ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Χαιρετίζω την κοινότητα! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Τί ακριβώς προσμετράται στην κάλυψη ενός οικοπέδου; Για παράδειγμα, μια εξωτερική σκάλα υπολογίζεται ή όχι? Βρίσκω διάφορα σχετικά άρθρα στη νομοθεσία αλλά μήπως υπάρχει κάποια διάταξη πιο ξεκάθαρη (όπως είναι το άρ. 7 / ΓΟΚ για το τι προσμετράται στο σ.δ. ας πούμε) ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
pk10gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Κατα τη γνωση μου εξωτερικη σκαλα προσμετραται κανονικα, εκτος απο την περιπτωση που ειναι σκαλα κινδυνου σε κτιριο προυφισταμενο και στο ποιο εχει εξαντληθει η καλυψη.. Κοιταξε το αρθρο 17.. αναφερει τι δεν προσμετραται.. Υπαρχουν και αλλα που δεν προσμετρωνται στην καλυψη, απλα ειναι λιγο διασπαρτα..
hermis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 εγω νομιζω οτι οταν το κλιμακοστασιο ειναι ανοιχτο δεν μετραει στην καλυψη. το εχω συναντησει καποια στιγμη σε μελετη , θα βρω τη νομοθεσια και θα σου απαντησω.
camelot Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δεν προσμετρώνται στην κάλυψη: 1. Μόνον οι σκάλες που οδηγούν στο νόμιμο Ισόγειο έστω και αν αυτό είναι υπερυψωμένο. Δεν προσμετρώνται στη δόμηση, αλλά προσμετρώνται στην κάλυψη όσες σκάλες κατασκευάζονται σύμφωνα με το άρθρπ 13, παρ. 4,6 εδαφ.5. (τρίτη παράγραφος), 1
pk10gr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2009 Δεν προσμετρώνται στην κάλυψη:1. Μόνον οι σκάλες που οδηγούν στο νόμιμο Ισόγειο έστω και αν αυτό είναι υπερυψωμένο. Δεν προσμετρώνται στη δόμηση, αλλά προσμετρώνται στην κάλυψη όσες σκάλες κατασκευάζονται σύμφωνα με το άρθρπ 13, παρ. 4,6 εδαφ.5. (τρίτη παράγραφος), Σωστη παρατηρηση για τη σκαλα του ισογειου.. Μαλλον (και λαθος μου) το θεωρησα δεδομενο
tektonas80 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Αν θυμάμαι καλά δεν μετρούν οι σκάλες οι εξωτερικές μόνο εάν απο το διαμορφούμενο μέχρι τι ισόγειο έχεις 1,50μ.
ANTONIS130 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Και εγώ από όσο θυμάμαι δεν μετράει η σκάλα ούτε σε δόμηση ούτε σε κάλυψη αν πηγαίνει στο ισόγειο (αν έχεις υπερυψωμένο ισόγειο) αλλα η εξωτερική σκάλα που ανεβαίνει και στους άλλους ορόφους μετράει στην κάλυψη.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Οι εξωτερικές σκάλες υπάγονται και σε εξαιρέσεις (αναλόγως την περιοχή). Έχουν όμως γίνει συζητήσεις - όποιος ενδιαφέρεται παρακαλείται να Αναζητήσει.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2009 Δεν προσμετρώνται στη δόμηση, αλλά προσμετρώνται στην κάλυψη όσες σκάλες κατασκευάζονται σύμφωνα με το άρθρπ 13, παρ. 4,6 εδαφ.5. (τρίτη παράγραφος), ποιο και ποιανού πράγματος είναι το άρθρο ?
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Τελικά, το αρ.13 παρ. 4,6 εδαφ.5. (τρίτη παράγραφος) σε ποιό νομοθέτημα ανήκει?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα