Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Συμφωνα με την Υ.Α 24208 (ΦΕΚΒ 1138/09) στο αρθρο 5 &Ε3 αναφερεται το εξης

 

"3. Για το σύνολο του παράκτιου χώρου και τα νησιά ορίζεται, για τις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές, ελάχιστη απόσταση (Ε) τοποθέτησης των κτισμάτων, που εξυπηρετούν υποδομές φιλοξενίας, εστίασης και αναψυχής, από τη γραμμή αιγιαλού πενήντα (50,00μ.) μέτρα. Σε περίπτωση που η υψομετρική στάθμη του φυσικού εδάφους (Υ) στο πλησιέ−
στερο στην ακτογραμμή σημείο τοποθέτησης του κτιρίου είναι μικρότερη των δέκα (10,00) μέτρων από την
στάθμη της θάλασσας, η ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης των κτισμάτων (Ε1) από την ακτογραμμή δίδεται από τη σχέση Ε1=50+(10−Υ)Χ5. Σε τμήματα με υψομετρική στάθμη εδάφους μικρότερη των δύο μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κτισμάτων. "

 

Το ερωτημα μου ειναι : Οταν λεει υψομετρικη σταθμη εδαφους μικροτερη των 2 μετρων εννοει το φυσικο εδαφος οπως ειναι σημερα ή οπως αυτο μπορει να διαμορφωθει (π.χ με επιχωματωση  ) Τονιζω οτι σε αντιθεση με αυτο το εδαφιο της εν λογω  παραγραφου (που δεν λεει τι ειδους εδαφος εννοει ) σε παραπανω εδαφιο (για τα 10 μετρα) αναφερει σαφως σταθμη φυσικου εδαφους.

Η γνωμη μου ειναι οτι εννοει το εδαφος οπως αυτο θα διαμορφωθει μετα απο επιτρεπομενη επιχωματωση.

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε

Ούτε που μπορώ α φανταστώ ότι το διάταγμα εννοεί "μπαζωμένο- Διαμορφωμένο". Όταν λέμε στάθμη εδάφους θεωρούμε πάντα την στάθμη που έχει το έδαφος πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν.... Έλληνες. Αν μία υπηρεσία θέλει (όμως πραγματικά να θέλει) να κάνει έλεγχο, υπάρχουν και τα 5άρια της ΓΥΣ που έχουν αρκετά καλές ισοϋψείς γραμμές.

Δημοσιεύτηκε

ο τυπος ειναι

 

Ε1=50+(10−Υ)Χ5

 

 

 

όπου  σαν "Υ"  οριζεται το "φυσικο εδαφος"

 

Σε περιπτωση που θεωρηθει οτι επιτρεπεται η επιχωματωση, δεν θα εχεις την εννοια του "Υ" που οριζει ο νομος

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η απορια μου ειναι γιατι ενω στο ενα εδαφιο μιλα για φυσικο εδαφος και στο αλλο για εδαφος.Και αν πραγματι εννοει και στην αλλη φυσικο εδαφος τοτε γιατι δεν εχει περιορισμο το Υ>2μ;Το Υ θεωρω οτι παιζει ρολο μονο στην αποσταση δομησης απο την ακτογραμμη και οχι για το ελαχιστο υψομετρο οπου επιτρεπεται δομηση.

Ολα αυτα γιατι τα λεω;Για εναν απλουστατο λογο.Το ΤΑΙΠΕΔ προκηρυξε διαγωνισμο για εκταση του δημοσιου προς εκμεταλευση .Στα τευχη δημοπρατησης περιλαμβανεται και τοπογραφικο οπου το μεγιστο υψομετρο ειναι +1.00μ (σε πολυ μικρο του τμημα ενω το κυριαρχουν υψομετρο ειναι +0.50μ )  !!.Μαλιστα επι του τοπογραφικου  υπαρχει και η βεβαιωση του μηχανικου οτι το οικοπεδο ειναι αρτιο και οικοδομησιμο.Αν ομως ισχυει το οτι για να οικοδομηθει θελει τουλαχιστον +2.00μ υψομετρο τοτε τι γινεται;;

(Καταλαβες nbr γιατι δεν πρεπει να βιαζομαστε στα συμπερασματα μας για του Ελληνες ;;  )

Τελος σαν πληροφορια αν βοηθαει. Και 1 μ να επιχωθει ολος ο χωρος (κατα ΝΟΚ; ) το τμημα του οικοπεδου  που θα εχει τελικο υψομετρο τουλαχιστον +2.00 ειναι πολυ μικρο και δεν χρηζει δομησης.

Edited by KF
Δημοσιεύτηκε (edited)

άλλα τα ματια του...παιδιου

 

άλλα του ΤΑΙΠΕΔιού...

 

νομος 3986/11

 

ως εχει τροποποιηθει...

Edited by dimitris GM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.