καθώς η πίεση του δικτύου είναι συχνά χαμηλή 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Είναι πιό ακριβή λύση έτσι (στην πάνω δεξαμενή πρέπει να μπεί φλοτέρ όπως στο καζανάκι).

Είναι πιό φτηνό με σκέτη αντλία στο ισόγειο και φλοτέρ - "αχλάδι" (με ηλεκτρική επαφή) στην πάνω δεξαμενή. 

Όμως έτσι χρειάζεται καλώδιο από την ταράτσα στο ισόγειο (από το "αχλάδι" στην αντλία). (αυτό σου πρότεινε και ο parth)!

 

Υ.Γ. Οποιαδήποτε λύση και αν εφαρμόσεις τελικά από αυτές τις δύο, μη τις χρησιμοποιήσεις για πόσιμο νερό!

Edited by antloukidis
  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ όχι δεν πρόκειται για πόσιμο.

Εξαιτίας του ότι είναι στην ταράτσα η δεξαμενή λες όχι επ' ουδενί για πόσιμο (ήλιος κλπ.); 

Αν επρόκειτο για πόσιμο η αντλία θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές;

Δημοσιεύτηκε

Όχι μόνο η αντλία...

Αν το νερό αποθηκεύεται, σε οποιαδήποτε δεξαμενή, χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να ξαναγίνει ασφαλές για την υγεία, πόσιμο.

  • Upvote 1
  • 4 years later...
Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα σας, 

μιας και δεν υπάρχουν πολλές συζητήσεις για δεξαμενές νερού χρήσης σε οικείες και συνδεσμολογία/αυτοματισμοί, θα αναφέρω μια περίπτωση και πως σκέφτομαι να την αντιμετωπίσω.

Δεδομένα:

  • 3 επιπέδων μονοκατοικία σε νησί
  • Το μέγιστο σύνολο των ανθρώπων που θα φιλοξενεί, είναι δέκα
  • Η στάθμη του υδρόμετρου (μετρητή)  είναι στο δάπεδο του 3ου επιπέδου
  • Ανεπαρκής πίεση καθώς και διακοπές υδροδότησης (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες)
  • Οριο οικίας ίσο με το όριο του οικοπέδου, επομένως η δεξαμενή νερού θα τοποθετηθεί στο δώμα της οικίας

Υπολογισμοί-επίλυση

Ξεκίνησα την υδραυλική επίλυση με πρόγραμμα από όπου υπολογιστήκαν οι τριβές του δικτύου και η παροχή αιχμής. Ο όγκος δεξαμενής του νερού χρήσης υπολογίστηκε κατ' ελάχιστο στα 1500 lt. Για την εξασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της οικίας σε ταυτόχρονη χρήση, τοποθετήθηκε πολυβάθμια αντλία με ελεγκτή πίεσης στη έξοδο της δεξαμενής. Μεταξύ της πολυβάθμιας αντλίας και της δεξαμενής νερού θα τοποθετηθεί ορειχάλκινο φίλτρο και ανεπίστροφο. Μετά την πολυβάθμια θα τοποθετηθεί διάταξη με φίλτρo αντίθετης ώσμωσης. Η πλήρωση της δεξαμενής θα πραγματοποιηθεί με πιεστικό που θα τοποθετηθεί μετά το υδρόμετρο. Μεταξύ του υδρόμετρου και του πιεστικού θα τοποθετηθεί ορειχάλκινο φίλτρο. Στην κατάθλιψη του πιεστικού θα τοποθετηθεί ανεπίστροφο (η στάθμη της δεξαμενής είναι σε υψηλότερο σημείο από την στάθμη του πιεστικού). Η πλήρωση της δεξαμενής θα πραγματοποιείται μέσω μηχανικού φλοτέρ βαρέως τύπου και ηλεκτροβάνας με φλοτέρ (για μεγαλύτερη ασφάλεια στην πλήρωση). Πριν το πιεστικό θα τοποθετηθεί by pass (με ανεπίστροφο) και θα ενωθεί πριν από την διάταξη με το φίλτρo αντίθετης ώσμωσης. 

Σκέψεις- Ερωτήματα

Στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει πρόβλημα πίεσης στο δίκτυο, πως θα μπορώ αυτόματα να λειτουργώ το by pass?  Αρχικά Θα χρειαστεί να τοποθετηθεί πιεστικό και σε αυτήν την γραμμή για την εξασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της οικίας σε ταυτόχρονη χρήση. Για να μην λειτουργούν και τα δυο πιεστικά ταυτόχρονα, υπάρχει αυτοματισμός που να δύναται να "διαβάσει" εύρος πίεσης ή ελάχιστη πίεση και να δίνει εντολή στο κατάλληλο πιεστικό να λειτουργήσει? Δηλαδή αν η πίεση του δικτύου είναι κάτω από 1,5 bar, το σύστημα να τροφοδοτείται από την δεξαμενή, αν είναι πάνω από το προαναφερόμενο, το σύστημα να τροφοδοτείται από το by pass. Εχει ουσία κατασκευής η εν θέματι εγκατάσταση, θα λειτουργήσει ή θα μπλέξει το σύστημα? 

 

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Kαλημέρα σας, 

μάλλον δεν το σκέφτηκα ορθά, αφού βιάσει νομοθεσίας δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί πιεστικό μετά το υδρόμετρο. Μεταξύ των δυο, πρέπει να τοποθετηθεί δεξαμενή (έστω και μικρής χωρητικότητας), όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δύναται, λόγω έλλειψης χώρου.

Οπότε δεν έχουν ισχύ τα παραπάνω ερωτήματα.

 

 

 

Edited by ΚΛΑΨΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.